icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkelen

Betje Wolffstraat

Betje Wolffstraat, 2533 HW Den Haag
Betje Wolffstraat
Favorieten
Betje Wolfstraat
Betje Wolffstraat
Betje Wolffstraat
Betje Wolfstraat
Betje Wolfstraat

De Betje Wolffstraat in het multiculturele Moerwijk is een gezellige, volkse winkelstraat grenzend aan het Zuiderpark Den Haag en dus omgeven door groen. De straat staat bekend als een ontmoetingsplaats voor locals van jong tot oud, waar vaak buurtevenementen worden georganiseerd. Bovendien ligt op ongeveer een kilometer afstand Winkelcentrum Leyweg, het grootste overdekte winkelgebied buiten de Haagse binnenstad.

Klein maar fijn
De Betje Wolffstraat bestaat uit ruim dertig winkels. Misschien niet ontzettend veel, maar dit word gecompenseerd door de diversiteit en gezelligheid. De felgele vlaggen met de naam van de straat erop die de straat versieren, laten zien dat de bewoners trots zijn op de Betje Wolffstraat. In het middelpunt van de gezelligheid staat Café de Wolf. Met mooi weer maken de inwoners hier al drinkend een praatje met elkaar op het terrasje.

Winkels
Naast bekendere winkels als Albert Heijn, Etos en Wibra zijn er ook kleinere speciaalzaken te vinden in de Betje Wolffstraat, waaronder een juwelier, sigarenboer, tropische supermarkt, kapsalon en fietswinkel.

Eten en drinken Er zijn meer dan genoeg opties om een hapje of een drankje te nuttigen in de winkelstraat al dan niet exotisch. 

Evenementen
Sinds 2000 worden er meerdere activiteiten per jaar georganiseerd door de winkeliersvereniging. In augustus zijn er bijvoorbeeld een kinderkermis en andere zomerse activiteiten voor kinderen. Ook zijn er regelmatig braderieën en is er met Koningsdag een vrijmarkt. Daarnaast vindt er met Sinterklaas een grote intocht plaats. De kinderen zullen zich dus in ieder geval niet vervelen in de Betje Wolffstraat!

Geschiedenis
In 1763 debuteerde schijfster Betje Wolff haar bundel genaamd Bespiegelingen. Deze vrijzinnige schrijfster werd geboren in Vlissingen en stierf op 66-jarige leeftijd in Den Haag. Rond 1930 is de straat als eerbetoon naar haar vernoemd. In deze periode stonden er alleen woonhuizen en een paar winkeltjes. Het winkelaanbod breidde zich in de loop der jaren steeds meer uit en in 1951 werd de Betje Wolffstraat officieel geopend als winkelstraat door de toenmalige Haagse wethouder J. van Aartsen.

Winkelcentrum Leyweg
Op ongeveer 15 minuten lopen van de Betje Wolffstraat is er nog veel meer te winkelen: winkelcentrum Leyweg, ook vlakbij het Zuiderpark gevestigd, is het grootste (gedeeltelijk) overdekte winkelgebied buiten de Haagse binnenstad. De ruim honderd winkels en warenhuizen in het winkelcentrum bieden alles van dagelijkse boodschappen tot producten van over de hele wereld. Bovendien kun je elke dinsdag struinen langs de tientallen kraampjes op de gezellige weekmarkt. 

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer is de Betje Wolffstraat te bereiken met tram 9 en 16 of met bus 23. De straat is zo'n tien minuten rijden met de auto vanaf het centrum van Den Haag. In de Betje Wolffstraat zelf en omliggende straten is het gratis parkeren. Ook zijn er een stukje verderop, bij Winkelcentrum Leyweg, parkeergarages te vinden. Hier stoppen ook verschillende bussen. Vanaf het busstation is het nog maar een klein stukje lopen naar de Betje Wolffstraat.

Omhoog