icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Attracties

Vlinders aan de Vliet

Veursestraatweg 195a, 2264 EG Leidschendam
Vlinders aan de Vliet
Vandaag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 – 17:00
Woensdag
10:00 – 17:00
Donderdag
10:00 – 17:00
Vrijdag
10:00 – 17:00
Zaterdag
10:00 – 17:00
Zondag
12:00 – 17:00
Vlinders aan de Vliet is geopend van half februari tot eind oktober.
Museum genre
Jeugd
Contact
06 13668833
Bezoek website
Favorieten
Vlinders aan de Vliet
Vlinders aan de Vliet
Vlinders aan de Vliet

Vlinders aan de Vliet is een kleine tropische dierentuin in Leidschendam bij Den Haag met honderden kleurrijke vlinders, vogeltjes, vissen, schildpadden, reptielen en andere bijzondere insecten. Van de lente tot en met de herfst kom je hier van alles te weten over vlinders en de geheimen van de tropische jungle. Een ideaal uitstapje met kinderen als het slecht weer is of regent, want bij Vlinders aan de Vliet waan je je zo in de warme tropen!

Kleurrijke vlinderjungle
De overdekte tropische vlinderjungle is een uit de hand gelopen hobby, waarbij een oude kas in Leidschendam is omgebouwd tot kleine dierentuin. Bij Vlinders aan de Vliet zijn honderden dagvlinders te zien uit de warmere gebieden van de wereld. Naast de bijzonder mooie vlinders vind je er ook vele vogeltjes, vissen, schildpadden, reptielen en andere insecten. Omdat het 's winters te koud is om de vlinders te laten vliegen, is Vlinders aan de Vliet geopend van februari tot november.

Geliefd onder fotografen
De tropische jungle in Leidschendam is zeer geliefd onder fotografen. Nergens anders in de Randstad vind je zoveel kleurrijke modellen bij elkaar als in deze vlinderkas. In de kas is een compleet tropisch oerwoud nagebootst met planten uit alle delen van de wereld, waaronder enkele soorten die je zelden in Europa zult zien. Een prachtig onderwerp om foto's van te maken!

Bereikbaarheid 
Vlinders aan de Vliet is gevestigd in Leidschendam, op korte afstand van Den Haag. De kleine, tropische dierentuin is goed bereikbaar met de auto, het OV en de fiets. Vanuit Den Haag rij je met de auto richting Leidschendam-Voorburg via de N44 of de A4 binnen een kwartiertje naar Vlinders aan de Vliet. Met het openbaar vervoer doe je er ongeveer dertig minuten over: bus 45 en 46 richting Leidschendam stoppen voor de deur van Vlinders aan de Vliet.

Huygensmuseum Hofwijck Voorburg
Tip
Leidschendam-Voorburg
Omhoog