icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Doen

Sporthal 't Zandje

Schimmelweg 202, 2524 XK Den Haag
Sporthal 't Zandje
Favorieten

Sporthal ’t Zandje is een sporthal gelegen in de Haagse wijk het Laakkwartier in Den Haag. De sporthal werd in 1982 gebouwd en is nog steeds in gebruik. Verschillende scholen, particulieren, maar ook badminton landskampioen DKC maken veelvuldig gebruik van sporthal ’t Zandje. In sporthal ’t Zandje kan je onder andere badmintonnen, volleyballen, tennissen, basketballen en hockeyen. Ook heeft sporthal ’t Zandje buiten verschillende sportvelden.

Velden
Sporthal ‘t Zandje heeft op de vloer verschillende veldbelijning. Deze zijn ingedeeld in verschillende kleuren en gekoppeld aan de verschillende sporten: badminton, basketbal, handbal, hockey, korfbal, tennis, voetbal en volleybal. Er zijn daarom ook 9 badmintonvelden, 3 basketbalvelden, 4 volleybalvelden en 2 tennisvelden te creëren.

Faciliteiten
Sporthal ‘t Zandje beschikt over vier kleedkamers, een lift en een invalidentoilet en een sportkantine Daarnaast is de sportzaal in drie te verdelen door verrijdbare scheidingswanden.

DKC
Sinds 1969 bestaat DKC, deze naam is voortgekomen uit een fusie van twee clubs: DES en KORTENAER. De club heeft in de afgelopen jaren enorme sprongen gemaakt binnen het Nederlandse badmintonlandschap. Dat de club in de afgelopen jaren zulke sprongen heeft kunnen maken is met name te danken aan de uitstekende jeugdopleiding. Het eerste team van DKC is als het ware meegelift op de ontwikkeling van de club. Dit blijkt uit het feit dat DKC van strijd om handhaving zich heeft kunnen ontwikkelen tot titelkandidaat en de afgelopen seizoenen een vaste club is in finales. DKC organiseert evenementen die bijdragen aan de ontwikkeling van de badmintonsport in de regio, maar is ook op maatschappelijk gebied zeer actief. Naast topsporters is deze club dus ook voor recreanten en jeugdtalenten een goede plek!

Bereikbaarheid
Sporthal ’t Zandje is gelegen in het Laakkwartier en dus gemakkelijk bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. Met de auto ben je vanaf de A4 zo bij sporthal ’t Zandje. Daarnaast ben je met de trein zo bij station Moerwijk en is de sporthal met bus 18 goed bereikbaar.

Omhoog