icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Exposition

Haags Historisch Museum (Musée historique de La Haye)

Favoris
Quartier
Centre-ville
Exposition
Musée

Den Haag heeft vele gezichten: regeringscentrum, Hofstad, internationale stad van vrede en recht, Beatstad, maar Den Haag is ook de stad van de ADO en de ooievaar van Den Haag. Het Historisch Museum in Den Haag laat al deze facetten zien in haar tentoonstellingen en in de vaste presentatie. De collectie is veelzijdig: het bijna vijf meter brede stadsbeeld van Den Haag van Jan van Goyen, de prachtig gedecoreerde poppenhuizen van Lita de Ranitz, maar ook de tong en onderzoekende vinger van de gebroeders De Witt. Onbekende en bekende schilders als Jan van Ravesteyn, P.C. La Fargue en Jan Steen tonen het leven in Den Haag van vroeger.

Met uitzicht op de bekendste vijver van Nederland, de Hofvijver, zie je de ontwikkeling van de stad op een digitale groeikaart in het Haags Historisch Museum. Stadsgezichten uit verschillende tijdperken tonen het leven van weleer. Hier wordt duidelijk dat de stad een lange geschiedenis heeft als politiek en bestuurlijk centrum van Nederland. En ook al woont de koning hier, Den Haag is geen hoofdstad. Ook dit is te verklaren. Met het hof kwam de behoefte aan luxe, terwijl pensions en weeshuizen zorgden voor de armen van de stad. Chic van Den Haag en de gewone Hagenaars leefden zij aan zij en met elkaar. Wissel hoeden en petten af.

Speciaal voor kinderen is er een route door het museum met leuke weetjes en weetjes over Den Haag.

Haags Historisch Museum

Dates et heures

9 juin 31 décembre
Mardi
10:00 – 17:00
Mercredi
10:00 – 17:00
Jeudi
10:00 – 17:00
Vendredi
10:00 – 17:00
Samedi
12:00 – 17:00
Dimanche
12:00 – 17:00
Musée Historique de la Haye est ouvert le lendemain de Noël (de 12h00 à 17h00) et le réveillon du Nouvel An (de 12h00 à 16h00).
Retour en haut