icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Doen

Haagsche Bluf

Haagsche Bluf, 2511 CN Den Haag
De Haagsche Bluf
Favorieten
De Haagsche Bluf

De Haagsche Bluf ligt midden in het centrum van Den Haag, verscholen achter de Dagelijkse Groenmarkt, Vlamingstraat, Venestraat en Nieuwstraat. Een luxe winkelgebied vol botsende architectuurstijlen waar historische materialen uit de hele wereld verwerkt zijn tot één geheel. Diverse winkels en speciaalzaken op het gebied van kleding, interieur en beauty zijn gevestigd in prachtige historische panden met replica gevels, gekopieerd van monumentale panden uit Den Haag en Delft. Het Grand Café Haagsche Bluf, met zijn unieke dakterras, het prachtige boutique hotel The Collector maken de Haagsche Bluf compleet. Ook vind je hier de moderne Foodhallen met maar liefst 12 verschillende restaurants. 

Historie
Midden in het oude centrum van Den Haag is aan het begin van de 21e eeuw een bijzonder winkelcentrum verrezen waar diverse oude en nieuwe bouwstijlen samenkomen. De Haagsche Bluf is gevestigd op de plaats van de voormalige Pasadena-winkelpassage en de afgebrande City bioscoop. In 2000 besloot Geste Vastgoed iets bijzonders van de oude passage te maken. Er staan nu panden waarvan de gevel een kopie is van bekende gevels elders. Vier jaar lang hebben ambachtslieden gewerkt om minutieuze details aan te brengen aan de gevels. In 2001 won de Haagse Bluf de 'Nieuwe Stad Prijs'. Het winkelgebied heeft zijn naam te danken aan het Haagse toetje (Haagse Bluf) dat bestaat uit met suiker geklopt ei met bessensap.

Architectuur
De architectuur van de Haagsche Bluf bestaat uit abstracte glazen gevelwanden, waartegen replica's van bekende Haagse en Delftse historische gevels zijn geplaatst. Vanuit de hele wereld zijn gevelonderdelen, ornamenten, fonteinen en andere historische materialen verwerkt tot één geheel. Zo is er een bekend Haags art-nouveau-pand van J.W. Bosboom aan de Denneweg als replica aanwezig. Er staat een kopie van het Pagehuis, waarvan het origineel sinds 1918 aan het Lange Voorhout te vinden is. Je vindt er een bewaarde gevel van de in 1982 opgerichte Stokerij en Bitterfabriek 'De Ooievaar'. Ook zijn er twee originele 18e-eeuwse fonteinen vanuit Frankrijk overgebracht en op het plein staat een kopie van een Venetiaanse toren omringt door enkele gevels uit Delft.

Winkelaanbod Haagsche Bluf
Wanneer je via één van de vier 'poorten' de Haagsche Bluf binnenstapt, vergeet je direct dat je in het midden van het bruisende centrum van Den Haag staat. Je treft een grote diversiteit aan winkels aan in een andere ambiance dan vele andere winkelgebieden. Hier vind je niet het standaard winkelaanbod, maar voornamelijk unieke en 'one brand stores' op het gebied van dames-, heren- en kinderkleding, accessoires, interieurverzorging, persoonlijke verzorging en keukenbenodigdheden. 

Grand café Haagsche Bluf
Natuurlijk kun je in de Haagsche Bluf ook heerlijk koffiedrinken, lunchen, dineren en borrelen. Naast enkele horecagelegenheden op het plein van het winkelgebied kun je bij Grand Café Haagsche Bluf zeven dagen per week de hele dag genieten van een kopje koffie, krantje, lunch, borrel of diner. Grand Café Haagsche Bluf biedt een uitgebreid menu voor zowel lunch als diner. Daarnaast is de het een officiële trouwlocatie, die op slechts 50 meter van de Grote Kerk ligt. Ook kun je hier genieten van het best bewaarde geheim van het winkelgebied. Op het mooie en unieke dakterras van Grand Café Haagse Bluf kun je even helemaal tot rust komen na het shoppen.

Bereikbaarheid
Winkelgebied de Haagsche Bluf is vanuit de Venestraat, Nieuwstraat, Dagelijkse Groenmarkt en Vlamingstraat te bereiken. Op korte afstand liggen vier parkeergelegenheden van waaruit de Haagsche Bluf uitstekend te bereiken is: parkeergarage Torengarage, Lutherse Burgwal, Grote Markt en Q-Park City Parking. In het centrum van Den Haag stoppen daarnaast diverse trams vanaf Den Haag Centraal Station en Station Hollands Spoor, allemaal op loopafstand van de Haagsche Bluf.

Omhoog