icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Galeries

Dürst Britt & Mayhew

Van Limburg Stirumstraat 47, 2515 PB Den Haag
Galerie Dürst Britt & Mayhew
Vandaag
12:00 - 18:00
Donderdag
12:00 – 18:00
Vrijdag
12:00 – 18:00
Zaterdag
12:00 – 18:00
Zondag
12:00 – 18:00
Ook open op afspraak.
Museum genre
Kunst
Contact
070 444 3639
Bezoek website
Favorieten
Dürst Britt & Mayhew
Dürst Britt & Mayhew

Galerie Dürst Britt & Mayhew is opgericht door curator Jaring Dürst Britt en kunstcriticus Alexander Mayhew. Deze galerie voor hedendaagse kunst is gevestigd in een voormalige garage in de Van Limburg Stirumstraat en ligt op drie minuten loopafstand van Station Den Haag Hollands Spoor. Het doel van de galerie is om kunstenaars van verschillende nationaliteiten en artistieke achtergronden verder te helpen met de ontwikkeling van hun praktijk. Dürst Britt & Mayhew wil graag een platform bieden voor een meer experimentele tentoonstellingspraktijk en wil hiermee zowel het Nederlandse als internationale publiek bereiken.

Hedendaagse kunst

Binnen het programma van de galerie worden kunstenaars getoond die een bijdrage leveren aan het hedendaagse kunstdiscours en die zich van diverse werkwijzen bedienen, van traditionele media als fotografie, schilder-, teken- en beeldhouwkunst tot video-, performance-, installatie- en internetkunst. Hierbij moet men met name denken aan jonge kunstenaars die (recent) zijn afgestudeerd aan een (inter-)nationale postacademische instelling.

Programma Dürst Britt & Mayhew

Het programma van de galerie laat zich grofweg formeren rondom twee posities. Aan de ene kant betreft dit een interesse in 'materiekunstenaars', die onderzoek doen naar het oprekken van de (esthetische) mogelijkheden van het medium waarin zij zich uiten (en die zich daarbij vaak nadrukkelijk verhouden tot de kunstgeschiedenis). Aan de andere kant toont de galerie kunstenaars die meer veelvormig in hun beeldtaal zijn en waarbij het conceptuele uitgangspunt leidend is ten opzichte van het materiële, alsmede kunstenaars die op subtiele wijze de maatschappij een spiegel voorhouden. Tevens wordt er minimaal één keer per jaar ruimte geven aan een brede groepstentoonstelling, waarin niet uitsluitend kunstenaars die tot de stal behoren aan bod komen, maar waarin zij in een bredere context worden geplaatst.

Initiatiefnemers

Jaring Dürst Britt (1981) studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij heeft zowel ervaring met het maken van tentoonstellingen, als met de zakelijke en organisatorische kanten van het runnen van een hedendaagse kunstinstelling. Alexander Mayhew (1973) is jurist en kunsthistoricus. Afgelopen jaren heeft hij zich ontplooid als freelance tentoonstellingsmaker, tekstschrijver en criticus voor tijdschriften als Metropolis M en Tubelight.

Omhoog