icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Restaurants

Encore by Simonis

Dr. Lelykade 5, 2583 CL Den Haag
Restaurant Encore
Vandaag
17:00 - 22:00
Maandag
17:00 – 22:00
Dinsdag
17:00 – 22:00
Woensdag
17:00 – 22:00
Donderdag
17:00 – 22:00
Vrijdag
12:00 – 23:00
Zaterdag
12:00 – 23:00
Zondag
12:00 – 23:00
Encore is telefonisch elke dag van 10:00 tot 01:00 bereikbaar.
Keuken
Vis
Type maaltijd
Diner, Lunch
Contact
070 306 0070
Bezoek website
Favorieten
Encore by Simonis
Encore by Simonis
Encore by Simonis
Encore by Simonis
Encore by Simonis
Encore by Simonis
Encore by Simonis

Encore is één van de nieuwste hotspots in Scheveningen Haven. Gevestigd in de voormalige Scheveningse visafslag biedt het restaurant van familiebedrijf Simonis gerechten van hoog culinair niveau. Waar de andere restaurants van het Haagse familiebedrijf vooral bekendstaan om hun visgerechten, biedt Encore een brede keuze aan vis- én vleesgerechten met een knipoog naar de Aziatische keuken. Hier eet je op topniveau in een chique, internationale setting!

Keuken
Encore by Simonis is onlosmakelijk verbonden met kwaliteit. Voor vlees- en visliefhebbers biedt Encore een brede keuze van gerechten op topniveau. Natuurlijk vind je hier de lekkerste vis, maar dan met een eigentijdse bereidingswijze. De menukaart is internationaal georiënteerd met een knipoog naar de Aziatische keuken, en dan met name Japan. Sashimi, tempura en Robata vind je bijvoorbeeld op de kaart. Bij de vleesgerechten ligt de focus op Amerika. De wijnkeuze is daarbij riant: Encore serveert zo'n twintig open wijnen! 

Uitstraling
De inrichting van Encore is stoer met donkere kleuren, het gebruik van koper en goud, plus een grote bar in het midden. Inspiratie voor de aankleding van het restaurant deden vader en zoon Simonis op in onder andere het Japanse restaurant Zuma en de Aziatische bistro Tao in hartje New York, die gekenmerkt worden door een kosmopolitische sfeer en een chique uitstraling.

Groepen
Encore by Simonis heeft geweldige mogelijkheden voor evenementen van 50 tot 750 personen. Het grote restaurant is de perfecte locatie voor zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, meerdaagse conferenties, seminars en het geven van trainingen. Er is een restaurantgedeelte met 300 zitplaatsen, 250 zitplaatsen op het terras met uitzicht op de jachthaven en 500 plaatsen in een aparte eventruimte. Neem contact op met Encore als je een vergadering, evenement, private dining of huwelijk wilt organiseren! 

Familie Simonis
Simonis is een echt Haags familiebedrijf met liefde voor vis. Generatie op generatie. De vierde inmiddels. Het zit familie Simonis in het bloed, het stroomt door de aderen. Wat eind 19e eeuw begonnen is als een palingrokerij is uitgegroeid tot meerdere locaties op het gebied van vis. Familie Simonis heeft een passie voor vis, deelt die passie voor vis en alles wat daarmee te maken heeft. 

Catch by Simonis
Spreekt de uitstraling van Encore je aan, maar wil je meer keuze in visgerechten? Aan de andere kopse kant van het rijtje restaurants in de haven zit Catch dat eveneens van Simonis is. De keukenbrigade van dit internationale visrestaurant presenteert de mooiste gerechten, van zeeduivel en bijzondere oesters tot een fantastisch plateau van fruits de mer.

Scheveningen Haven
De haven van Scheveningen barst altijd van de bedrijvigheid. Kotters die uitvaren om de beste vis te vangen, zeiljachten die hier aanmeren en dagjesmensen die flaneren richting een leuk restaurantje. Scheveningen Haven is naast centrum voor de vishandel namelijk ook de plek waar tal van bijzondere restaurants en eetcafés zijn gevestigd. Het uitzicht op de jachthaven, de bedrijvigheid van de visafslag én de frisse zeelucht zorgen voor een unieke plek in Nederland om uit eten te gaan. Je voelt je hier zo op vakantie in het buitenland!

Bereikbaarheid haven
Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De haven is met de auto het snelst te bereiken via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg. Parkeren kun je het beste op de Dr. Lelykade, in de parkeergarage tegenover het restaurant of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen. 

Omhoog