icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Musea en attracties

Atrium Den Haag

Spui 70, 2511 BT Den Haag
Atrium Den Haag - Foto Dag van de Architectuur
Vandaag
07:00 - 19:00
Maandag
07:00 – 19:00
Dinsdag
07:00 – 19:00
Woensdag
07:00 – 19:00
Donderdag
07:00 – 21:30
Vrijdag
07:00 – 19:00
Zaterdag
09:30 – 17:00
Het Atrium Den Haag is niet openbaar toegankelijk op zondag en feestdagen.
Geschikt voor
Kindvriendelijk Rolstoel vriendelijk kids
Entree
Gratis
Museum genre
Kunst
Contact
070 353 3629
Bezoek website
Favorieten
Tegels in het Atrium Den Haag - Piet Design

Het Atrium is het ontmoetingscentrum in het stadhuis voor de burgers en de bezoekers van de stad Den Haag. Het Atrium (4.500 vierkante meter) is het hart van het gebouw, zowel qua ontwerp als gebruik. Hier zijn de gemeentelijke balies te vinden, zoals de receptie, burgerzaken, sociale zaken en stadsdeelkantoor centrum. In het Atrium vinden diverse culturele, educatieve, maatschappelijke, commerciële en sportieve evenementen en tentoonstellingen plaats.

Architectuur
Het Atrium is de centrale hal van het stadhuis. Het imposante gebouw alleen al is een hele attractie op zich. De Amerikaanse architect Richard Meier heeft het gebouw ontworpen. Meier is een van de populairste hedendaagse Amerikaanse architecten en een belangrijk vertegenwoordiger van het puristische modernisme. Zijn gebouwen zijn een logische en consequente verdere ontwikkeling van de modernistische bouwkunst. De ontwerpen van Meier vallen op door hun strakke vorm, het gekozen materiaal en, een belangrijk element, hun witte uitstraling. Wit is voor Meier het symbool van helderheid, zuiverheid en perfectie. De mensen geven kleur aan het gebouw. Het daglicht is van groot belang in het stadhuis. Aan alle kanten, maar vooral door het glazen dak van het Atrium, stroomt licht naar binnen, ogenschijnlijk oneindig gereflecteerd door de strakke witte gevels. Door de vorm en de kleur wordt het stadhuis ook wel 'IJspaleis' genoemd.

Events en tentoonstellingen
Stichting Atrium City Hall organiseert verschillende activiteiten in het Atrium Den Haag sinds de opening van het stadhuis in 1995. Dat doet zij op eigen initiatief, maar ook externen kunnen een evenement of tentoonstelling in het Atrium Den Haag organiseren. Samen geeft Atrium City Hall zo een breed beeld van wat er zich afspeelt in Den Haag en ver daarbuiten.

Bereikbaarheid
Het stadhuis bevindt zich midden in het centrum van de stad. Het ligt pal voor de tramhalte van de tramlijnen 1, 2, 3, 4, 6 en 17 en ook de bussen 22 en 24 stoppen direct voor de deur. Vanaf de treinstations Den Haag CS en HS is het tevens slechts tien minuten lopen. Vervoer met de auto is ook goed mogelijk. Diverse parkeergarages in het centrum van de stad zijn op loopafstand van het Atrium. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn: Parking Spui, Turfmarkt, Muzenplein, Veerkaden, Pleingarage, Lutherse Burgwal, Grote Markt en Parking Wijnhaven Centrum. 

International Yoga Day in het Atrium Den Haag

Atrium City Hall - 25 Jaar Stichting Atrium Documentaire

Een prachtig document over 25 jaar Atrium City Hall Den Haag.

Bekijk de documentaire hier
Kerst-Sing-ALong in het Atrium Den Haag - Foto De Schaapjesfabriek - Tessa Veldhorst
Omhoog