icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Activités

Ooievaart - croisière de la liberte

Favoris
Ooievaart Vrijheidsvaart
Convient à
Convient aux groupes Accueille les enfants
Guide included
Oui

Rond Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei organiseert de Ooievaart op 28 en 29 april een speciale Vrijheidsvaart. Tijdens deze twee uur durende rondvaart vertelt een gids gespecialiseerd in dit onderwerp wat de bezetting betekende voor de inwoners van de stad Den Haag. Maar ook over de gevolgen hiervan voor het dagelijks leven in die tijd en voor de ontwikkeling van de stad in de jaren na de bevrijding.

Vrijheid is minder vanzelfsprekend dan soms wordt gedacht. Het is goed om daar even bij stil te staan. Vrijheid moet je vieren!

Open boten
Vanwege de brughoogten vaart De Ooievaart met open boten. Bij regen zijn er poncho's beschikbaar op de rondvaartboten. Daarnaast is het niet mogelijk om rolstoelen, kinderwagens en rollators mee aan boord te nemen. Deze kunnen geparkeerd worden bij het havenkantoor aan de Bierkade.

Opstapplaats
De boottochten vertrekken vanaf Bierkade 18b in het centrum van Den Haag. Deze themavaart begint om 19.00 uur en duurt 2 uur.

Deze activiteit is onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken.

Reserveringen
Zeker in het weekend en bij mooi weer is het aan te raden om de boottocht vooraf te boeken. Tickets zijn te koop via de website van De Ooievaart of bij de The Hague Info Store (Centraal Station)

Bereikbaarheid
De Ooievaart is gelegen in het centrum van Den Haag aan de Bierkade nabij het Spui. De opstapplaats is bij het havenkantoor. De opstapplaats is vijf minuten lopen vanaf Station Den Haag Hollands Spoor en tien minuten vanaf Centraal Station. Daarnaast stoppen diverse trams en bussen in de buurt. Ook met de auto is de Ooievaart goed bereikbaar. Het is echter slimmer en goedkoper om de auto in een parkeergarage in de buurt te parkeren, bijvoorbeeld aan de Veerkade.

Malheureusement, cet événement a déjà eu lieu. Une nouvelle date pour la prochaine édition ne nous est pas encore communiquée.

Voir tous les événements à venir à La Haye dans l'aperçu de l'agenda

Retour en haut