icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Statenkwartier Bagels & beans frederik hendriklaan

Haagse wijken

Haagse wijken

Favourites

Den Haag is een stad met vele gezichten. Hier wordt zowel bekakt als plat Haags gesproken. En nog véél meer andere talen. Elke wijk heeft zijn eigen karakter, geschiedenis en bezienswaardigheden. Van de volksbuurtjes tot de statige wijken, er is voor ieder wat wils. Elke wijk heeft iets unieks! Stap vanuit het centrum op de fiets of in de tram naar zee en stap onderweg uit in het Zeeheldenkwartier. Verlekker je aan het verse fruit op de Haagse Markt in de Schilderswijk en laat je verrassen door de misschien voor jou nog wel onbekende plekken.

Centrum

De bruisende binnenstad van Den Haag heeft meer te bieden dan het Binnenhof en Paleis Noordeinde. Shop bij grote bekende winkelketens in de omgeving van de Grote Marktstraat of juist bij kleine boetiekjes, plof neer op een van de vele gezellige pleinen en wandel binnen bij het Mauritshuis, Escher in het Paleis of een van de andere musea. Alles ligt op loopafstand van elkaar, wel zo makkelijk!

Ontdek het centrum
Architectuur Passage
Grote Markt Den Haag
De Passage en de terrassen op de Grote Markt in Den Haag.

Schilderswijk - Een culturele mengelmoes

Vanuit het centrum van Den Haag loop je zo de Schilderswijk in. Een levendige en kleurrijke wijk, waar je je kunt onderdompelen in verschillende culturen en smaken. Je kunt hier genieten van heerlijk eten en drinken in de vele horecagelegenheden die er te vinden zijn. Een van de hoogtepunten van de wijk is de Haagse Markt, een van de grootste openluchtmarkten van Europa. Hier vind je een overvloed aan verse producten, kruiden, specerijen en exotische lekkernijen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld.

Ontdek de Schilderswijk
Schilderswijk Haagse Markt
In de Schilderswijk komen een diverse mix van culturen en smaken samen. 

Zeeheldenkwartier - Hippe local hotspots

Het Zeeheldenkwartier is één van de gezelligste stadswijken van Den Haag. Het is de buurt waar je veel authentieke winkeltjes, sympathieke restaurantjes en cafés, zonnige pleinen en prachtige jugendstilpanden vindt. Geen wonder dus dat het Zeeheldenkwartier enorm geliefd is bij de Haagse locals. Zeker een bezoek waard als je net even wat anders wilt!

Ontdek het hippe Zeeheldenkwartier
Anna Paulownaplein in het Zeeheldenkwartier in Den Haag
Het Zeehelden kenmerkt zich door statige herenhuizen, brede lanen en gezellige straatjes. 

Regentessekwartier - Geliefd bij studenten en jonge gezinnen

Het Regentessekwartier is een gezellige en levendige wijk in het hart van Den Haag. Deze buurt heeft een historisch karakter en kenmerkt zich door prachtige jugendstil-architectuur en statige herenhuizen. De wijk is geliefd bij zowel jonge gezinnen als studenten en expats vanwege de centrale ligging en de diverse voorzieningen. Er zijn talloze leuke winkels, gezellige restaurants en cafés te vinden en het stadscentrum is op loopafstand te bereiken.

Ontdek het Regentessekwartier
Terras van Café Emma op het Regentesseplein
Rondom het Regentesseplein vind je op de Weimarstraat veel leuke winkels en eettentjes. 

Statenkwartier - Bijzondere bouwstijlen

Het Statenkwartier is een chique buurt met brede lanen en prachtige architectuur, voornamelijk gebouwd in de late 19e en vroege 20e eeuw. De Frederik Hendriklaan (De 'Fred') - bijna één kilometer lang - is één van de mooiste winkelstraten van Nederland met tal van boektiekjes, cafés en restaurants. In deze wijk vind je ook het Kunstmuseum, Museon-Omniversum en World Forum.

Ontdek het Statenkwartier
Statenkwartier Frederikhendrik plein park
Deze wijk is vooral bekend om zijn internationale karakter, met veel expats en diplomaten die er wonen vanwege de nabijheid van de Internationale Zone.

Binckhorst - Industrieel en rauw randje

De Binckhorst is een opkomende wijk in Den Haag. Het was oorspronkelijk een industriële wijk, maar tegenwoordig is het een hippe en trendy buurt die bekend staat om zijn geweldige horeca (met échte Haagse hotspots, mis ze niet!) en opvallende street art.

Ontdek de Binckhorst

Scheveningen - Uitwaaien aan zee

Het fijne aan Den Haag is dat je vanuit het centrum zo met je voeten op het strand staat! Scheveningen is een fantastische plek om het hele jaar door te bezoeken. Een dagje shoppen in binnenstad sluit je lekker af met een diner bij een strandtent of frisse duik in het water en combineer een avond in het theater met een wandeling over de lange boulevard. In Scheveningen staat het leven nooit stil! Tip: Pak vanuit het centrum, of andere delen van Den Haag, de tram, fiets of (deel)scooter.

Ontdek Scheveningen
Kustlijn Scheveningen met pier en de stad op de achtergrond.
Vanuit het centrum van Den Haag ben je zo in Scheveningen. 

Kijkduin - Proef de vrijheid

Kijkduin is in veel opzichten kleinschaliger dan Scheveningen, maar dit geeft deze badplaats ook juist haar charme!  Als je even de rust wilt opzoeken, ben je binnen enkele minuten in de duinen. De ideale plek voor een flinke wandeling of fietstocht. Door het duingebied fiets je zo door naar Scheveningen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen beleven in Kijkduin!

Ontdek Kijkduin
Hemels Gewelf - Kijkduin
Zee van ruimte - fietsen in de duinen
Het strand van Kijkduin is rustig en schoon, er zijn uitgestrekte duinen om door te wandelen en te fietsen.
Go to top