icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Scheveningen Pier
Favoris

Een kilometers lang strand in de achtertuin, dat is Scheveningen voor Den Haag. Vier seizoenen per jaar een heerlijke plek om te vertoeven. Met een glas Chardonnay op een loungebank in de zon of juist met zeiljack vol in de wind. Onveranderd, welk jaargetijde het ook is, blijft het effect van de frisse wind; een ontspannen, rozig en voldaan vakantiegevoel.

Wordt er mooi weer voorspeld? Nog wat tips:

  • Het zal waarschijnlijk druk worden aan het strand, ga dus vroeg in de ochtend of ga juist wat later voor een lekkere strandavond, ‘s zomers gaat de zon pas na 22 uur onder, kun je meteen van de zonsondergang genieten.
  • Zoek ook eens een andere plek op, net buiten de drukte van de boulevard, zie de tips hieronder.
  • Reis slim: kijk hier voor tips om goedkoop en snel naar Scheveningen te reizen.
  • Houd deze website en onze InstagramFacebook en Twitter in de gaten. Als het veel te druk wordt, kan Scheveningen afgesloten worden. 

Uit eten op Scheveningen

Voor een diner bij zonsondergang leent Scheveningen zich uitermate goed. De vis komt verser dan vers zo uit zee en dat proef je. Niet alleen bij de strandtenten aan de boulevard en de restaurants van Scheveningen; de visrestaurants in de Scheveningse Haven vormen een dynamisch decor voor een sfeervol etentje. Barbecueen op het strand? Bekijk hier de regels.

Festivals en evenementen

Scheveningen biedt het hele jaar door diverse grote evenementen, festivals, optredens, strandfeesten en markten. Hap de eerste haring op Vlaggetjesdag, vergaap je aan de shows tijdens het Vuurwerkfestival en bewonder 's zomers de sportieve lijven in het Beach Stadium.

Scheveningen Haven
Tip
Eten en drinken
Eten in de haven van Scheveningen
Vlaggetjesdag Scheveningen
The Hague Beach Stadium Scheveningen
Vlaggetjesdag, The Hague Beach Stadium en zoveel meer. Op Scheveningen valt er iedere dag wat te beleven.  
'Hoe ervaar je Den Haag, de Stad aan Zee? Door Scheveningen te bezoeken!'

Uitgaan op Scheveningen

Zon, zee, lekker eten, muziek: het strand is een perfecte plek om een avondje uit te gaan! Tijdens de zomermaanden gaat er geen weekend voorbij of er is wel een leuk strandfeest in één van de beachclubs op Scheveningen. In het Circustheater geniet je van de grootste Joop van den Ende-musicals en de grappigste cabaretvoorstellingen. En in het casino beleef je altijd een leuke avond!

Whoosah
Een van de standen vol beach party's: het Zwarte Pad

Attracties en Musea

Sta oog in oog met haaien, piranha's, roggen en zeepaardjes in SEA LIFE. Dompel je onder in de wereld van lego in Legoland. Breng een bezoek aan Muzee Scheveningen, waar je alles leert over de geschiedenis van het oude vissersdorp. Of bezoek een tentoonstelling in één van de meest bijzondere musea van Nederland, Beelden aan Zee, half verscholen in de duinen. Deze verschillende attracties en musea in Scheveningen zijn ook een prima alternatief bij regen, zeker voor kinderen. 

Stranden van Scheveningen

Scheveningen is verdeelt in vier stukken strand, van noord naar zuid zijn dit: 

  • Het eigengereide en gezellige Zwarte Pad in het noorden aan de duinen, dé plek voor strandfeesten, maar ook de plek waar het wat rustiger is dan het strand bij het Kurhaus en de Pier. 
  • De Noordboulevard, het weidse strand tussen het Zwarte Pad en de Pier, gelegen aan de boulevard met winkeltjes, kiosken en Foodhall Scheveningen. Hier is het doorgaans wat rustiger dan voor het Kurhaus. 
  • Het strand voor het Kurhaus en De Pier. Levendigheid alom hier, met vele strandpaviljoens, een hele boulevard vol met eettentjes en diverse attracties zoals Legoland en SEA Life Scheveningen. 
  • Het strand ten zuiden van het Kurhaus, genaamd de Middenboulevard, wat doorloopt tot de haven van Scheveningen. Een écht surfstrand met veel rust en ruimte, enkele strandpaviljoens en achter de boulevard gelegen de typisch Scheveningse Keizerstraat met winkels en horeca.
Koppel wandelt op strand Scheveningen met de Pier en het reuzenrad op de achtergrond
Van wandelen over het ene naar het andere Scheveningse strand wordt iedereen blij

Praktische strandinformatie

Hoe zwem ik veilig in zee? Wanneer mag ik mijn hond mee naar het strand? Waar kan ik een strandrolstoel huren? Alle praktische strandinformatie op een rij.

Meer informatie
Retour en haut