icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Vrijheidssoep Arnaud Roelofds

Verkooplocaties Vrijheidssoep Den Haag

Favoris

Den Haag doet dit jaar voor het eerst groots mee met de Vrijheidsmaaltijd. Op verschillende plekken is het limited edition soepblik te verkrijgen!

Wat betekent vrijheid voor jou? Den Haag doet dit jaar voor het eerst groots mee met de Vrijheidsmaaltijd. Klein en groot, lokaal, theatraal en culinair. Op Bevrijdingsdag zijn er in de stad vijf soorten ontmoetingen. Allemaal staan ze in het teken van dialoog en ontmoeting. Spreek over vrijheid en onvrijheid juist op déze dag. Vrijheid deel je met elkaar. Eet en proost samen op de vrijheid!

KOOP & GEEF SOEP

Wist je dat het etiket van het soepblik 2022 is ontworpen door de internationaal befaamde kunstenaar Piet Parra? Een echt limited edition collectors item dus. Koop zelf twee blikken soep bij de verkooplocaties in Den Haag. Hier vind je een overzicht van verkooppunten:

  • De musea en theaters in het Museumkwartier: Mauritshuis, Escher in Het Paleis, Haags Historisch Museum, Pulchri Studio, Het Nationale Theater (Koninklijke Schouwburg), Museum Bredius & Theater Diligentia 
  • Dudok Den Haag
  • The Hague Info Store (VVV op Centraal Station)
  • The Hague's Finest (Haags warenhuis met lokale producten)
  • Strandshop Grand Plage Scheveningen
  • Zéta Grote Markt

Vanaf 28 april 2022 te verkrijgen. 

Burgemeester van Zanen 4 mei Arnaud Roelofsz
Foto: Jan van Zanen neemt het eerste soepblik in ontvangst. Foto Arnaud Roelofsz
“Het eten van de soep kan mensen samenbrengen en de aanzet geven om onze vrijheid te vieren en bespreken. Want vrijheid is iets om bij stil te staan.”
Burgemeester Jan van Zanen

GOED DOEL

De opbrengst van de Vrijheidssoep komt ten bate aan de Participatie Keuken. De Participatie Keuken helpt de kwetsbaren in Den Haag zich weer (sociaal) gezond, gezien en gewaardeerd te voelen. Wij willen de veerkracht in de maatschappij vergroten door duurzaam te investeren in de kracht van samen. Dit doen wij door het organiseren van ontmoetingen, het in contact brengen van mensen en het laten ervaren wat écht contact en actief meedoen oplevert…voor jezelf maar ook voor de ander. 

Lees hier wat vrijheid voor de oprichter van de Participatie Keuken betekent.

VRAGEN 

Wil je meedoen als verkooppunt of een grote bestelling doen? Heb je vragen? Mail naar vrijheidsmaaltijd@museumkwartier-denhaag.nl.

ORGANISATIE & SPONSOREN

De Vrijheidsmaaltijd wordt in Den Haag georganiseerd door fa-bricage en Stichting Museumkwartier Den Haag.  Met (financiële) ondersteuning van: Nationaal Comité 4 & 5 mei, Gemeente Den Haag, Stichting Museumkwartier Den Haag, Fonds1818, Vrienden van het Lange Voorhout, Participatie Keuken, Dudok, ensanne, RF shows en Kreativ Events. 

Vrijheidsmaaltijd 2022
Vrijheids maaltijd in het Museumkwartier
Dudok Den Haag
Haagse horeca serveert Vrijheidssoep
Vrijheidssoep 2022
Zelf een Vrijheids maaltijd organiseren?
Vrijheidsmaaltijd schuif aan
Aanschuiven bij jou in de buurt
Vrijheidsmaaltijd 2022
Vrijheids maaltijd in het Museumkwartier
Dudok Den Haag
Haagse horeca serveert Vrijheidssoep
Vrijheidssoep 2022
Zelf een Vrijheids maaltijd organiseren?
Vrijheidsmaaltijd schuif aan
Aanschuiven bij jou in de buurt
Scroll

Verkooppunten Vrijheidssoep Den Haag

Retour en haut