icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkelen

Boekhorststraat

Boekhorststraat, 2512 CT Den Haag
Boekhorststraat
Favorieten

Aan de rand van de Haagse binnenstad, vlakbij de Grote Markt, ligt de Boekhorststraat verstopt. Net zo makkelijk te bereiken als grote winkelstraten als de Grote Marktstraat en het Spui, maar dan een stuk rustiger. 'Specialisatie' is hier het trefwoord met de aanwezigheid van veel kleine speciaalzaken en een grote variatie aan eettentjes.

De Boekhorststraat; de Jordaan van Den Haag.

Boekhorststraat Den Haag


De straat wordt ook wel omschreven als de Jordaan van Den Haag: het is de enige volksbuurtwinkelstraat in de binnenstad van Den Haag. Ga eens kijken en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Boekhorststraat!  

Volkse gezelligheid met een rafelig randje
De Boekhorststraat ligt in de binnenstad van Den Haag, maar door de uitstraling krijg je niet het gevoel dat je midden in de stad zit. Deze authentieke volksbuurt straalt gezelligheid en levendigheid uit. Door de verrassende mix van aparte en unieke winkels voelt lopen door de Boekhorststraat als een ontdekkingsreis. Dat wordt nog versterkt door de mengelmoes van culturen van de verschillende eetgelegenheden. 

Winkels
In de Boekhorststraat moet je zijn als je op zoek bent naar iets anders dan merkwinkels. Er zitten hier namelijk geen grote supermarkten of andere ketens, maar juist veel speciaalzaken en kleinere winkels. Van tapijt en behang tot kunst en vintagekleding, er is hier van alles te vinden. Een bijzonder deel van de Boekhorststraat bevindt zich aan het einde, vlakbij de Zuidwal. Dit staat bekend als het Makerskwartier waar ondernemers in hun winkel zelf producten maken of restylen.

Eten en drinken
In de Boekhorststraat vind je eetgelegenheden met smaken uit alle windrichtingen: oosters, Surinaams, mediterraan en gewoon Hollands. Alles tussen een snelle snack en uitgebreid dineren. 

Boekhorststraat

Evenementen
Elk jaar vindt op Koningsdag de Oranjemarkt plaats in de Boekhorststraat. Er wordt geen vrijmarkt georganiseerd, zoals op veel andere plekken in Den Haag, maar een braderie. De hele straat staat dan vol met kraampjes. Niet alleen ondernemers uit de Boekhorststraat staan er, maar ook een heleboel van buitenaf. 

Geschiedenis
De Boekhorststraat kent een rijke geschiedenis. Toen in het midden van de negentiende eeuw de Schilderswijk werd gebouwd, gaf dit een belangrijke impuls aan de straat. De bewoners van de Schilderswijk gebruikten de aangrenzende Boekhorststraat namelijk als aanlooproute naar het centrum. Terwijl er in de twintigste eeuw duidelijke plannen waren om de straat onder welgestelde burgers populair te maken, viel dit in de realiteit erg tegen. In de jaren zeventig en tachtig raakte de straat in verval met als resultaat dat veel winkels de deuren sloten. In 2008 werd de straat door middel van subsidies en een goed uitgedacht plan weer nieuwe leven ingeblazen. Sindsdien is de winkelstraat in opkomst: steeds meer hippe, onderscheidende winkels hebben zich de afgelopen jaren gevestigd in de Boekhorststraat.

Insidertip 
Vlak achter de Boekhorststraat bevindt zich de enige nog overgebleven jenever- en likeurdistilleerderij: Van KleefDeze slijterij is één van de oudste, nog operationele bedrijven uit Den Haag. Hier loop je niet alleen naar binnen voor 'Bruidstranen' of Haagse whisky maar ook voor een bijzonder verhaal. De hartelijke eigenaresse weet bij iedere likeur of jenever een leuk verhaal en vertelt vol passie en vermaak over het bedrijf en de oorsprong. 

 

Van Kleef
Page not Found
In en om de Boekhorststraat vind je allerlei unieke Haagse winkels.

Bereikbaarheid 
De Boekhorststraat is door z'n centrale ligging erg makkelijk te bereiken. De straat loopt vanaf de Prinsegracht tot aan de Zuidwal. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je met verschillende trams (2, 3, 4 en 6) uitstappen bij de ondergrondse tramhalte Grote Markt. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de Boekhorststraat. Ook stoppen er diverse bussen bij de bovengrondse halte Grote Markt. Met de auto kun je vanaf de Prinsegracht de Boekhorststraat inrijden. In de winkelstraat parkeren kan, maar is wel betaald tijdens een groot deel van de dag. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn City Parking en de Lutherse Burgwal. Beide zijn 24 uur per dag open en bevinden zich op korte loopafstand van de Boekhorststraat.

Local Shopping

Meer kleine lokale winkels ontdekken?

Lokale Haagse winkels
Omhoog