icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Galeries

Galerie De Twee Pauwen

Oranjestraat 1, 2514 JB Den Haag
Galerie De Twee Pauwen
Vandaag
12:00 - 17:30
Woensdag
12:00 – 17:30
Donderdag
12:00 – 17:30
Vrijdag
12:00 – 17:30
Zaterdag
12:00 – 17:30
Zondag
13:00 – 17:00
Maandag 25 en dinsdag 26 december gesloten.

Woensdag 27 december t/m zaterdag 30 december dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur

Zondag 31 december, 1 en 2 januari gesloten.
Museum genre
Kunst
Bezoek website
Favorieten

De Twee Pauwen in Den Haag is een galerie van hoogwaardige, figuratieve en hedendaagse kunst. De galerie is gevestigd in een monumentaal, vierlaags pand op de hoek van het bekende Noordeinde en de Oranjestraat, nabij Paleis Noordeinde en het Lange Voorhout. De galerie heeft drie ruime etages waar een aantal keer per jaar nieuwe tentoonstellingen worden samengesteld. De lopende tentoonstellingen vinden plaats op de parterre en de eerste etage. Bijzondere kunstwerken worden gepresenteerd op de tweede etage van galerie de Twee Pauwen.

Figuratieve kunst

De Twee Pauwen heeft zich voornamelijk toegelegd op figuratieve kunst waarin de kunstenaars een hoog niveau van vakmanschap combineren met originaliteit en een eigen stijl. De galerie blijft de grenzen opzoeken van de figuratie, door nieuwe kunstenaars ook een kans te geven. De Twee Pauwen streeft ernaar om met iedere kunstenaar een persoonlijke band op te bouwen en zo tot een nauwe samenwerking te komen. De galerie vertegenwoordigt verschillende Nederlandse schilders en beeldhouwers van naam, maar ook bekende kunstenaars uit Rusland, Wit-Rusland, Frankrijk, Italië en België.

Advies

De Twee Pauwen wil zijn enthousiasme en kennis van de gepresenteerde kunst graag delen met de bezoekers van de galerie. De galeriehouders vinden het persoonlijke contact tussen klanten en kunstenaars erg bijzonder. Het is soms wel een uitdaging om beide werelden, van kunstenaar en toeschouwer, bij elkaar te brengen en het juiste kunstwerk te vinden. Dit geldt voor de ervaren verzamelaar die in de loop der tijd een uitgesproken smaak heeft ontwikkeld, maar zeker ook voor de beginnende kunstverzamelaar. De Twee Pauwen adviseert en assisteert de verzamelaar dan ook bij het verwerven en plaatsen van de waardevolle kunstobjecten in eigen huis-, kantoor- en tuinomgeving.

Noordeinde

Noordeinde in Den Haag is één van de bekendste winkelgebieden van Nederland. Naast het Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander, staat het chique Noordeinde in het oude centrum van Den Haag vooral bekend om de karakteristieke modeboetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken gevestigd in prachtige jugendstilpanden. De juweliers, antiquairs en galeries in combinatie met de koffiecafés en restaurants maken het Noordeinde voor iedereen een bezoekje waard.

Bereikbaarheid
De Twee Pauwen is goed te bereiken met de auto, tram en fiets. Er zijn veel parkeermogelijkheden in de omgeving. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn parking Noordeinde in de Heulstraat en parkeergarage Parkstraat in de Oranjestraat. Vanaf het Centraal Station loop je in een kwartier naar de Twee Pauwen. Ook stoppen er verschillende trams bij halte Kneuterdijk, vijf minuten lopen vanaf galerie de Twee Pauwen.

Virtuele Wandeling
Maak een gratis virtueel bezoek met interactieve gids door de galerie. Dit geeft je een goed overzicht van de gehele tentoonstellingsruimte. De werken waar je langs 'loopt' zijn goed te bekijken. Lopen door de galerie doe je met een ingedrukte muisknop. Door op de rondjes te klikken kun je op een andere plek in de galerie komen. Bij een aantal kunstwerken is aangegeven wie de kunstenaar is en zo op de website van de Twee Pauwen meer informatie vinden.
 

Doe hier de virtuele wandeling door de galerie
Omhoog