icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkelen

Zeeheldenkwartier

Prins Hendrikplein , 2518 HM Den Haag
Zeeheldenkwartier
Favorieten
Zeeheldenkwartier
Zeeheldenkwartier
Lentefeest Prins Hendrikstraat
Zeeheldenkwartier

Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad, is dit de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dus dat het Zeeheldenkwartier enorm geliefd is bij de Haagse locals. Kortom: zeker een bezoek waard als je net even wat anders wilt! 

Sfeervolle pleinen en levendige straten 
Het Zeeheldenkwartier ontstond aan het einde van de 19e eeuw toen de bevolking van Den Haag sterk groeide. Het voormalige landelijk gebied, grotendeels eigendom van koningin Anna Paulowna, werd na haar dood omgevormd tot een woonwijk volgens een recht stratenplan met twee centrale pleinen, het Anna Paulownaplein en het Prins Hendrikplein. Deze twee sfeervolle pleinen vormen ook tegenwoordig nog het hart van het Zeeheldenkwartier. 's Zomers vind je hier tal van gezellige terrassen. Om de twee pleinen heen liggen levendige straten met ieder een eigen karakter. De Toussaintkade, tegenover de Paleistuin, en de Anna Paulownastraat kenmerken zich door statige huizen waar zich tegenwoordig veel galeries hebben gevestigd. De Piet Heinstraat is een authentieke winkelstraat vol bijzondere winkels en leuke eettentjes achter karakteristieke jugendstilgevels. Naast de Piet Heinstraat vormen de Zoutmanstraat en de Prins Hendrikstraat de belangrijkste winkelstraten in het Zeeheldenkwartier, waar je heerlijk kunt shoppen bij verschillende speciaalzaken.

Winkelen
De belangrijkste winkelstraten in het Zeeheldenkwartier zijn de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat. In deze straten vind je een verscheidenheid aan leuke woonwinkels, trendy designwinkels, galeries, kleine kledingwinkeltjes, gezellige koffietentjes, supermarktjes en tal van speciaalzaken met bijzonder aanbod. Een aanrader voor wie graag op ontdekkingstocht gaat en verrast wil worden!

Eten en drinken
Het Zeeheldenkwartier grossiert in authentieke eet- en koffietentjes. De met veel passie gerunde restaurantjes en lunchrooms concentreren zich op het Prins Hendrikplein, in de Piet Heinstraat, de Prins Hendrikstraat en het Anna Paulownaplein. 's Zomers vind je op deze plekken dan ook veel gezellige terrassen waar met name locals zitten te borrelen en eten.

Festivals en evenementen
Er is in het levendige Zeeheldenkwartier elke week wel een markt, festival of ander evenement te bezoeken. Het bekendst is het jaarlijkse Zeeheldenfestival. Ooit begonnen als een klein wijkfeestje is dit inmiddels uitgegroeid tot een meerdaags evenement op het Prins Hendrikplein met een verscheidenheid aan optredens, straattheater en activiteiten. Op datzelfde plein is elke donderdag de Zeeheldenmarkt waar je dagvers, ambachtelijk en duurzaam boodschappen kunt doen. Gedurende het jaar zijn er bovendien verschillende (culinaire) evenementen in het Zeeheldenkwartier, zoals het Aspergefeest, het Mosselfeest, het Lentefeest, Zomerfeest en Herfstfeest.

Musea 
Naast een grote hoeveelheid aan galeries zijn er in het Zeeheldenkwartier ook verschillende musea te bezoeken. Het Media Museum Beeld en Geluid leert je een bewuster weg te vinden in het medialandschap. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er een speciale familieroute. Panorama Mesdag en De Mesdag Collectie concentreren zich rond het werk van de beroemde Haagse schilder Hendrik Willem Mesdag en zijn tijdgenoten van de Haagse School.

Overnachten
Wie accommodatie zoekt tussen het centrum en het strand in, vlakbij het Vredespaleis en het ambassadekwartier vindt in het Zeeheldenkwartier genoeg leuke hotels.

Het Court Garden Hotel aan de Laan van Meerdervoort is het meest duurzame hotel van Den Haag. Hotel Sebel aan het Prins Hendrikplein is een charmant stadshotel en La Pauwlona boutique hotel heeft comfortabele suites. Op de rand van de wijk bevinden zich Aparthotel Pistache en het chique Hilton en het Carlton Ambassador Hotel.

Bereikbaarheid
Het Zeeheldenkwartier is met de auto het makkelijkst te bereiken via de Mauritskade, de Laan van Meerdervoort en de Waldeck Pyrmontkade. In het Zeeheldenkwartier geldt de gehele dag betaald parkeren op straat. Met het openbaar vervoer is de wijk goed te bereiken vanaf de beide grote treinstations in Den Haag: tram 3 en 16 en bus 24 hebben haltes in het Zeeheldenkwartier.

Vintage & Groen little green shop
Specialty Coffee en craftwork Single Estate
Omhoog