icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Galeries

Galerie Ramakers

Toussaintkade 51, 2513 CL Den Haag
Galerie Ramakers Den Haag
Vandaag
12:00 - 17:00
Donderdag
12:00 – 17:00
Vrijdag
12:00 – 17:00
Zaterdag
12:00 – 17:00
Zondag
13:00 – 17:00
Museum genre
Kunst
Bezoek website
Favorieten
Galerie Ramakers
Galerie Ramakers Den Haag - Sjoerd Buisman

Galerie Ramakers en is gehuisvest in een negentiende eeuws grachtenpand aan de Toussaintkade in het centrum van Den Haag (tegenover de Koninklijke Stallen en de Paleistuin). De vloeroppervlakte bedraagt 180 m2 en aangrenzend ligt een strak vormgegeven tuin speciaal bestemd voor het tonen van sculpturen.

Galerie Ramakers organiseert per jaar ongeveer negen tentoonstellingen. Zij werkt met een vaste kern van bekende en minder bekende kunstenaars (nationaal en internationaal) die regelmatig te zien zijn in een solo-, duo- of groepstentoonstelling. Daarnaast neemt Galerie Ramakers jaarlijks deel aan Art Rotterdam, Art Amsterdam en aan de PAN Amsterdam. 

De voorliefde en specialisatie van de galerie ligt over het algemeen bij werk met een ingetogen karakter, zoals dat van Tomas Rajlich, Johan Meijerink, Fons Brasser, Ton van Kints, Albert Verkade, Arie de Groot en Jan van Munster. Ook speelt het thema natuur een belangrijke rol zoals bij het werk van Sjoerd Buisman, Michel Hoogervorst, Klaus Baumgärtner, Warffemius, Mat van der Heijden en Hieke Luik. Een andere liefde is het surreële werk van kunstenaars als Christiaan Zwanikken, Ossip, Brecht, Pat Andrea, Joncquil en Vittorio Roerade.

Omhoog