icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Hotels

Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde

Noordeinde 33, 2514 GC Den Haag
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde
Faciliteiten
Betaald parkeren, Lift, Met bar, Met restaurant
Sterren
4
Contact
070 209 9000
Bezoek website
Favorieten
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde
Hotel Indigo The Hague – Palace Noordeinde

Gelegen in het hart van Den Haag, tegenover Paleis Noordeinde in het Hofkwartier, vind je Hotel Indigo® The Hague - Palace Noordeinde. Dit viersterren Boutique hotel is gevestigd in een voormalig bankgebouw, dat dateert uit 1883 en ooit in gebruik geweest door “De Nederlandsche Bank”. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven, deze unieke elementen vind je terug in het interieur. 

Ontwaak in één van de 63 prachtige designkamers, die zijn uitgerust met een luxe badkamer met inloopdouche en zachte badjas en badslippers, comfortabele extra lange bedden, Wi-Fi, minibar en een Illy koffiemachine. Toegang tot de fitnessruimte is gratis toegankelijk voor hotelgasten en 24/7 geopend.

Brasserie Stocks & Bonds
De Brasserie Stocks & Bonds is gelegen op de begane grond en bied een fantastisch uitzicht over het prestigieuze Noordeinde en het Paleis Noordeinde. De menukaart biedt internationale klassiekers met een lokale twist. Relax in de ‘old fashioned’ Gold Bar, gelegen in de voormalige bankkluis van het pand en geniet van één van de ‘signature’ cocktails.

Slapen in een voormalig bankgebouw
Het statige pand aan het Noordeinde dateert uit het jaar 1883, waarin in opdracht van de Nederlandsche Bank is begonnen met de bouw naar een ontwerp in neorenaissancestijl. Deze prachtige 19e-eeuwse bouwstijl met Franse invloeden kenmerkt zich door de horizontale lijnen, kruiskozijnen, met rijke natuurstenen gevels en indrukwekkende dakpartijen. Bij binnenkomst in het hotel valt het oog direct op de prachtig groene marmeren wanden en originele mozaïek tegelvloeren. Het interieur van Noordeinde 33 ademt pure klasse. Vele authentieke bank details zijn bewaard gebleven, unieke elementen zijn hiervan nog terug te vinden in het interieur, zoals de glas in lood raampartijen, de marmeren wanden en messing accenten welke als uitgangspunt zijn gebruikt voor het ontwerp.

Ook de bankkluizen zijn behouden gebleven: de hoofdkluis in het souterrain onder de voormalige Wilhelmina-galerij is recent omgetoverd tot exclusieve vergaderruimte en voorzien van een uniek tapijt waar de kunstenaar bankbiljetten als uitgangspunt heeft gebruikt. Het handgeweven tapijt ondersteunt het geschiedenisverhaal van het gebouw. Links van de receptie zijn de vroegere kashal en kasafdeling samengevoegd tot één grote ruimte, dit is nu Brasserie Stocks & Bonds. De connectie met de originele functie van het pand, de bank, vind je naast de namen van de openbare ruimten ook terug in het interieur, zo vind je door het hotel onder andere speelse schetsen van oude Gulden biljetten en munten als artwork.

Zakelijke bijeenkomsten
Het hotel is ook de perfecte locatie voor uw zakelijke bijeenkomst, receptie of training en beschikt over twee vergaderzalen welke geschikt zijn voor elke gelegenheid. De bibliotheek aangrenzend aan de brasserie biedt een prachtige setting voor uw privédiner tot 14 personen. In de voormalige bankkluis van het hotel vind je een vergaderruimte van 100m2 en biedt plaats aan maximaal 40 personen in U-vorm.

Toegankelijkheid Hotel Indigo voor mensen met een beperking
Om iedereen optimaal te kunnen laten genieten van een bezoek aan Hotel Indigo zijn voor mensen met een handicap, lichamelijke beperking, mobiliteits en/of visuele beperking een aantal faciliteiten beschikbaar. Het hotel is voor gasten in een rolstoel bereikbaar via de parkeerplaats aan de zijkant (ter hoogte van de Postzegelboom / Gotische Zaal). Meer weten over de exacte mogelijkheden en toegankelijkheid? Neem contact op met Hotel Indigo.

Bereikbaarheid
In de directe omgeving van het hotel liggen het Mauritshuis, het Escher Museum en de luxe winkelstraten. De tramhalte Kneuterdijk ligt net om de hoek en biedt een directe verbinding met het conferentiecentrum World Forum, Madurodam en het strand van Scheveningen. Het Hotel Indigo® The Hague - Palace Noordeinde is zowel met de auto, fiets en het openbaar vervoer goed te bereiken. Diverse parkeergarages bevinden zich op loopafstand van dit historische stukje centrum van Den Haag, waaronder Interparking - parkeergarage Museumkwartier. Vanaf de twee grote stations van Den Haag, Centraal Station en Hollands Spoor, rijden diverse trams en bussen richting Haagse binnenstad. Vanaf Den Haag CS loop je in ongeveer een kwartier naar het mooie Noordeinde.

Omhoog