icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkelen

Aert van der Goesstraat

Aert van der Goesstraat, 2582 AH Den Haag
Aert van der Goesstraat
Favorieten
Aert van der Goesstraat
Fijn struinen door 'de Aert'

De Aert van der Goesstraat is de entree naar het geliefde winkelgebied Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier van Den Haag. Slechts gescheiden van 'de Fred' door een parkje met fraaie huizen in neo-stijlen, staat 'de Aert' bekend om z'n speciaalzaken waar ambachtelijk-biologische producten tot stand komen en om de diverse sfeervolle horecazaken. Door de persoonlijke benadering en het vakmanschap wordt een bezoekje een echt ervaring. Als je in 'de Fred' gaat shoppen, mag je de Aert van der Goesstraat zeker niet overslaan!  

Veel te bieden

Het kleinere zusje van de Frederik Hendriklaan heeft over 200 meter veel te bieden: de goed bereikbare Aert van der Goesstraat ligt tussen stad en strand om de hoek bij het Kunstmuseum Den Haag, Museon en Omniversum, kent opvallend veel restaurants met gezellige terrassen en enkele uitgelezen speciaalzaken, waaronder één van de beste bakkers van Den Haag.

Winkelen op de Aert van der Goesstraat

De Aert van der Goesstraat is een winkelstraat vol van ambachten. Je vindt hier opvallend veel biologische speciaalzaken voor je dagelijkse boodschappen.

  • Betjeman & Barton: dé speciaalzaak voor theeliefhebbers
  • De Kikkerkoning: de bekendste (houten) speelgoedwinkel van Scheveningen 
  • Odin: biologische supermarkt
  • La Vie Bohème: unieke, handgemaakte producten uit de hele wereld
  • Patisserie Philippe Galerne: niet voor niets staat er voor de deur van deze Franse bakker continue een rij
  • Ruud de Ruiter: biologische keurslager, bekend om z'n authentieke rookworst
  • Zee Zand Zilver: in deze edelsmederij en galerie worden sieraden getoond en met de hand gemaakt
Aert van der Goesstraat
Ieder jaar weer 1 groot feest: Koningsdag op de Aert van der Goesstraat

Eten en drinken

Alhoewel de Aert van der Goesstraat slechts 200 meter lang is, telt de winkelstraat maar liefst zeven bars en restaurants. De meeste daarvan hebben gezellige terrassen in de winkelstraat en bieden een ideale spot om tijdens het winkelen even uit te rusten.

  • Bagels & Beans: deze gezellige koffie- en lunchzaak kijkt uit over het fraaie park aan het einde van de Aert
  • Hudson: intieme restaurant met Amerikaanse kaart
  • Seafoodbar Vigo: de allerbeste verse vis in huiselijk atmosfeer geserveerd

Frederik Hendriklaan

In het verlengde van de Aert van der Goesstraat liggen de Frederik Hendriklaan en de Willem de Zwijgerlaan, ook wel liefkozend 'de Fred' genoemd, één van de meest charmante winkelgebieden van Den Haag. Op de Fred vind je een uitgebreid assortiment aan winkels. Naast het shoppen van kleding, vrijetijdsartikelen en vakanties kan je in deze prachtige winkelstraat ook je boodschappen doen.Ook biedt de Fred een uitgebreid assortiment aan cafés, lunchrooms en restaurants. 

Insidertip voor ouders
Het groene parkje tussen de Aert van der Goesstraat en de Frederik Hendriklaan bevat een leuke speeltuin met veel verschillende toestellen, zoals een klimrek, een schommel, wip, een houten trein en een trampoline. Voor veel ouders met kleine kinderen uit het Statenkwartier is deze speeltuin echt een trefpunt.

Bereikbaarheid Aert van der Goesstraat

De Aert van der Goesstraat ligt aan de grote, doorgaande President Kennedylaan (S200) en is dus makkelijk te bereiken met de auto. Vanaf het centrum van Den Haag is het ongeveer vijf à tien minuten rijden met de auto. Een groot voordeel is dat er in de straten rondom de Aert van der Goesstraat bijna overal gratis geparkeerd kan worden. Met het openbaar vervoer zit je binnen tien minuten op de Aert vanuit de Haagse binnenstad. Neem tram 16 en stap uit bij halte Kunstmuseum Den Haag, of pak tram 11 richting Scheveningen strand en stap uit bij de Boreelstraat. Met bus 24 is de Aert van der Goesstraat eveneens goed bereikbaar.

Omhoog