icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkels

Marius Jouw Wijnvriend

Piet Heinstraat 93, 2518 CD Den Haag
Marius Jouw Wijnvriend
Favorieten
Marius Jouw Wijnvriend
Marius Jouw Wijnvriend
Marius Jouw Wijnvriend
Marius Jouw Wijnvriend
Marius Jouw Wijnvriend

Jouw Wijnvriend in het Zeeheldenkwartier is dé wijnhandel in Den Haag en omstreken. Meer dan 10 jaar geleden begon het met uit een volgeladen bestelwagen in de villawijken van Wassenaar en Den Haag gekoelde Provençaalse rosé aan de man te brengen. Inmiddels zijn er twee Marius-winkels (in het Zeeheldenkwartier in Den Haag en in Wassenaar), met bijbehorende wijnvrienden, beiden met een enorm uitgebreid assortiment van meer dan 800 direct geïmporteerde wijnen.

Marius, Jouw Wijnvriend
Marius van der Vliet, vinoloog, opende in 2005 zijn wijnwinkel in de Piet Heinstraat in het Haagse Zeeheldenkwartier. Een plek waar het voelt alsof je een vriend om raad vraagt en waar een enthousiast team je alles weet te vertellen over verschillende wijnen en champagnes. Marius is een echte wijnliefhebber, en het is dan ook een feestje om de winkel even binnen te wandelen voor een praatje, advies of om te proeven. De wijnen van Jouw Wijnvriend worden geschonken bij een groot aantal Haagse restaurants, waaronder Waterproef en Spijs. Omdat Marius een eigen import hanteert komen de wijnen rechtstreeks bij de wijnboer vandaan. De wijnen worden met grote zorg geselecteerd waarbij Marius naast fantastische kwaliteit ook let op de betaalbaarheid van de wijnen. Die zorgvuldige keuze wordt beloond: voor het vierde jaar op rij is de selectie beloond met een eerste plaats in de Wijnalmanak! Ook leuk; neem een recept mee om het team van Marius, Jouw Wijnvriend te vragen naar een bijpassende wijn!

Wijncursus of wijnproeverij
Jouw Wijnvriend organiseert regelmatig leuke evenementen, proeverijen en cursussen. Zo kun je iedere eerste zaterdag van de maand een bezoek brengen aan de winkel om de nieuwe aanbiedingswijnen te proeven. Ook is er een jaaragenda met evenementen zoals een wijncursus, wijnproeverij, wijn-spijsavond en themaproeverijen.

Zeeheldenkwartier
Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Gelegen aan de rand van de Haagse binnenstad, is dit de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dus dat het Zeeheldenkwartier enorm geliefd is bij de Haagse locals. Kortom: zeker een bezoek waard als je net even wat anders wilt!

Bereikbaarheid
Het Zeeheldenkwartier is met de auto het makkelijkst te bereiken via de Mauritskade, de Laan van Meerdervoort en de Waldeck Pyrmontkade. In het Zeeheldenkwartier geldt bijna de gehele dag betaald parkeren op straat. In de Prins Hendrikstraat en de Elandstraat bevinden zich twee kleine parkeergarages. Met het openbaar vervoer is het Zeeheldenkwartier goed te bereiken vanaf de beide treinstations: tram 17, 3 en 1 hebben haltes in de wijk.

Omhoog