icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Musea

Museon - Omniversum

Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag
Binnenkant Museon-Omniversum
Vandaag
09:30 - 17:00
Maandag
09:30 – 17:00
Dinsdag
09:30 – 17:00
Woensdag
09:30 – 17:00
Donderdag
09:30 – 17:00
Vrijdag
09:30 – 17:00
Zaterdag
09:30 – 17:00
Zondag
09:30 – 17:00
Tijdens schoolvakanties zijn er andere tijden, kijk op de website van Museon-Omniversum.
Geschikt voor
Kindvriendelijk kids
Museum genre
Jeugd
Keurmerk
Green Key
Contact
070 338 1338
Bezoek website
Favorieten
Dome Museon-Omniversum
Jane Goodall - Reasons for Hope filmposter
The Dome

Bij Museon-Omniversum draait alles om de aarde, de mens en een duurzame toekomst!

In 2022 zijn populair wetenschappelijk museum Museon en grootbeeldfilmtheater Omniversum gefuseerd. One Planet is de naam van de programmering en weerspiegelt de missie: het inspireren van nieuwe generaties om zich in te zetten voor een leefbare aarde voor iedereen. 

Museon-Omniversum is een leuk en leerzaam dagje uit voor jong en oud. Er is van alles te doen. Met één entreeticket bekijk je een spectaculaire grootbeeldfilm op een scherm zo groot als een half voetbalveld dat als een boog om je heen staat. En heb je toegang tot onze interactieve tentoonstellingen, themazalen, labs en activiteiten. Je komt je meer te weten over de 17 werelddoelen en ontdek je slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Kijk snel op de dagagenda wat er te doen is op de dag van jouw bezoek.

De spectaculaire grootbeeldfilms in Museon-Omniversum:

  • Jane Goodall: Reasons for Hope (Nieuw!)
    Britse biologe en natuurbeschermer Dr. Jane Goodall neemt je mee op reis rond de wereld. Ze vertelt drie hoopvolle, inspirerende verhalen, die het verschil maken voor een betere wereld. Van de wonderlijke migratie van de Northern Bald Ibis door de Alpen, tot de herintroductie van de Amerikaanse witte bizon door de Blackfeet Nation.
  • The Arctic, our last great wilderness 
    Stel je een uitgestrekt, wild en magisch  gebied voor in het uiterste noorden van Alaska – een plek die 2x zo groot is als Nederland.  Daar vindt een van de grootste natuurspektakels ter wereld plaats: de migratie van 200.000 kariboes die twee keer per jaar meer dan 1.000 kilometers afleggen. Reis mee met National Geographic-fotograaf Florian Schulz tijdens zijn expeditie in de Arctic National Wildlife Refuge.
  • Serengeti 
    De meest iconische dieren van Afrika hebben op de Serengeti hun thuisbasis. Het is de plek waar een van de grootste natuurspektakels ter wereld plaats vindt: de migratie van miljoenen gnoes. Ga mee op een onvergetelijke safaritocht langs olifanten, leeuwen, luipaarden, vogels insecten, maak onderdeel uit van de trektocht die miljoenen wildebeesten jaarlijks maken en ontdek de relatie tussen al het leven op de Serengeti.
  • Dino’s van de Zuidpool 
    Zo’n 250 miljoen jaar geleden zag Antarctica er heel anders uit dan vandaag. De Zuidpool was destijds bedekt met bossen en moerassen; in de winter was het er maar liefst zes maanden donker. Hoe kan het dat deze groene, prehistorische wereld een bevroren woestijn en de koudste en winderigste plek op aarde werd? Wat ligt er verborgen onder de gletsjers van de Zuidpool? Drie wetenschappers gaan op onderzoek naar de ingrijpende veranderingen van dit ijscontinent.
  • Secrets of the sea 
    Klaar voor een ontdekkingstocht onderwater? Ontmoet de vreemdste en meest spectaculaire wezens van de oceaan, die je nog nooit eerder zag. Van schattige dwergzeepaardjes en slimme inktvissen tot mantaroggen, tijgerhaaien en een kokosnootoctopus. De fascinerende manier waarop ze met elkaar omgaan, daar kunnen wij nog veel van leren. 
  • Het Grote Onderwateravontuur van Barney en Beeney (4-8 jaar)  
    Een leuke, educatieve en vermakelijke fulldome-show voor kinderen is gewijd aan de bescherming van de zeeën en de oceanen. Er wachten hun vele avonturen in de lagune, waaronder een nachtelijk bezoek aan de sterrenbeelden die aan de hemel staan en het redden van het schildpadje Abbey, die vast zit in een net.

Avondprogramma
In de avonden is het museumdeel gesloten en worden in de Dome (voorheen Omniversum) films vertoond over natuur, cultuur, muziek en wetenschap. Ook vinden bijzondere activiteiten plaats zoals planetariumshows, lezingen en concerten. Bekijk de avondagenda voor meer informatie.

Enkele activiteiten in Museon-Omniversum

  • Kijk adembenemende grootbeeldfilms over natuur, cultuur en wetenschap in de Dome, het enige koepeltheater in de Benelux.
  • Leer alles over de 17 Werelddoelen en ontdek met je strippenkaart wat voor wereldburger jij bent.
  • Ga zelf de slag met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Doneer je adem in de Algenbar in het Future Food Lab, pas een jas van koffiedik in de Modeshop, tover versleten kleding om tot jouw unieke stijl in het Fashion Lab en bouw met nieuwe bouwmaterialen mee aan de Stad van de Toekomst!
  • Bekijk de fototentoonstellingen van National Geographic en De Groene Camera.
  • Ontdek wetenschap & techniek met leuke proefjes in het Discovery Lab.

Praktische informatie Museon-Omniversum 

  • Maandag t/m zondag 9.30 - 17.00 uur
  • Tijdens officiële schoolvakanties  9.30 - 17.00 uur
  • De Dome (grootbeeldfilmtheater) is donderdag tot en met zondag ook ’s avonds geopend. Bekijk de avondagenda voor meer informatie en openingstijden.

Bereikbaarheid Museon-Omniversum
Route per openbaar vervoer - vanaf station Den Haag Centraal of station Den Haag Holland Spoor neem je tram 17 richting Kunstmuseum, uitstappen bij halte Kunstmuseum. Of je neemt bus 24 vanaf station Den Haag Centraal richting Kijkduin, uitstappen bij halte Kunstmuseum. Vanaf halte Kunstmuseum is het 2 minuten lopen naar de ingang Museon-Omniversum en minuten naar de ingang van de Dome. Kijk voor meer informatie op www.htm.nl.

Kom je met de auto? Dan kun je op de parkeerplaats bij de entree van de Dome aan de President Kennedylaan of in de directe omgeving aan de straat parkeren à € 2,00 per uur.

Museon-Omniversum interior
SDG Expo Museon-Omniversum 5
National Geographic foto expo Museon-Omniversum
Museon - Omniversum
Omhoog