icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Hotels

Boutique Hotel De Salon van Fagel

Noordeinde 140c, 2514 GP Den Haag
Salon van Fagel
Vandaag
08:30 - 18:00
Maandag
08:30 – 18:00
Dinsdag
08:30 – 18:00
Woensdag
08:30 – 18:00
Donderdag
08:30 – 18:00
Vrijdag
08:30 – 18:00
Zaterdag
08:30 – 18:00
Zondag
08:30 – 18:00
Keuken
Internationaal
Type maaltijd
Lunch, Ontbijt
Faciliteiten
Betaald parkeren, Met bar, Met restaurant
Sterren
3
Contact
070 221 0882
Bezoek website
Favorieten
Salon van Fagel
Salon van Fagel
Salon van Fagel
Salon van Fagel
Salon van Fagel
Salon van Fagel
Boutique Hotel De Salon van Fagel

De Salon van Fagel is een stijlvol ingericht Boutique Hotel in een prachtig monumentaal pand aan het statige Noordeinde in Den Haag. Gelegen in het hart van het heerlijke Den Haag met al zijn charme van historie, kunst, cultuur. Maar ook het winkelgebied waar je terecht kunt voor de mooiste winkels, maar ook de vintage winkels in de gezellige Haagse straatjes. Kortom er even lekker tussenuit, heerlijk uitwaaien op het strand en in de duinen. Laat je in de watten leggen in een van de 18 elegante en comfortabele Kamers of Suites. 

Boutique Hotel
Boutique Hotel De Salon van Fagel, gelegen aan het chique Noordeinde, beschikt over 18 unieke kamers en suites verdeeld in vier categorieën met elk een eigen karakter die van alle gemakken zijn voorzien. De stijlvol ingerichte ruimtes hebben een eigen entree, heerlijke bedden, een flatscreen-tv, gratis WiFi, koffie- en theevoorzieningen en een moderne, luxe badkamer. De comfortabele kamers lenen zich perfect om goed uit te rusten na een dagje cultuur snuiven of shoppen in Den Haag.

De Salon van Fagel heeft drie heerlijke tuinen direct aan de koninklijke tuinen van Paleis Noordeinde waar je heerlijk kunt ontspannen onder het genot van een kop koffie of een glas wijn.

Restaurant
Bij restaurant De Salon van Fagel geniet je zeven dagen per week van een heerlijk en uitgebreid ontbijt met onder meer verse jus d’orange en een kopje koffie op een historische locatie om de hoek van Paleis Noordeinde in de Haagse binnenstad. Op de menukaart vind je een ontbijtplank, pannenkoeken met fruit of een boerenyoghurt. De prachtige locatie is ook beschikbaar voor evenementen zoals een verjaardag, jubileum, zakelijke borrel of andere gelegenheden.

Bijzonder pand
Het monumentale pand waarin De Salon van Fagel gevestigd is, heeft een lange, deels koninklijke geschiedenis. Het werd in 1701 gebouwd door architect Daniel Marot die in Den Haag meerdere paleizen ontwierp, waaronder Paleis Kneuterdijk. De oorspronkelijke naam van het pand was 'Huis Fagel' naar Francois Fagel, de langstzittende griffier van de Staten-Generaal. In 1859 kocht koning Willem III het pand dat dertig jaar lang in diens bezit bleef. De 'koepel van Fagel', een deel van de voormalige woning, is tegenwoordig onderdeel van de tuin van Paleis Noordeinde. Veel originele details zijn nog bewaard gebleven in De Salon van Fagel, zoals het prachtige plafond en de schouwen.

Noordeinde
De Salon van Fagel ligt tussen Noordeinde en de paleistuin. Noordeinde in Den Haag is één van de bekendste winkelgebieden van Nederland. Naast het Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander, staat het chique Noordeinde in het oude centrum van Den Haag vooral bekend om de karakteristieke modeboetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken gevestigd in prachtige jugendstilpanden. De juweliers, antiquairs en galeries in combinatie met de koffiecafés en restaurants maken het Noordeinde voor iedereen een bezoekje waard.

Bereikbaarheid en parkeren
Het hotel beschikt over 9 eigen parkeerplaatsen op loopafstand (reservering verplicht). Je voor de deur parkeren om de bagage uit te laden.
Het Noordeinde is goed te bereiken met de auto, tram en fiets. Er zijn veel parkeermogelijkheden in de omgeving. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn parking Noordeinde in de Heulstraat en parkeergarage Parkstraat in de Oranjestraat. Vanaf het Centraal Station loop je in een kwartier naar het Noordeinde. Ook stoppen er verschillende trams bij halte Kneuterdijk. Vanuit het Noordeinde is ook de rest van de Haagse binnenstad eenvoudig te bereiken.

Omhoog