Privacy Policy

Dit is de Privacy Policy van denhaag.com, de website van The Hague Marketing Bureau. Wij verzorgen de marketing van Den Haag om de stad als toeristische en zakelijk- toeristische bestemming op de kaart te zetten. Op denhaag.com (ook aangeduid als “Website”) geven wij bezoekers en inwoners informatie over alles wat er te doen is in Den Haag.

Als je gebruik maakt van denhaag.com, verwerken wij persoonsgegevens. Wij vinden het belangrijk om persoonsgegevens zorgvuldig te behandelen. In deze Privacy Policy kun je lezen hoe The Hague Marketing Bureau met jouw persoonsgegevens omgaat.

Contactgegevens Stichting

The Hague Marketing Bureau (“The Hague Marketing Bureau”, “wij”, “ons” of “onze”) is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van jouw persoonsgegevens en is gevestigd te (2595BM) Den Haag, aan de Prinses Beatrixlaan 582, WTC Toren C en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41155491. Voor vragen over de verwerking van persoonsgegevens kun je contact opnemen via ons contactformulier.

Toepassingsbereik

Deze Privacy Policy is op jou van toepassing wanneer je gebruik maakt van denhaag.com. Je vindt hier regelmatig nieuwe artikelen en video’s over interessante activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen. Ook kun je via de Website contact met ons opnemen, een UITpas aanvragen en je aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Doeleinden en grondslagen

Wij gebruiken jouw persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Volgens de wet mogen we dat alleen als we daar een reden voor hebben, dat wordt een “grondslag” genoemd. Voorbeelden van grondslagen zijn: jouw toestemming, het sluiten/uitvoeren van een overeenkomst, het gerechtvaardigd belang van The Hague Marketing Bureau of het uitvoeren van een wettelijke verplichting.

Overzicht
In onderstaand overzicht leggen we uit waarom The Hague Marketing Bureau persoonsgegevens verzamelt (ook wel het “doeleinde”), welke grondslag wij daarvoor hebben en om welke gegevens het gaat.

Het overzicht bestaat uit de volgende onderdelen:
 

  1. Bezoek van de Website 
  2. Nieuwsbrief en e-mailtracking 
  3. UITpas aanvragen 
  4. Bewaren en delen van jouw favorieten 
  5. Contact opnemen
  6. Deelnemen aan periodieke acties
  7. Toegangskaarten kopen 
  8. Overige verwerkingen

1. Bezoek van de Website

Als je denhaag.com bezoekt, verwerken wij informatie om jouw belangstelling voor onze Website te meten, het gebruik te monitoren en om onderdelen van de Website op de juiste wijze weer te geven. Wij verwerken onder andere je IP-adres, welke pagina’s en onderdelen van denhaag.com je bezoekt, de browser die je gebruikt en het tijdstip en datum van het bezoek. Wij maken hiervoor gebruik van cookies en pixels. Meer informatie over cookies en pixels, de verzamelde persoonsgegevens en de bewaartermijnen in dat verband vind je in ons cookie statement.

De verwerking van de persoonsgegevens om de Website beter te laten functioneren en het webbezoek te monitoren zijn noodzakelijk voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen. Wij kunnen ook persoonsgegevens verzamelen door middel van tracking cookies en pixels van derde partijen, die jouw surfgedrag op het internet volgen en/of de effectiviteit van onze advertenties meten. Deze informatie verwerken wij alleen nadat wij daarvoor jouw toestemming hebben gekregen. Meer informatie vind je in ons cookie statement.

Verder verwerken wij jouw tijd- en locatiegegevens, maar alleen als jij daar toestemming voor hebt gegeven. Wij gebruiken deze gegevens om de Website relevanter voor jou te maken, bijvoorbeeld door een restaurant te tonen dat bij jou in de buurt is gevestigd en op dat moment open is. De tijd- en locatiegegevens worden alleen opgehaald als jij de Website bezoekt. Wij bewaren locatiegegevens voor de duur van 30 dagen.

2. Nieuwsbrief en e-mailtracking

Via onze Website kun je je abonneren op onze nieuwsbrief, waarin wij je op de hoogte houden van de leukste Haagse nieuwtjes en tips van Den Haag. Ook promoten wij daarin producten van onze webshop en informeren wij over wijzigingen in evenementen. Aanmelden kan hier. Na jouw aanmelding ontvang je een e-mail ter herbevestiging van jouw aanmelding. Als je vervolgens aangeeft inderdaad nieuwsbrieven te willen ontvangen, sturen wij jou de nieuwsbrief periodiek toe tot het moment van afmelding. Afmelding kan door middel van de hyperlink die onderaan elke nieuwsbrief staat.

In onze nieuwsbrieven hebben wij een tracking functionaliteit (pixel) opgenomen. Als je de nieuwsbrief opent, ontvangen wij de volgende informatie: welke browser en welk besturingssysteem worden gebruikt bij het openen van de e-mail, IP-adres, e-mailadres, onderwerp en inhoud (het aantal links, tekst en URL’s van de links) van de geopende e-mail, wanneer deze e-mail is verstuurd, het aantal links, tekst en URL’s van de links waarop je klikt. Ook kunnen wij zien welke browser en welk besturingssysteem worden gebruikt bij het openen van de e-mail, de datum en het tijdstip waarop dat gebeurt, het aantal keer dat de e-mail geopend wordt en wanneer je deze e-mail hebt ontvangen. Dit wordt weergegeven in statistieken.

Wij verwerken jouw e-mailadres om jou een e-mail te kunnen sturen. De andere hier genoemde persoonsgegevens verwerkt The Hague Marketing Bureau omdat het belangrijk voor ons is om onze e-mails te blijven verbeteren. Wij verwerken jouw persoonsgegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang. De persoonsgegevens die wij verwerken in het kader van e-mailtracking verwijderen wij 1 maand na de ontvangst daarvan. Het e-mailadres en de gegevens om aan te tonen dat jij toestemming hebt gegeven voor het versturen van de nieuwsbrief, verwijderen wij 5 jaar na afmelding voor de nieuwsbrief.

3. UITpas aanvragen

Via het aanvraagformulier op denhaag.com kun je een UITpas aanvragen. De UITpas is dé culturele kortings- en voordeelpas voor de regio Haaglanden en geeft standaard korting op vrijwel alle voorstellingen en concerten, enkele musea en attracties. Wij vragen jou op het aanvraagformulier om de volgende gegevens: voorletter(s), naam, geslacht, adres, postcode, plaats, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, rekeningnummer en naam van de rekeninghouder. Je kunt het aanvraagformulier zowel per e-mail via uitpas@denhaag.com versturen als per post.

Wij gebruiken de ingevulde gegevens om jouw gepersonaliseerde UITpas aan te maken en de betaling daarvan te verzorgen. Ook communiceren wij met jou over het verlengen van de UITpas. Zonder jouw persoonsgegevens is dat niet mogelijk. Het gebruik van jouw persoonsgegevens is daarmee noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst welke ziet op de aanmaak en het gebruik van de UITpas.

Wij bewaren bovengenoemde persoonsgegevens zolang jouw UITpas actief is. Als je de UITpas hebt opgezegd, bewaren wij jouw gegevens nog 3 jaar. Gegevens die wij moeten bewaren vanwege onze fiscale administratieplicht, bewaren wij voor de duur van 7 jaar na opzegging van jouw UITpas.

Op het UITpas formulier kun je toestemming geven voor het versturen van de nieuwsbrief. Zie daarvoor de informatie onder ‘Nieuwsbrief en e-mailtracking’

4. Bewaren en delen van jouw favorieten

Via denhaag.com kun je jouw favoriete artikelen of evenementen bewaren. Door middel van een cookie onthouden wij de favorieten die je bij bezoek van de Website opslaat. Het opgeslagen favorietenlijstje is gekoppeld aan het apparaat waarmee je de Website bezoekt. Zie voor meer informatie hierover ons cookie statement.

Nadat je jouw favorieten hebt opgeslagen, kun je dit lijstje delen met vrienden of naar jouw eigen e-mailadres toesturen. Wij verwerken daarvoor – afgezien van de in het cookie statement genoemde gegevens – het opgegeven e-mailadres. Deze gegevens hebben wij nodig om op jouw verzoek een e-mail te versturen met de aangegeven favoriete artikelen. Het gebruik van deze persoonsgegevens is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van The Hague Marketing Bureau. Wij verwijderen het e-mailadres direct na het verzenden van de e-mail en gebruiken dat niet voor andere doeleinden.

5. Contact opnemen

Je kunt op verschillende manieren contact met The Hague Marketing Bureau opnemen, afhankelijk van hetgeen je wilt vragen of bespreken. Zo kun je bijvoorbeeld een e-mail sturen aan info@denhaag.com als je vragen hebt over denhaag.com of jouw cultureel-toeristische activiteit onder de aandacht wilt brengen, en een e-mail versturen aan partners@thehague.com als je partner wilt worden van ons. Bij vragen over jouw bezoek aan Den Haag mail je met vvv@thehague.com of kun je chatten met Harry via WhatsApp. Ook kun je via onze sociale media kanalen contact met ons opnemen. Wij verwijzen jou voor een volledig overzicht van hoe je contact met ons kunt opnemen onze contactpagina.

Als je contact met The Hague Marketing Bureau opneemt, verwerken wij de persoonsgegevens die je aan ons verstrekt. Welke gegevens het precies betreft hangt af van jouw vraag of verzoek, maar het kan bijvoorbeeld gaan om jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en de informatie die je bij jouw vraag verstrekt. Ook als je telefonisch contact opneemt, leggen wij informatie over jou vast als dat nodig is voor het afhandelen van jouw vraag.

Bovengenoemde persoonsgegevens verwerken wij ter behartiging van het gerechtvaardigd belang van The Hague Marketing Bureau: wij zorgen ervoor dat wij op een goede manier jouw vragen kunnen afhandelen. Wij bewaren de persoonsgegevens na afhandeling van jouw vraag of verzoek nog 3 maanden.

6. Deelnemen aan periodieke acties

Van tijd tot tijd organiseren wij acties, zoals prijsvragen en verzoeken tot deelname. Om mee te kunnen doen met deze acties, verwerken wij in ieder geval jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer. Of wij daarnaast nog andere persoonsgegevens nodig hebben, hangt af van het type actie. Als het om een prijsvraag gaat waarbij open vragen moeten worden ingevuld, gebruiken wij bijvoorbeeld ook het antwoord dat jij geeft op de open vragen. En soms vragen wij nog andere informatie van jou, bijvoorbeeld wanneer wij de prijs naar jou willen opsturen. In dat geval hebben wij ook jouw adres nodig.

Bovengenoemde persoonsgegevens verwerken wij om jouw deelname te verwerken en jouw inzending op te volgen, eventueel door verzending van de door jou gewonnen prijs. Voor elke actie gelden ook aanvullende actievoorwaarden, welke wij voorafgaand aan de actie verstrekken. Wij verwerken deze persoonsgegevens omdat deze noodzakelijk zijn voor het afhandelen van de actie en daarmee de overeenkomst die wij met jou hebben gesloten. Als wij de persoonsgegevens niet kunnen gebruiken,

kunnen wij jouw inbreng niet correct afhandelen. Wij bewaren de persoonsgegevens gedurende de actie en na afloop daarvan nog één maand, tenzij wij de persoonsgegevens langer moeten bewaren in het kader van fiscale verplichtingen die op ons rusten.

7. Toegangskaarten kopen

Via denhaag.com kun je toegangskaarten voor bepaalde locaties en excursies kopen. Voor het aanbieden van deze functionaliteit maken wij gebruik van een widget van een externe ticket-partij. De registratie en betaling van de toegangskaarten loopt via deze partij en de door hen ingeschakelde derde dienstverleners. Je wordt automatisch weer terugverwezen naar denhaag.com als de bestelling is gelukt of als de betaling niet uitgevoerd kan worden. Deze externe partij is zelfstandig verwerkingsverantwoordelijke voor het aanbieden van de functionaliteit en ook de betalingsvoorwaarden van deze partij zijn op de bestelling van toepassing. Wij adviseren je om het Privacybeleid van deze derde dienstverlener te bekijken.

8. Overige verwerkingen

The Hague Marketing Bureau verwerkt ook persoonsgegevens ter bescherming van haar rechten (bijvoorbeeld via een rechtszaak of voor incassovorderingen) of indien The Hague Marketing Bureau moet voldoen aan een verzoek van toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsautoriteiten. Voorbeelden zijn de Autoriteit Persoonsgegevens en de politie. Wij doen dit alleen als dat op grond van de wet verplicht is of wanneer dit inderdaad noodzakelijk is ter bescherming van onze rechten. Indien het is toegestaan, zal The Hague Marketing Bureau jou hiervan in detail op de hoogte stellen.

Toegang tot jouw persoonsgegevens
Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. Wij verlenen een aantal partijen toegang tot jouw gegevens. Hieronder noemen wij welke partijen dat zijn. Ook leggen wij uit hoe wij ervoor zorgen dat onze werknemers en door ons ingeschakelde derden de vertrouwelijkheid van jouw gegevens respecteren.

1. Werknemers
Onze werknemers hebben toegang tot jouw persoonsgegevens, maar alleen als zij de gegevens nodig hebben bij het uitvoeren van hun functie. Zo heeft niet iedere werknemer toegang tot de e-mailbox waar de ingevulde contactformulieren binnenkomen. Bovendien hebben werknemers van The Hague Marketing Bureau een geheimhoudingsverklaring getekend.

2. Verwerkers (partijen namens ons)
The Hague Marketing Bureau maakt bij sommige gegevensverwerkingen gebruik van derde partijen die namens ons persoonsgegevens verwerken (een verwerker). Wij maken bijvoorbeeld gebruik van externe partijen om onze Website te hosten, gegevens op te slaan en te beheren, UITpassen te personaliseren en direct marketing activiteiten uit te voeren (het versturen van nieuwsbrieven en het aanmaken van e-mail campagnes). Wij sluiten altijd een verwerkersovereenkomst af met ingeschakelde verwerkers.

3. Verwerkingsverantwoordelijken (partijen waar wij mee samenwerken)
Wij delen persoonsgegevens ook met dienstverleners die (gedeeltelijk) zelf verantwoordelijke zijn voor hetgeen zij met jouw persoonsgegevens doen (een verwerkingsverantwoordelijke). Een voorbeeld is het administratiekantoor waar wij mij samenwerken en partijen die wij inschakelen bij het tonen- en personaliseren van advertenties, bijvoorbeeld Facebook. Omdat deze partijen zelf (gedeeltelijk) verantwoordelijk zijn voor het verwerken van jouw persoonsgegevens, moeten zij jou daar zelf over informeren.

4. Autoriteiten en vorderingen
Wij kunnen persoonsgegevens ook delen met derden waaronder toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsautoriteiten. Zie hiervoor ook de beschrijving onder ‘6. Overige verwerkingen’.

Links naar websites van andere partijen
Op onze Website staan veel hyperlinks naar websites van derden, bijvoorbeeld als je tickets wilt kopen voor bepaalde voorstellingen of meer informatie wilt over een locatie om te overnachten. Door middel van deze hyperlinks verlaat jij denhaag.com. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze websites. Deze partijen moeten jou zelf informeren over de persoonsgegevens die zij van jou verwerken.

Verwerking buiten de Europese Economische Ruimte The Hague Marketing Bureau probeert persoonsgegevens zo veel mogelijk in Nederland te verwerken, maar laat in bepaalde gevallen ook persoonsgegevens buiten de Europese Economische Ruimte verwerken. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van Google Drive. Deze partij verwerkt wereldwijd persoonsgegevens.

Om te voldoen aan de EU-wetgeving voor internationale doorgifte is deze partij gecertificeerd onder de EU-US Privacy Shield en de Zwitserse-US Privacy Shield. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van modelcontractbepalingen of adequaatheidsbesluiten die door de Europese Commissie zijn vastgesteld. Wij verwijzen je naar de Privacy Policy van deze partijen voor meer informatie over deze gegevensverwerkingen.

Jouw rechten
Als The Hague Marketing Bureau persoonsgegevens van jou verwerkt, heb jij de volgende rechten.

Recht van inzage.
Je hebt het recht om te vragen om inzage in de persoonsgegevens die The Hague Marketing Bureau van jou verwerkt.

Recht om vergeten te worden.
Onder bepaalde omstandigheden heb je ook het recht om je persoonsgegevens door ons te laten wissen. Dat kan het geval zijn als de persoonsgegevens niet langer nodig zijn voor de doeleinden die wij in deze Privacy Policy hebben genoemd.

Recht op rectificatie.
Verder kun je aan ons vragen of wij persoonsgegevens van jou willen rectificeren, wat inhoudt dat wij onjuiste of onvolledige persoonsgegevens van jou zullen corrigeren.

Recht van bezwaar.
Je hebt het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens als The Hague Marketing Bureau deze uitvoert op grond van ons gerechtvaardigd belang. Als jouw persoonsgegevens voor direct marketing worden verwerkt (nieuwsbrief), dan mag je altijd bezwaar maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens.

Recht op beperking.
Dit recht houdt in dat je in bepaalde gevallen aan The Hague Marketing Bureau kunt vragen om het gebruik van jouw persoonsgegevens te beperken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je gegevens niet kloppen, de verwerking niet volgens de wet is of jij bezwaar bij ons hebt gemaakt.

Recht op overdraagbaarheid.
Als de verwerking is gebaseerd op jouw toestemming of de uitvoering van een overeenkomst, moet The Hague Marketing Bureau in de meeste gevallen - op jouw verzoek - alle persoonsgegevens aan jou versturen in een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm. Op die manier kun je jouw gegevens doorsturen aan een andere partij.

Intrekken van jouw toestemming.
Wanneer wij persoonsgegevens van jou verwerken op basis van jouw toestemming, heb jij het recht om die toestemming op elk moment weer in te trekken. Dat heeft geen invloed op de persoonsgegevens die The Hague Marketing Bureau heeft verwerkt voordat jij je toestemming introk.

Als je één van bovengenoemde rechten wilt uitoefenen, kun je contact opnemen via ons contactformulier. The Hague Marketing Bureau zorgt ervoor dat jouw verzoek altijd en zo snel mogelijk wordt beantwoord. We zullen in ieder geval binnen één maand na ontvangst inhoudelijk op het verzoek reageren. Wij kunnen deze termijn ook met twee maanden verlengen, maar daar stellen we je in dat geval van op de hoogte.

Bovengenoemde rechten zijn niet absoluut. Dat betekent dat er (wettelijke) uitzonderingen zijn die gelden voor The Hague Marketing Bureau om het verzoek af te wijzen. Als wij besluiten jouw verzoek afwijzen, zullen wij jou uitleggen waarom. Wij kunnen daarnaast om aanvullende informatie vragen om jouw identiteit te controleren.

Klachten of vragen
Indien je nog vragen mocht hebben over de Privacy Policy van The Hague Marketing Bureau of een klacht hebt, dan kun je gebruik maken van ons contactformulier. Je kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Aanpassingen
In geval wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vindt je op deze pagina altijd de meest recente informatie. Als we onze Privacy Policy zodanig veranderen dat de verandering grote gevolgen voor jouw privacy heeft, zullen wij jou daar zoveel mogelijk op wijzen.

Laatste update: 10 juli 2020