icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Sporten

Park de Verademing

Asmansweg 102, 2571 DC Den Haag
Park de Verademing
Favorieten

De Verademing is een sport- en recreatiepark dat tussen de Loosduinseweg en de Newtonstraat ligt in het Regentessenkwartier in Den Haag. Het is misschien wel de grootste (gedeeltelijk) openbare speelvoorziening in de stad. Het park ligt op het terrein waar vroeger de vuilverbranding lag en is in oktober 2004 geopend. Buurtbewoners, maar ook anderen zijn welkom om in De Verademing te genieten van de natuur, sport en spel. Maak een mooie wandeling of geniet van de tennissende kinderen op de velden. Naast natuur, sport en spel vind je in het park ook S.C. REMO. Hier speelt de vereniging in het weekend haar wedstrijden, maar op het terras kun je ook altijd een drankje drinken.

Indeling
Het park is in eerste instantie ontwikkeld voor sport en spel. Daarom vind je hier verschillende sportvelden en een paardenmanege. De stichtingen uit de omgeving bieden hier sportactiviteiten aan voor kinderen en volwassenen. Je vindt in De Verademing voetbalvelden, speelplekken voor de jeugd, jeu-de-boules banen en een voetbalkooi. Daarnaast kan je bij het wijkcentrum verschillende activiteiten en cursussen doen.

S.C. REMO
S.C. REMO is de voetbalvereniging in het park. Hier kunnen kinderen zich uitleven op de kunstgrasvoetbalvelden, maar zich ook inschrijven voor trainingen. Met meerdere jeugdelftallen is S.C. REMO zeker een aanrader voor kinderen die het voetballen leuk vinden. Daarnaast heeft REMO ook verschillende seniorenteams. Een leuke vereniging, midden in dit  sport- en recreatiepark, waar je ook de velden kunt afhuren voor een eigen toernooi. Behalve in het weekend zijn de velden van S.C. REMO bijna iedere werkdag te huur.

Klep en Co
Klep en Co is een paardenmanege in Den Haag waar kinderen, onder toezicht en begeleiding van volwassenen, alles zelf leren. Kids leren naast het verzorgen van de dieren ook paardrijden. Ook andere activiteiten als zingen, Danes, kamperen en fietstochten komen bij Klep en Co voorbij. Naast de activiteiten probeert Klep en Co de kinderen ook normen en waarden aan te leren. Het juist omgaan met verstandelijk gehandicapten, ouderen en kinderen onder elkaar is voor hun een belangrijk punt. Alle kinderen zijn welkom bij Klep en Co, maar wil je mee op kamp dan moet je tussen de 8 en 12 jaar zijn en minimaal twee keer per week bij Klep en Co komen. 

Bereikbaarheid
Sport en recreatiepark De Verademing ligt in het Regentessenkwartier en is op verschillende manieren gemakkelijk te bereiken. Met de auto kan je het park op verschillende manieren aanrijden en is er voldoende parkeermogelijkheid. Maar ook met het openbaar vervoer is De Verademing goed bereikbaar. Tram 11 en 12 rijden door de wijk, waar tram 11 een halte in de buurt van het park heeft. Maar ook tram 2, 3 en 4 stoppen dichtbij het park. Kom je uit Den Haag is het aan te raden om met de fiets te gaan. In het park kan je namelijk ook lekker fietsen. 

Omhoog