icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Doen

Weimarstraat

Weimarstraat, 2562 HG Den Haag
Weimarstraat
Favorieten

In één van de meest multiculturele buurten van Den Haag vind je de Weimarstraat. Deze fijne lange winkelstraat ligt in het verlengde van de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier, een ander geliefd winkelgebied buiten het centrum.

Weimarstraat
Weimarstraat
Weimarstraat
Weimarstraat

Heerlijk winkelen in de Weimarstraat

De Weimarstraat staat bekend om de mooie mix van gezellige winkels, eetcafés en cultuur. In deze straat kun je genieten van lokale lekkernijen en je laten verrassen door prachtige exotische producten. Van Hollandse haring tot Palestijnse tahini en van fantastische vintage meubels tot bijzondere cadeaus. Met bijna tweehonderd shops, toko's, cafés en restaurants is het oprecht heerlijk winkelen in de Weimarstraat! 

Winkels 
De Weimarstraat is één van de grootste Haagse winkelgebieden buiten het centrum en loopt vanaf de Koningin Emmakade tot de Valkenboskade. Aan de 1,5 kilometer lange winkelstraat in het Regentessekwartier, één van de beschermde stadsgezichten van Den Haag, zijn heel veel verschillende zaken gevestigd. Van designwinkels tot kleine speciaalzaken, van sportwinkels tot cadeaushops, en van interieurwinkels tot galeries. Tevens kent de Weimarstraat diverse locaties voor de innerlijke en uiterlijke verzorging, zoals een yogastudio, een natuurlijke kapper en een schoonheidssalon. En voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de twee Albert Heijns, de Ekoplaza of de grote Turkse supermarkt Firat. In de lange winkelstraat kun je dan ook gerust een hele middag lekker shoppen: er is voor ieder wat wils en er verschijnen steeds nieuwe zaakjes bij in de Weimarstraat. De volgende winkels zijn een bezoek aan de Weimarstraat meer dan waard: 

  • BEER fietsen: dé specialist voor bakfietsen, transportfietsen, ouder-kind-tandems, et cetera
  • Obertstadt: kleine muziekhandel die gespecialiseerd is in accordeons
  • RichArts: bijzondere interieurwinkel met eigen meubelontwerpen, interieuraccessoires, verlichting en cadeaus.
  • Kali Tengah: thee- en koffiewinkel met een ruim aanbod, waaronder koffie die in Den Haag is gebrand.
  • Excelsior Sport: de innovatiefste sportspeciaalzaak van Nederland met een uitgebreid assortiment en deskundig advies voor hardlopers 
  • Bokstijn: de grootste feestartikelenzaak van Den Haag, en al meer dan een eeuw lang een familiebedrijf
  • Veggie 4u: één van de beste vegan winkels van Nederland 

Eten en drinken
De Weimarstraat is een multicultureel eetgebied met diverse eettentjes, cafés en toko's. Van ambachtelijk ijs tot mediterrane gerechten en van Surinaamse afhaal tot lunchrooms met overheerlijke zelfgebakken taarten, op de Weimarstraat kun je als foodie alle kanten op. Onze aanraders zijn:

  • Sint Joris en de Draeck: gezellig restaurant en café met een terras aan het fraaie Koningsplein
  • Lolapalooza: dit eettentje is één van de favorieten van de buurt en biedt van ontbijt tot diner alles biologisch, fair-trade en huisgemaakt
  • Emma: drukbezocht buurtcafé en restaurant aan het fraaie neorenaissancistische Regentesseplein
  • SpIJSsalon: ambachtelijk ijs, overheerlijke koffie en lekkere broodjes

Evenementen
De Weimarstraat is een winkelstraat waar vaak activiteiten worden georganiseerd, zoals streekmarkten en braderieën. Belangrijkste evenementen zijn het jaarlijkse zomerfestival en de optocht van Sinterklaas, die altijd in november door de winkelstraat trekt. 

Theater De Nieuwe Regentes
Eén van de bijzondere plekken in de Weimarstraat is Theater De Nieuwe Regentes. Oorspronkelijk een zwembad is het theater tegenwoordig een buurtgericht theaterhuis waar kunst- en cultuuruitingen van, voor, door en met de buurt plaatsvinden. Het monumentaale pand beschikt over een prachtige theaterzaal, kleine bijzondere ruimtes en een gezellige tearoom. 

Insidertip
Om de hoek van de Weimarstraat, in de Galileïstraat, ligt één van de mooiste stadstuinen van Den Haag, Emma's Hof. De duurzaam ingerichte en openbaar toegankelijke tuin biedt een rustplek voor volwassenen en een natuurlijke speelplek voor jonge kinderen. De buurtbewoners die de tuin onderhouden, organiseren ook regelmatig kleinschalige evenementen in Emma's Hof. 

Geschiedenis
De Weimarstraat werd rond 1900 aangelegd, en is vernoemd naar Groothertog van Saksen-Weimar-Eisenach. Dit was een Duitse edelman die aanvoerder was in het Nederlandse leger tijdens de Slag bij Waterloo. Aan het begin van de Weimarstraat, tussen Koningsplein en Beeklaan, zijn veel fraaie voorbeelden te vinden van neo-bouwstijlen en eclecticisme. Na de Beeklaan gaan Jugendstil en jongere (zakelijke) bouwstijlen overheersen. In 2000 werd er besloten het Regentessekwartier tot stadsvernieuwingsgebied te maken en kregen veel straten hun oude glorie terug. Zo ook de Weimarstraat. De jaren erna is de Weimarstraat uitgegroeid tot populair winkelgebied. Het Regentessekwartier is inmiddels één van de negentien beschermde stadsgezichten van Den Haag.

Bereikbaarheid
De Weimarstraat ligt in de Regentessewijk die gemakkelijk te bereiken is met de auto en het openbaar vervoer. Via de Koningin Emmakade/Waldeck Pyrmontkade rij je vanuit de stad de wijk in, maar ook via de twee diagonale straten, Regentesselaan en Valkenboslaan, kom je op de Weimarstraat uit. De winkelstraat zelf is éénrichtingsverkeer (naar de binnenstad toe) en beschikt over voldoende parkeergelegenheid, zowel op straat (overdag gratis in de wijk) als in de parkeergarage bij de Albert Heijn aan de Valkenboslaan/Fahrenheitstraat. Daarnaast is de Weimarstraat met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar: tram 3, 11, 12 en ook bus 21 stoppen in de winkelstraat.

Omhoog