icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3

Foutmelding

  • Could not retrieve the oEmbed resource.
Lunchrooms

Dungelmann Nieuwe Passage

Passage 65, 2511 AC Den Haag
Dungelmann Nieuwe Passage
Vandaag
09:30 - 18:00
Maandag
11:30 – 18:00
Dinsdag
09:30 – 18:00
Woensdag
09:30 – 18:00
Donderdag
09:30 – 21:00
Vrijdag
09:30 – 18:00
Zaterdag
09:30 – 18:00
Zondag
11:30 – 18:00
Keuken
Hollands
Type maaltijd
Lunch
Contact
070 406 3563
Bezoek website
Favorieten
Dungelmann Nieuwe Passage
Dungelmann Nieuwe Passage
Dungelmann Nieuwe Passage
Dungelmann Passage

Dungelmann in Den Haag, daar eet je de állerlekkerste verse broodjes! Met name de Dungelmann-kroket en het broodje bal zijn een begrip in Den Haag. Met vier vestigingen, waaronder een slagerij, een traiteur, een deli-counter en een lunchroom, kun je voor de Dungelmann-lekkernijen op meerdere locaties in Den Haag terecht. Zo vind je halverwege de Nieuwe Haagse Passage bij de Grote Marktstraat de Deli Counter van Dungelmann. 

Geschiedenis
De paardenkoets is al enige tijd uit het straatbeeld verdwenen maar de oude bakfiets voor de deur van slagerij Dungelmann herinnert nog aan vroegere tijden. In 1861 richtte de heer P.G. Dungelmann de gelijknamige slagerij op. De slagerij bevond zich op een bijzondere locatie, namelijk midden tussen de haute couture aan de Hoogstraat in het verlengde van Noordeinde. De slagerij van Dungelmann is hier nog steeds gevestigd. Bij Dungelmann kwamen klanten van alle rangen en standen het beroemde klassieke kroketje eten. Het was vroeger not done voor chique Hagenaren om een kroketje te happen, Dungelmann werd mede dankzij zijn locatie daarom ontzettend populair. De Dungelmann-croquet en bal gehakt zijn mede daardoor nog steeds een begrip in het Haagsche. 

Twee klassiekers
De croquetten van Dungelmann zijn alle jaren befaamd in de hofstad en omgeving. Van stratenmaker tot taxichauffeur en van minister tot ambassadeur, allemaal weten zij de croquetten te waarderen op hun smaak. Naast de klassieke rundvlees croquet, werd in 2012 de Koninklijke croquet geïntroduceerd. Deze is bereid met rundvlees ragout en verse room en roomboter.
De bal gehakt (broodje Bal) is er ook in twee variaties, de 'gewone' en de pittige bal gehakt. De smaak en recept is al jaren het geheim en het succes van Dungelmann. Diverse keren is de gehaktbal in de prijzen gevallen. Op een broodje met mosterd of als een snack tussendoor, de gehaktbal zorgt gedurende de dag voor lange rijen bij de Deli Counter in de Nieuwe Passage. 

Dungelmann Nieuwe Passage
In de Nieuwe Passage tussen de Grote Marktstraat en de Spuistraat kun je verschillende Dungelmann-broodjes kopen. De Nieuwe Passage is voorzien van een nieuw deel dat heel licht en open ontworpen is door architect Bernard Tschumi. De Nieuwe Passage heeft net als het historische deel een hoge glazen kap, maar dan helemaal in nieuwe stijl. De mooie Hollandse luchten die je door de glazen kap ziet, worden als het ware geprojecteerd op de gevels van de winkels. Ook de imposante entree aan de Grote Marktstraat 'weerspiegelt' de lucht en de wolken. Halverwege de Nieuwe Passage vind je de broodjeszaak van Dungelmann, met natuurlijk de klassieke en nieuwe croquet en de bal. Deze beroemde lekkernijen zorgen voor rijen liefhebbers. Er zijn verschillende belegde broodjes en panini's verkrijgbaar die worden bereid terwijl je wacht. Tussen het shoppen door geniet je hier van een heerlijk broodje of verse sap!  

Locaties
Naast Dungelmann in de Nieuwe Passage vind je ook vestigingen van de beroemde Haagse traiteur in New Babylon bij Den Haag Centraal Station en aan de Hoogstraat.

Bereikbaarheid
De Nieuwe Passage is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. De Grote Marktstraat is via de tramtunnel met verschillende trams vanaf Centraal Station te bereiken. Vanaf zowel Den Haag CS als Station Hollands Spoor is het tien minuten lopen naar de Grote Marktstraat. Naast parkeren onder de Grote Marktstraat kun je je auto ook kwijt bij de Parkings Spui, Centrum en Turfmarkt. Ook vind je bij de Grote Marktstraat een gratis bewaakte fietsenstalling. 

Omhoog