icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Escherjaar 2023 in Den Haag

In 2023 is Den Haag dé stad van Escher

Favoris

Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de kunstenaar Maurits Cornelis Escher werd geboren. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. Dat vieren Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag met maar liefst vier tentoonstellingen.

Vogels die in vissen veranderen, water dat omhoog stroomt, twee handen die elkaar tekenen. Op meesterlijke wijze transformeert M.C. Escher een blanco vel papier tot zijn eigen oneindige werelden, waarin hij speelt met de perceptie van de kijker. Zijn virtuoze metamorfoses en regelmatige vlakverdelingen verwonderen en inspireren bezoekers aan zijn tentoonstellingen wereldwijd.

  Van optische illusies en onmogelijke architectuur tot natuurgetrouwe landschappen: het werk van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) bevat het allemaal.

  Den Haag viert mee

  Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormen Kunstmuseum Den Haag en Escher in Het Paleis het hart van dit bijzondere jubileumjaar. Met vier tentoonstellingen plus tal van activiteiten met culturele partners, scholen, wijken en ondernemers in de stad is Den Haag dit jaar de stad van Escher. Tijdens het jubileumjaar wordt een aantal gebouwen in het centrum van de stad aangekleed in Escherstijl.

  Blind date musuemkwartier - Anne Reitsma
  Tip
  Museumkwartier Den Haag

  Escher producten

  Van een puzzel tot verjaardagskalender: shop unieke Escher producten in de webshop van The Hague Info Store.

  Naar de webshop
  Retour en haut