icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkelen

Denneweg

Denneweg, 2514 CC Den Haag
Denneweg
Favorieten
De Denneweg, vroeger dé antiekstraat van Den Haag, is tegenwoordig een 'must' voor liefhebbers van lifestyle en design op internationaal niveau. Met z'n aangrenzende straatjes en grachten is de Denneweg als een openluchtwarenhuis met speciaalzaken waar service hoog in het vaandel staat.
De Denneweg is een 'must' voor liefhebbers van lifestyle en design.
Hotel Des Indes
Op de hoek van de Denneweg ligt het historische hotel Des Indes. Niet alleen een fijne plek om te logeren maar ook voor een uitgebreide hightea

De Denneweg vol toonaangevende mode- en lifestylezaken

Ontdek zelf al het moois wat de straat, samen met de aangrenzende Vos in Tuinstraat, Spekstraat, Kazernestraat, Hooistraat, Hooigracht, Mauritskade en het Lange Voorhout te bieden hebben. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond is het in dit buurtje volop genieten van vele toonaangevende mode- en lifestylezaken, van een keur aan café's, restaurants en terrassen en diverse culturele instellingen. Bekijk de antiquairs vol bijzondere antieke meubelen, schilderijen en decoratieve voorwerpen of de nieuwste modecollecties voor hem en haar. En geniet tot slot met een hapje en drankje in één van de gezellige cafés of restaurants, terwijl Den Haag aan je voorbijwandelt.

Historie
De Denneweg is één van de oudste straten van Den Haag. Hier proef je nog het echte Den Haag: trendy, maar met een rijke historie en sterke verbondenheid met het verleden. De Denneweg loopt van het Lange Voorhout naar de Mauritskade en je vindt er diverse panden uit de 18e eeuw. Vroeger heette deze weg nog de Duineweg, omdat deze slingerend door de duinen naar zee liep. Inmiddels is het een moderne, eigentijdse straat met een rijk verleden. Het heeft een gevarieerd winkelaanbod in een schone en veilige buurt waar het bruist van de activiteiten en evenementen. 

Antiekstraat
De Denneweg is een klassieke en drukbezochte winkelstraat waar je door indrukwekkende gevels nog steeds een stukje écht ouderwets Den Haag kunt proeven. De Denneweg was vroeger dé antiekstraat van Den Haag en stond jarenlang synoniem voor horeca en antiquairs. Hoewel de winkelstraat inmiddels ook een veelzijdig aanbod heeft voor de echte fashionista's, vind je hier nog steeds een bijzondere antiekverzameling. De etalages van de diverse antiquairs staan vol met bijzondere meubels, schilderijen en decoratieve voorwerpen. Op sommige dagen kun je ook genieten van de Haagse Antiek- en Boekenmarkt aan het einde van de straat, op het Lange Voorhout. De antiekmarkt is al decennia een begrip in Den Haag.

Hooigracht
Buurtschap 2005
De Hooigracht achter de Denneweg waar je door vaart met één van de rondvaarten door de Haagse grachten. 

Lifestyle
De echte Haagse shopper weet deze gezellige straat in Buurtschap 2005 al vele jaren uitstekend te vinden. De Denneweg is gelegen in één van de oudste en mooiste stukjes van het stadscentrum en biedt een zeer gevarieerd aanbod aan speciaalzaken op het gebied van lifestyle, design, kunst en antiek. Zo kun je cadeau-ideeën opdoen bij Inproc Koffiebranderij en de exclusieve theewinkel Betjeman en Barton, een inbouwkast op maat laten maken bij Cabinet of een prachtig modern kunstwerk lenen bij Heden. Topjuweliers als Bodes & Bode, Camp & Wismeyer en Sieralex zijn een begrip bij juwelenminnend Nederland. De bijzondere winkeltjes op de Denneweg zijn zeker een bezoek waard.

Fashion & beauty
Steeds meer modezaken openen hun deuren in de chique en charmante Denneweg. Grote internationale merken en kleding van bekende Nederlandse ontwerpers worden in de boutiques verkocht. Je vindt in deze buurt een groot aanbod kwaliteitswinkels en diverse beauty- en kapsalons. Zo heeft Black stijlvolle dameskleding en bij White vinden mannen alles naar hun smaak. Op zoek naar een handgemaakte hoed? Stap dan het atelier van Eudia even binnen. Scoor de nieuwste jassen bij Moscow en kijk je ogen uit bij prachtige stoffen en fashionable designs van Lady Africa. Aan het begin van de Denneweg vind je bij Paul Warmer designschoenen voor hem en haar. Of je hopt binnen bij lingeriezaak Madeleine, waar tout Den Haag over de drempel stapt. En ben je tussen het shoppen en borrelen toe aan een momentje rust? Laat jezelf dan verwennen met bijvoorbeeld een massage of facial bij Ariane Inden of Aveda.
 

Bouzy Denneweg foto's Facebook
Geniet na het shoppen van een welverdiend wijntje in wijnbar Bouzy.

Wining & dining
Natuurlijk beschikt de Denneweg ook over een grote diversiteit aan sfeervolle cafés, terrassen en restaurants. Voor de borrel zit je bijvoorbeeld goed bij Grand Café Walter Benedict en voor een diner bij Oker. Iets minder strak, maar al 17 jaar lang vol tijdens de lunch, is Lodewieck. Pierre is een unieke, bijzonder mooie en sfeervolle wijnbar met wijnwinkel. In de Denneweg geniet je van goed eten en drinken in een prachtig stukje stad met internationale allure. Eind van de avond stap je het liefst je bed in in Hotel Des Indes, zodat je de volgende dag de rest van de straten kan verkennen.

Bereikbaarheid
Per auto, openbaar vervoer of fiets is de Denneweg uitstekend te bereiken. In de buurt kun je betaald parkeren of gebruik maken van de parkeergarages Interparking Museumkwartier, Malieveld en Parkstraat. Vanaf Den Haag Centraal wandel je via de Koningskade, het Korte en Lange Voorhout binnen tien minuten naar de Denneweg. En met de tram ben je slechts één tramhalte verwijderd van het Centraal Station! Ook met de boot is de Denneweg te bereiken en kan er aangelegd worden aan de Hooikade, die parallel loopt met straat. En erg handig voor de telefoon: er is gratis Wifi op de Denneweg!

Meer design?

Kan je nooit genoeg krijgen van design-en woonwinkels?

Toffe design-en woonwinkels in Den Haag
Omhoog