Attraction Musée Jeunes

Musée Porte des prisonniers

Buitenhof 33, La Haye

Vente de billets

Prix
Type de billet Prix
Prix régulier € 10
Billet jeunesse

Emplacement

sélectionner sur la carte sélectionner sur la carte

Heures d'ouverture

Heures d'ouverture
Jour de la semaine Heures d'ouverture
lundi Fermé
mardi 10:00 - 17:00
mercredi 10:00 - 17:00
jeudi 10:00 - 17:00
vendredi 10:00 - 17:00
samedi 12:00 - 17:00
dimanche 12:00 - 17:00

Musée Porte des prisonniers est ouvert le lendemain de Noël (de 12h00 à 17h00) et le réveillon du Nouvel An (de 12h00 à 16h00).

Moyenne

4,3

Google Avis

 • Jürgen Mulders

  Absoluut de moeite waard! Een uniek gebouw uit de 14e eeuw dat zeer goed bewaard is gebleven. Wat hier mede voor gezorgd heeft is dat het gebouw al sinds 1882 dienst doet als een museum en dat merk je overal. Je wandelt hier geen cel binnen zoals die er uit gezien zou hebben in de 16e eeuw. Neen je wandelt een cel binnen zoals die al in het gebouw aanwezig is vanaf de 16e eeuw. Dat het interieur zo goed bewaard is gebleven is echt uniek! De gids die we toen hadden was goed op de hoogte en wist veel extra's te vertellen en hij had een leuke interactie met de groep. Kortom, als je in Den Haag bent een echte aanrader om te bezoeken!

  il y a moins d'une semaine
 • Harry K

  Amazing place, a historical must-see. Tours in English are also available, call them to check the schedule. Great insight into the medieval legal system, living conditions of inmates as well as a room which served as the classy cell for the upper-class prisoners. The tour ends with a detailed explanation of the torture methods and devices used back in the day, in the actual room where the torture took place. Definitely not a place for children or younger visitors.

  il y a un mois
 • Frank Magdelyns

  Leuke rondleiding gehad door de gids Rene. Deze gids vertelt alsof hij Youp van 't Hek is. Mooi om terug te gaan in de tijd van het Hof van Holland. Ik heb mooie toepassingen gezien die in het huidige gevangeniswezen weer ingevoerd kunnen worden :)

  il y a moins d'une semaine
 • Peter Glas

  Heel leuk en interessant om te bezoeken. Fascinerende historie van ons eigen landje.

  il y a moins d'une semaine
 • Leo J.F. de Ruiter

  De Gevangenepoort, als je na de rondleiding het fijne weet en met name het doel en hoe er opgetreden werd, durf je geen 5 sterren voor uitmuntend meer te geven. Hoewel het wellicht met al het gespuis, heet nu zware criminaliteit, dat rondloop ook prima zou werken, maar de historie en antieke overblijfselen en wetenswardigheden moet hier toch de overhand hebben. In de 13de eeuw, als de poort wordt gebouwd, is het de enige toegang van de Plaats naar het voorplein van het Haagse Binnenhof. Het Binnenhof met zijn nu zo bekende Ridderzaal wordt gebouwd als jachtslot. Het ontwikkelt zich tot de belangrijkste woning van de graven van Holland, die over Noord- en Zuid-Holland en Zeeland regeren. Het Binnenhof is eerst een soort kasteel, met stevige stenen gebouwen, maar het heeft geen dikke kasteeltorens of hoge weermuren met kantelen. Wel ligt er een dubbele gracht om het Binnenhof. Ook wordt naast het Binnenhof een meertje uitgegraven, de huidige Hofvijver. Via drie poortgebouwen is het hofterrein te bereiken. Eén van die poorten is de Gevangenpoort. De twee andere poorten zijn later afgebroken. Begin 1400 krijgt de poort er een functie bij: gevangenen van de graaf worden hier opgesloten. Later dient de poort ook als gevangenis voor het Hof van Holland. Uiteindelijk wordt de Gevangenpoort een soort staatsgevangenis. De Gevangenpoort van destijds is niet te vergelijken met de gevangenis van nu, waar gedetineerden soms vele jaren hun straf uitzitten. In de Poort bleef men verhoudingswijze kort, maar er was wel een ‘Pijnkelder’ daar worden verdachten ondervraagd. Dat gebeurt meestal weinig zachtzinnig: vaak martelt men de verdachten om ze een bekentenis af te dwingen. De verdachten worden door de beul afgeranseld of op een pijnbank uitgerekt. De politicus Cornelis de Witt is een van de verdachten die door middel van foltering aan de tand wordt gevoeld. Vaak legt men onder invloed van de helse pijnen een bekentenis af. Wel kunnen de rechters pas tot een veroordeling overgaan als de verdachte die bekentenis vervolgens ook zonder pijniging aflegt. Nadat de laatste gevangenen in 1828 naar een nieuwe gevangenis aan de Prinsegracht worden overgebracht, komt de Gevangenpoort leeg te staan. Zo nu en komen mensen de oude gevangenis bekijken. Ze worden dan rondgeleid door een conciërge. In 1882 wordt de Gevangenpoort een officieel museum. Inmiddels is de Gevangenpoort een van de bekendste monumenten van Den Haag. Voor slechts €16 bezoekt u Museum de Gevangenpoort, het Haags Historisch Museum (waar u o.a. de tong en vinger van de gebroeders De Witt kunt bezichtigen, die vlak voor de Gevangenpoort werden gelyncht), Galerij Prins Willem V, Museum Bredius en het bezoekerscentrum onder de Ridderzaal (rondleiding niet inbegrepen). Ook krijgt u korting bij enkele horecagelegenheden in het centrum. Het passe-partout kunt u aan de kassa kopen.

  il y a 5 mois

Musée Porte des prisonniers fait partie du circuit 'Une promenade royale'

La Haye et la maison d'Orange n'existeraient pas l'une sans l'autre, depuis déjà plus de quatre cent...

Consulter circuit Ou consultez tous les circuits