icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Galeries

De Grafische Werkplaats

Prinsegracht 16, 2512 GA Den Haag
Grafische Werkplaats Den Haag
Vandaag
09:00 - 17:00
Maandag
09:00 – 17:00
Woensdag
09:00 – 17:00
Vrijdag
09:00 – 17:00
Andere dagen en openingstijden op afspraak.
Museum genre
Kunst
Bezoek website
Favorieten

De Grafische Werkplaats is een productiewerkplaats voor beeldend kunstenaars, grafici, fotografen en vormgevers en andere creatievelingen aan de Prinsegracht in Den Haag. De werkplaats staat bekend als een van de weinige werkplaatsen in Nederland met faciliteiten voor groot formaat zeefdruk, litho, etsen, hoogdruk en textieldruk.

Werkplaats voor creatievelingen en kunstenaars

Stichting de Grafische Werkplaats is opgericht in 1974. Sindsdien hebben vele professionals de weg gevonden naar deze plek. Menig pas afgestudeerde kunstenaar heeft hier zijn eerste oplagen in productie gebracht. De Grafische Werkplaats biedt gelegenheid voor het zelfstandig uitvoeren van unieke en kleinschalige grafische projecten en is uitdrukkelijk niet bedoeld voor industriële producties.

Exposities

De werkplaats organiseert regelmatig exposities en doet mee met de Haagse galerieroute HOOGTIJ. Ook wordt er aangesloten bij andere initiatieven en festivals, zoals Haagse Makers, Open Atelierdagen Centrum (oktober), Maand van de Grafiek (oktober), Festival de Betovering (herfstvakantie) en de Ooievaarspasfestival.

Bereikbaarheid

De Grafische Werkplaats is gevestigd aan Prinsegracht. De Haagse binnenstad is goed te bereiken met zowel auto als OV. Op loopafstand van de Prinsegracht kun je parkeren bij Q-Park in de Torenstraat en Parkeergarage Grote Markt. Wie liever gebruikmaakt van het openbaar vervoer kan vanaf Den Haag Centraal Station en Hollands Spoor de tram nemen. In minder dan vier of acht minuten lopen vanaf halte Grote Markt respectievelijk Centrum sta je op de Prinsegracht.

Omhoog