icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Strand- en watersport

Kijkduin badplaats

Deltaplein, 2554 EJ Den Haag
Kijkduin vanaf de zee
Sport
Watersport
Bezoek website
Favorieten
Aan de rand van een breed zandstrand, midden in een uitgestrekt duingebied, ligt de badplaats Kijkduin. In deze gezellige familiebadplaats aan de zuidkant van Den Haag bieden sfeervolle strandpaviljoens volop vermaak voor kinderen en ouderen!

Daarnaast wordt Kijkduin getypeerd door rust en natuur. Je kunt er slenteren over de boulevard, genieten van het uitzicht op de Noordzee of shoppen in het overdekte winkelcentrum. De overdekte terrassen zijn het hele jaar open en in de winter verwarmd. Daar ben je net zo welkom voor een drankje of hapje, als voor een etentje in één van de vele restaurants.

Ideaal vakantieoord
Kijkduin is ideaal voor een dagje uit en voor langere vakanties. Het strand van Kijkduin is rustig en schoon, er zijn uitgestrekte duinen om door te wandelen en te fietsen, je kunt er heerlijk kitesurfen en je vindt er verschillende attracties in de buurt, zoals De Uithof. Op de boulevard van Kijkduin bevinden zich diverse leuke restaurantjes en 's zomers staan er veel relaxte beachclubs op het strand. Bovendien kun je vanuit Kijkduin makkelijk uitstapjes maken naar Scheveningen en de binnenstad van Den Haag, beide op minder dan een half uurtje fietsen. Overnachten kun je in het comfortabele, centraal gelegen NH Atlantic Hotel of in een vakantiehuisje op het van alle gemakken voorziene Vakantiepark Kijkduin dat ook kampeerplekken heeft. 

Zuiderstrand
Het Zuiderstrand bij Kijkduin is één van de mooiste stukjes Den Haag. Onder Hagenaars staat het ook wel bekend als het stille strand. En met recht. Het is het rustige stukje strand direct achter de duinen voor iedereen die van strand en zee houdt. Je ziet hier dan ook vooral inwoners van Den Haag genieten van de rust en natuur die het Zuiderstrand hen biedt. In de zomer is het Zuiderstrand de perfecte plek om te relaxen bij één van de authentieke strandpaviljoens met vrij uitzicht op een prachtige zonsondergang. De strandtenten hier worden geroemd om hun vriendelijke personeel, heerlijk gerechten en ongedwongen sfeer en staan garant voor een fijne afsluiting van de dag.

Sporten
Het strand van Kijkduin heeft voor sportievelingen veel te bieden. Niet alleen zijn het strand en de duinen geliefd bij hardlopers, ook kitesurfers hebben in schiereiland de Zandmotor een ideale plek gevonden om hun sport te beoefenen. Dit is dé plek om het kiten aan te leren, en nieuwelingen kunnen hier op een ontspannen en makkelijke manier hun lessen volbrengen. Als de wind flink waait, stroomt de Zandmotor dan ook snel vol en krioelt het in de lucht van de kites. Een spectaculair gezicht!
Ook fietsers komen aan hun trekken in Kijkduin: de badplaats ligt aan lange-afstandsfietspad LF1 langs de Noordzee. Via Kijkduin fiets je via deze route door de duinen naar Scheveningen of juist in de andere richting naar Hoek van Holland en de Haven van Rotterdam.
Bij Kijkduin vind je ook sportcomplex De Uithof waar je kunt karten, skiën, snowboarden, schaatsen en nog veel meer leuke dingen doen. Kortom: sportievelingen hoeven zich dus niet te vervelen in Kijkduin!

Eten en drinken
Familiebadplaats Kijkduin biedt gedurende het jaar genoeg mogelijkheden om gezellig uit eten te gaan. Van maart/april tot en met oktober is het strand gevuld met leuke beachclubs.

Overnachten 
Kijkduin heeft verschillende accommodaties. Bij het Atlantic Hotel zit je direct op de boulevard en geniet je van een prachtig uitzicht over de Noordzee en de duinen. Mocht je liever je eigen huisje willen, gezellig met de kinderen rond de tafel kunnen en genieten van de natuur, kies dan voor Vakantiepark Kijkduin. Gelegen direct achter de duinen kun je hier in alle rust genieten van je gezin. Waar je ook voor kiest, Kijkduin is de gezelligste badplaats van Den Haag om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur!

Bereikbaarheid
Kijkduin is met verschillende vervoersmiddelen eenvoudig te bereiken. Vanaf de snelweg ben je via afrit Den Haag Zuid-west zo in de badplaats. In Kijkduin kun je overal gratis parkeren en daarom is de badplaats de ideale strandlocatie om met de auto naartoe te gaan. Ook met het openbaar vervoer is de badplaats goed bereikbaar: bussen 23 en 24 rijden naar Kijkduin. Fietsers kunnen het lange-afstandspad LF1 volgen vanuit Hoek van Holland of Scheveningen. De rit voert je door prachtig duinlandschap naar Kijkduin! 

Nieuw Kijkduin
Tip
Kijkduin
Nieuw Kijkduin
Kijkduin
Nieuw Kijkduin
Kijkduin
Jutterskeet Kijkduin
Kijkduin
Kijkduin
Omhoog