icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Attracties

Het Vredespaleis Visitors Centre

Carnegieplein, 2517 KJ Den Haag
Vredespaleis Visitors Center
Vandaag
-
Vrijdag
12:00 – 17:00
Zaterdag
12:00 – 17:00
Zondag
12:00 – 17:00
November tot en met maart: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

April tot en met oktober: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Museum genre
Historisch
Bezoek website
Favorieten
Vredespaleis Visitors Center

In het Vredespaleis in Den Haag lossen rechters problemen op die tussen landen onderling spelen. Elke dag werken ze aan vrede en het voorkomen van oorlog. Maar hoe zorg je voor minder problemen en meer vrede in de wereld? Wat doen rechters en wat kun je doen als je het ergens niet mee eens bent? Maarten & Irene nemen je mee in de wereld van vrede en gerechtigheid met de nieuwe audiotour voor kinderen in het bezoekerscentrum van het Vredespaleis. Ontdek samen hoe je met elkaar rekening kunt houden en hoe je een ruzie tussen mensen of tussen landen oplost. Zelfs Maarten en Irene zelf moeten soms hun best doen om de rust te bewaren...

Openingstijden & Reserveringen 

De openingstijden van het Bezoekerscentrum zijn als volgt:

  • November tot en met maart: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur.
  • April tot en met oktober: woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. 

Een bezoek aan het Visitors Centre is gratis. Een donatie wordt bijzonder op prijs gesteld. Wil je jouw bezoek aan het Visitors Centre combineren met een rondleiding, klik hier voor meer informatie.

De maximale capaciteit van het bezoekerscentrum is 70 personen. Hierdoor kan er op bepaalde dagen of tijden een wachtrij ontstaan, houd hier rekening mee en kijk vooraf op de website van het Vredespaleis.

Wil je een rondleiding boeken? Je kunt kiezen uit deze mogelijkheden:

  • Tuinrondleiding, een rondleiding door de tuin duurt ca. 60 minuten en kost € 9,00. Kinderen t/m 8 jaar mogen gratis mee (met een maximum van 2 kinderen per volwassene). Helaas is deze rondleiding niet begaanbaar voor rolstoelen of rollators vanwege de vele trappen in de tuin. De voertaal is Nederlands. Entree is enkel mogelijk op vertoon van een geldig paspoort of EU ID kaart/rijbewijs.
  • RondOm het Paleis, tijdens een wandeling door de historische tuinen rondom het Vredespaleis krijg je een goed beeld van de verschillende gebouwen op het terrein, hun bijzondere architectuur en de manier waarop ze met elkaar en de tuin samenhangen. Boek voor deze rondleiding ‘RondOm Paleis’. Voordat de rondleiding van start gaat, luister je ter introductie hierop naar een audiotour in het Visitors Centre. Een ticket voor deze rondleiding kost € 12,50. Kinderen onder 8 jaar mogen gratis mee. Deze rondleiding vindt plaats rondom het paleis, het zelf paleis wordt niet bezocht. De duur van de wandeling is circa 50 tot 60 minuten, het bezoek aan het Visitors Centre duurt 30 à 40 minuten. De tuinen zijn niet begaanbaar voor rolstoelen of scootmobielen.
Omhoog