icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Restaurants

Tapisco

Kneuterdijk 11, 2514 EM La Haye
Terras van Restaurant Tapisco
Vandaag
10:00 - 24:00
Maandag
10:00 – 24:00
Dinsdag
10:00 – 24:00
Woensdag
10:00 – 24:00
Donderdag
10:00 – 24:00
Vrijdag
10:00 – 24:00
Zaterdag
10:00 – 01:30
Zondag
10:00 – 01:30
Keuken
Internationaal, Spaans
Type maaltijd
Diner, Lunch
Bezoek website
Favorieten
Hapjes van Tapisco
Tapisco
Restaurant Tapisco
Drankjes bij Tapisco

Tapas, petiscos, [Tap-isco] cocktails, Spaanse en Portugese wijnen, dit zijn de ingrediënten restaurant Tapisco. In het illustere pand, waar zo’n 300 jaar lang boekhandel De Vijf Vocalen en de laatste jaren Mees Pierson Bank heeft gezeten, opende Restaurant Tapisco haar deuren na een intensieve verbouwing. Inmiddels heeft Tapisco al een BIB Gourmande ontvangen.

Tijdens de lunch worden authentieke gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken geserveerd in een moderne uitvoering. De lunch gaat langzaam over in de borrel waar je een heerlijk plateau vers gesneden Spaanse Hammen kan bestellen.

Cocktails
Cocktails hebben een groot aandeel in het concept van Restaurant Tapisco. De eye-catcher in de zaak is dan ook de fraai geoutilleerde bar die in het middelpunt van de ruimte staat, met 6 grote Spaanse hammen die hangen te rijpen. De bartenders draaien hun hand niet om voor een klassieke cocktail of een eigentijdse variant.

Naast de Spaanse hammen die sowieso heel de dag verkrijgbaar zijn, kun je in de avond kiezen uit een scala aan tapas en petiscos, zoals empenada’s , gilda (beroemde pinxto uit San Sebastian), macaron van inktvis en tonijn, kiphaasje en gamba piri piri etc.

Tapisco van binnen
 In het karakteristieke pand aan de Kneuterdijk heeft ruim 300 jaar de welbekende boekhandel De Vijf Vocalen gezeten. Antieke, brocante elementen aan de lampen vullen de moderne ruimte die afgewisseld worden met authentieke (hand) geschilderde Portugese vloertegels en de bronzen mozaïek van de bar.

De kraakheldere witte keuken gemaakt van Corian combineert prachtig met de handgeschilderde Spaanse tegels rondom de grote spiegels die het geheel optisch veel ruimte geven. Vanuit de Chef’s table op de verhoogde bank kun je koks de tapas zien bereiden tijdens het servies. Een immens grote wijnklimaatkast staat aan de andere kant van de keuken. Hier zijn alle top Spaanse en Portugese wijnen in opgeslagen. Achter in de zaak is een verhoging met een ouderwetse klinkervloer met aan de muur een oude boekenkastenwand, zo heeft men een ode gegeven aan boekhandel de Vijf Vocalen.

De 3 grote ramen aan de overkant zorgen voor veel natuurlijk licht in de zaak en in de avond straalt de sfeer andersom naar buiten. Banken met verfijnd bruin leer wisselen af met rieten stoeltjes en zwart gelakte bistrotafeltjes met een koperen rand.
Achter een smeedijzeren hek is een gezellig terrasje aan de voorkant waar de zon de hele dag op schijnt.

Restaurant Tapisco is 7 dagen per week geopend vanaf 11:00 uur ’s ochtends. 

Bereikbaarheid
Tapisco ligt tussen het Lange Voorhout en de Hofvijver aan de Kneuterdijk, en is goed te bereiken met de auto, tram en fiets. Er zijn veel parkeermogelijkheden in de omgeving. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn parkeergarage Interparking Museumkwartier, onder het Tournooiveld, onder het Plein of onder het Malieveld. Vanaf het Centraal Station loop je in een kwartier naar de Kneuterdijk. Ook stoppen er verschillende trams bij halte Kneuterdijk.

Omhoog