icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Bars en cafés

Kompaan Brouwerij & Bar

Saturnusstraat 55, 2516 AE Den Haag
Kompaan Thuishaven in Den Haag
Vandaag
13:00 - 01:00
Woensdag
14:00 – 22:00
Donderdag
14:00 – 22:00
Vrijdag
14:00 – 01:00
Zaterdag
13:00 – 01:00
Zondag
13:00 – 22:00
Voor warme gerechten is de keuken geopend van 17:00 tot 22:00 uur.
Keuken
Internationaal
Type maaltijd
Diner
Aantal personen
1-20, 21-50, 51-100
Gezelschap
Bedrijfsuitje, Teamuitje, Vriendenuitje, Vrijgezellenuitje
Soort activiteit
Culinair
Bezoek website
Favorieten

Kompaan is een heuse Haagse bierbrouwer met bar annex proeflokaal in de Binckhorsthaven. Op deze industriële locatie met terras en prachtig uitzicht op binnenhaven en fabrieken hebben twee kompanen, Jasper en Jeroen, in 2015 hun droom gerealiseerd: het brouwen van typisch Haagse bieren. Niet alleen ontstaan bij Kompaan in Den Haag bieren met geuzennamen als Bondgenoot en Bloedbroeder; in de Craft Beer Bar kun je vier dagen per week genieten van tientallen ter plekke gebrouwen bieren en heerlijke gerechten als briskets en pulled pork met huisgemaakte barbecuesaus. Absolute aanrader voor bierliefhebbers én iedereen die op zoek is naar een typisch Haagse insidertip! 

Beste bier van Nederland 
De Bloedbroeder van Kompaan is begin mei verkozen tot het beste bier van 2017. De prijs werd uitgereikt tijdens de zesde editie van het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk Den Haag. De imperial stout van de Haagse brouwers won al eerder een Gouden Medaille in de categorie Russian Imperial Stout op de Barcelona Beer Challenge en is ook met goud beloond op de Dutch Beer Challenge 2017. Zoals de mannen van Kompaan de Bloedbroeder zelf beschrijven: gitzwarte mout, vuurrode port en hoogdravend gegist. Proberen dus, dit winnende Haagse biertje! 

Kompaan Thuishaven in Den Haag
Kompaan Thuishaven in Den Haag
Kompaan Thuishaven in Den Haag
Kompaan Thuishaven in Den Haag

Kompaan bier
De bieren van Kompaan bieden een uitgebreid palet aan smaken. Elk bier dat Kompaan brouwt, is opgebouwd uit meerdere mout- en hopsoorten. De Haagse microbrouwerij heeft een handvol vaste bieren in het assortiment: van dry hopped pilsner tot een Imperial stout met port. Ieder seizoen brengt Kompaan een seizoenbier op de markt. Naast deze bieren heeft de lokale brouwerij unieke special editions die op houten vaten lageren, zogenaamde Barrel Aged speciaalbieren. Voor deze stevigere en duistere Kompanen worden voornamelijk vaten van whisky-, bourbon- of jenevervaten gebruikt. Veelal verkrijgbaar in kleine oplages dus ga vooral langs bij de Kompaan brouwerijwinkel voor deze bijzondere smaaksensaties. 

Kompaan Craft Beer Bar
De Kompaan Craft Beer Bar aan de Saturnusstraat is vier dagen per week geopend. Dankzij de inrichting met zeecontainers en steigerhout heeft de brouwerijkroeg een rauwe en authentieke uitstraling die past bij de industriële locatie in de Haagse Binckhorsthaven. Het proeflokaal is uitgerust met maar liefst twintig tapkranen. Laat je verrassen door de verse eigen bieren, direct uit de ambachtelijke brouwerij, waaronder Vrijbuiter, Handlanger, Bondgenoot en Bloedbroeder. Bovendien heeft Kompaan een bijzondere selectie 'craft beer' van bevriende brouwerijen uit binnen- en buitenland, supervers van de tap.   

Proeverij
Meer te weten komen over de verschillende bieren van Kompaan? Doe een proeverij! Deze bestaat uit verschillende Kompaan-bieren met uitleg over het bier, informatie over Kompaan en de brouwerij. De proeverij duurt ongeveer een uur. 

Keuken
De barbecue/slow-smoke georiënteerde keuken van Kompaan hanteert dezelfde mentaliteit als bij de bieren: ambacht en kwaliteit staan voorop. In de keuken staat de slow-smoker altijd aan om heerlijke briskets en pulled pork urenlang te roken, worden noten huisgerookt en zijn de koks altijd in de weer met eigen barbecuesauzen, bierstroop bij de heerlijke kaasplateaus en worsten ingemaakt met Kompaan bier. Neem plaats in het restaurant of bij lekker weer op het terras aan het water met uitzicht op de omliggende fabrieken. Een unieke ervaring! 

Events

De Beer Bar is in de weekenden regelmatig de thuishaven van evenementen, zoals muziekoptredens, culinaire thema-avonden en kleinschalige festivals. 

Groepen
Het biercafé is voor publiek geopend van donderdag tot en met zondag. Op de overige dagen is het mogelijk de Beer Bar af te huren voor groepen en feesten. Kompaan kan tijdens reguliere openingstijden groepen tot 80 personen ontvangen. Buiten reguliere openingstijden biedt Kompaan ruimte voor groepen tot 170 personen.

Kompaan Thuishaven in Den Haag

Bereikbaarheid
Kompaan is vanaf de snelweg goed te bereiken: industrieterrein De Binckhorst bevindt zich direct naast de A12. Kompaan, gelegen aan de Saturnusstraat (kadezijde), is een kleine twee minuten rijden van de afslag. Parkeerplaatsen zijn er voldoende. Daarnaast is Kompaan ook redelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer. Bus 26 en 28 stoppen in de omgeving van de brouwerij. Dankzij de ligging aan de Haagvliet (ofwel Trekvliet) is Kompaan eveneens per boot bereikbaar: je kunt aanmeren achter de brouwerij in de Binckhorsthaven.

Omhoog