Museum

Literaturmuseum

Pr Willem-Alexanderhof 5, Den Haag

Veranstaltungsort

auf der Karte auswählen auf der Karte auswählen

Öffnungszeiten

Öffnungszeiten
Tag der Woche Öffnungszeiten
Montag Geschlossen
Dienstag 10:00 - 17:00
Mittwoch 10:00 - 17:00
Donnerstag 10:00 - 17:00
Freitag 10:00 - 17:00
Samstag 12:00 - 17:00
Sonntag 12:00 - 17:00

Erreichbarkeit

Das Museum liegt zwischen dem Hauptbahnhof und der Utrechtse Baan (A12). Reisende, die mit der Bahn, Straßenbahn oder dem Bus zum Hauptbahnhof Den Haag reisen, verlassen den Bahnhof über den Seitenausgang von Bahnsteig zwölf.

Durchschnittlich

4

Google Rezensionen

 • Marcel Kamperman

  Dit museum heeft mooie portetwanden van schrijvers uit Nederland. De andere exposities zijn ook interresant. Alleen de ingang is lastig te vinden. Het is op de eerste etage van de koninklijke bibliotheek.

  vor einem Monat
 • Rian Van De Sande

  Bijzonder museum van schrijversportretten, handschriften, foto's en memorabilia. En... Een Kinderboekenmuseum waar je kunt spelen met boekenhelden en je eigen verhaalfiguur kunt ontwerpen.

  vor 3 Monaten
 • Roxanne Borgman

  Samen met een vriendin geweest. We vonden het eigenlijk maar matig en hadden meer verwacht. De audiologs van de audiotour waren slecht hoorbaar en twee logs waren defect. Er was veel meer aandacht voor de schrijvers dan voor de literatuur an sich. Als literatuurmuseum verwacht ik ook gebruik van literatuur als middel. Dit was helaas niet gebeurt. Geen informatieboekje bijvoorbeeld met interessante fragmenten. Kinderboekenmuseum was ook niet echt toegankelijk voor volwassenen of zo. Was leuk om mee te maken, maar ga niet snel nog een keer.

  vor 10 Monaten
 • James Dogwalker

  Was echt geweldig, wat een prachtige verzameling boeken, sommige 1000 jaar oud, een absolute MUST voor de Tablet en computer generatie! Het museum heeft naar schatting meer dan 100 km boeken, geschriften en dergelijke. Er was ook een boek presentatie van Jill Schirnhoffer, en zij signeerde boeken voor de kids... Moet je echt doen dat Kinderboeken museum.

  vor 10 Monaten
 • Frenarda Vervloed

  Mooi museum, helaas is de ingang hetzelfde als voor het kinderboekenmuseum. Dus in de vakantie is het erg druk en chaotisch. Maar het museum zelf is wel een aanrader. En een kort bezoekje aan het kinderboekenmuseum zelf is ook erg leuk. Ook zonder kinderen.

  vor einem Jahr