Pasen in Den Haag - De leukste tips voor 't Paasweekend

Pasen in Den Haag en Scheveningen: het voorjaarszonnetje lonkt op het strand. De paviljoens en de terrassen zijn open. De strandsporten komen tot leven. Maar ook in de historische binnenstad valt veel te beleven. Tijd voor een weekendje genieten!

Zon, zee, strand

Met mooi weer heeft Den Haag altijd iets extra's te bieden ten opzichte van andere Nederlandse steden: 11 kilometer strand! De vrije blik op de horizon, de frisse zeelucht, de relaxte strandtenten en de stoere surfers roepen altijd een ontspannen vakantiegevoel op. En het beste is: Scheveningen en Kijkduin liggen allebei op steenworp afstand van de Haagse binnenstad.

Attracties

Rond Pasen openen de grote Haagse attracties weer hun deuren, zoals Duinrell en Drievliet. Voor een dagje uit met de hele familie is er dan ook in Den Haag volop keuze. Reis in één dag door heel Nederland in Madurodam, sta oog in oog met roggen en zeepaardjes bij SEA LIFE, of dompel je onder in de spectaculaire films van het Omniversum.

Bezienswaardigheden

Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland, ademt Den Haag volop cultuur en historie. De hofstad heeft wat dat betreft een prominente plaats in Europa en de wereld. Bezoek Haagse highlights zoals het Binnenhof, Paleis Noordeinde en het Vredespaleis, en geniet bij De Pier op het grootste terras van Nederland.

Winkelen

De Haagse binnenstad is perfect voor een dagje shoppen tijdens Pasen. Vrijwel alle winkels in het autoluwe, historische centrum zijn op Goede Vrijdag én maandag Tweede Paasdag geopend. Op zondag Eerste Paasdag zijn bovendien de bekende warenhuizen in de Grote Marktstraat en de Nieuwe Passage extra open, waaronder de Bijenkorf.

Meer info en tips

Bezoek je Den Haag in het Paasweekend en ben je op zoek naar meer informatie over bereikbaarheid, parkeren, overnachtingsmogelijkheden en Den Haag in 't algemeen? Kijk dan hieronder.