icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Scheveningen Pier

Hoe bereik je de Haagse stranden?

Favoris

Een dagje of weekendje strand in Scheveningen of Kijkduin? Bekijk van tevoren hoe je het beste en snelste kan reizen. Je wilt namelijk niet onnodig veel tijd aan reizen kwijt zijn en zeker op mooie dagen kan het erg druk zijn op de wegen naar het strand van Scheveningen en Kijkduin. Met het openbaar vervoer, fiets of scooter ben je het snelst bij het strand. Kom je met de auto? Maak dan gebruik van Park + Beach.

Openbaar vervoer

Of je nou de tram of de bus pakt, met het openbaar vervoer in Den Haag kun je op tal van manieren naar het strand. Wie slim is, maakt hier gebruik van want zo vermijd je lange files. Zit je liever niet in een drukke tram of bus? Vertrek dan op een minder druk moment, dus niet om 09.00 's ochtends of 18.00 uur 's avonds.

Met de tram naar Scheveningen: Zwarte Pad, het Kurhaus en de Noordboulevard

 • Neem vanaf Den Haag HS tram 1 richting Scheveningen Noord. Stap uit bij halte Badhuiskade, Scheveningseslag/Beelden aan Zee, Kurhaus of Zwarte Pad.
 • Neem de Strandexpress naar Scheveningen: de Strandexpress maakt geen tussenstops buiten de treinstations om en heeft als eindhalte het Kurhaus en het Zwarte Pad, vertrektijden vindt je bij de haltes.
 • Neem vanaf Den Haag CS of Den Haag HS tram 9 richting Scheveningen Noord. Stap uit bij halte Kurhaus of Zwarte Pad.
 • Neem de Strandexpress naar Scheveningen: de Strandexpress maakt geen tussenstops buiten de treinstations om en heeft als eindhalte het Kurhaus en het Zwarte Pad, vertrektijden vindt je bij de haltes.

Met de tram naar Scheveningen: middenboulevard of het Noordelijk Havenhoofd

 • Neem vanaf station Den Haag HS tram 1 richting Scheveningen Noord. En stap uit bij halte Badhuiskade of Scheveningseslag/Beelden aan Zee.
 • Neem vanaf station Den Haag HS tram 11 richting Scheveningen Haven. Stap uit aan het strand bij Halte Strandweg.
 • Neem de Tourist Tram en stap uit aan het strand bij halte Strandweg.

Met de tram of bus naar Duindorp: Zuiderstrand

 • Neem vanaf station Den Haag HS tram 12 richting Den Haag Duindorp.
  Stap uit bij halte Markenseplein.
  Loop door het natuurgebied Westduinpark in 10 minuten naar het strand.
   
 • Neem vanaf Station Den Haag CS bus 28 richting Den Haag Zuiderstrand.
  Stap uit bij halte Norfolk.

Met de bus naar Kijkduin

 • Neem vanaf Den Haag CS of Den Haag Laan van NOI bus 24 richting Den Haag Kijkduin.
  Stap uit bij halte Kijkduin Strand.
   
 • Neem vanaf Den Haag Moerwijk bus 26 richting Den Haag Kijkduin.
  Stap uit bij halte Kijkduin Strand.
Plan hier je reis met HTM 
Zeezijde Kurhaus Scheveningen
Het strand voor het Kurhaus is heel het jaar gezellig.
'Park+Beach is de perfecte oplossing voor een bezoek aan het Haagse strand.'
Plattegrond Parkeerplaatsen
Ga voorbereid op pad en reis slim naar Scheveningen. Maak gebruik van de P+B opties of reis met het OV

Met de fiets

Gezond bezig! Je kunt je fiets bij een Biesieklette-stalling gratis bewaakt stallen. Heb je zelf geen fiets? Maak dan gebruik van een deelfiets van HTM, Haagse Stadsfiets, Bondi, Go Sharing, Donkey Republic of huur een OV-fiets op het treinstation. Er zijn zelfs deelbakfietsen, aangeboden door Cargoroo en BAQME.

Met de deelscooter

Ga je met de deelscooter naar het strand? Onthoud dan goed dat je deze netjes parkeert. Zowel op het Noorderstrand als het Zwarte Pad zijn hier speciale parkeerplekken voor gemaakt. Riskeer dus geen boete! Deelscooters worden aangeboden door Felyx, Check en Go Sharing. 

Met de boot

Parkeer je auto in één van de parkeergarages in het centrum en neem de Strand Relax van de Willemsvaart. Deze boot vertrekt in de zomer dagelijks om 10.00 uur en om 12.00 uur vanaf de aanlegplaats Centraal Station. Reserveren is wel noodzakelijk. 

Meer informatie over de Strand Relax
Fietsend stel met kinderen in de duinen
Met de wind door je haren op de (bak)fiets door de Haagse duinen!

Met de auto en parkeren

 • Park + Beach: reserveer een parkeerplaats in het centrum voor € 5 per dag. Parkeer bij de garages Malieveld, CS New Babylon of World Forum A en reis voor € 1 per persoon verder naar het strand met het openbaar vervoer of een HTM-fiets.
 • Park + Bike: reserveer een parkeerplaats bij P+B Duindigt en reis verder met de Haagsche Stadsfiets naar het strand.
 • Op drukke dagen is het erg moeilijk om bij het strand een parkeerplaats te vinden. Parkeer je auto in 1 van de parkeergarages in de buurt.

  Let op! De Strandweg (Tussen Beelden aan Zee en de Vuurtoren) wordt regelmatig afgesloten om verkeersopstopping te voorkomen. De strandtenten hier zijn natuurlijk wel open en zijn te voet of met de fiets gewoon te bereiken.

Parkeren voor motoren in Scheveningen

Voor motorfietsen zijn 2 speciale stroken met parkeervakken aangelegd. Die vind je aan de Strandweg vanaf de Scheveningseslag en tussen het Adriaan Maasplein en de Strandweg. Motoren parkeren er gratis. Tegen een kleine vergoeding stal je je motor bij de stallingen van Biesieklette.

Plattegrond stranden van Den Haag
De stranden van Den Haag op de plattegrond. Download de kaart hier.

Praktische strandinformatie

Hoe zwem ik veilig in zee? Wanneer mag ik mijn hond mee het strand op nemen? Of waar kan ik een strandrolstoel huren? Wij hebben al deze praktische informatie voor je op een rijtje gezet.

Voorbereid op pad

De leukste tips voor het strand in je inbox?

Ontvang twee keer per maand onze nieuwsbrief
Retour en haut