icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Terras van Café Emma op het Regentesseplein

Ontdek het bruisende Regentessekwartier

Favoris

Ga je het Regentessekwartier in? Maak jouw entree dan over Regentesselaan. Welk seizoen je ook over deze laan wandelt, het is hier ieder moment van het jaar prachtig. Deze hele wijk valt onder Haags beschermd stadsgezicht en is een mooie mengelmoes van leuke winkels, knusse horeca en prachtige woonhuizen. Het Regentesseplein is het epicentrum van deze wijk.

Horeca in het Regentessekwartier

Emma - Regentesseplein 222

Een van de leukste café's van het Regentessekwartier: café Emma. Of je hier nu komt voor een kop koffie en het lezen van de krant of een hapje avondeten met een borrel: bij deze huiskamer van de wijk staat de deur altijd voor je open.

Café Franklin - Valkenbosplein 24

Een uitgebreide selectie aan bieren, een menukaart waarvan je maag direct begint te knorren én een terras in de zon: dat is wat je kunt verwachten zodra je bij Café Franklin aanschuift. Klinkt gezellig toch?

Bar Bowie - Regentesselaan 24a

Bar Bowie.is een Frans Mediterrane bistro waar je geniet van een ongedwongen sfeer. Het interieur is uniek en uitnodigend, perfect voor die gezellige avonden uit. Laat je smaakpapillen dansen met gerechten als venusschelpen en kokkels in nduja boter, geserveerd met knapperig zuurdesembrood.

Bogor - Van Swietenstraat 2

Het bekendste Indonesische restaurant van de wijk. Bogor heeft een ontspannen sfeer en serveert al sinds de jaren '60 fantastische Indonesische gerechten voor een prima prijs.

Cafe Franklin
Zoveel mogelijk horeca-gezelligheid in één foto stoppen? Café Franklin is the place to be

Pompernikkel - Beeklaan 370

Het is nog steeds jammer dat het internet geen geur kan verspreiden want wat er uit de ovens van Pompernikkel komt is waanzinnig. Luxe Franse broodjes en vers gemaakte zuurdesem: hier wordt iedereen blij van.

Fleur's Koffie - Van Bylandtstraat 92

Bakkies die uitsluitend bestaan uit Haagse gebrande bonen, zo min mogelijk waste, een ontmoetingsplek waar je even tot rust komt. Goed, de lijst gaat nog wel even door. Bij Fleur's Koffie moet je gewoon even naar binnen wandelen!

regentessekwartier pompernikkel.jpeg
Pompernikkel laat je glimlachen.

Op zoek naar een vegan supermarkt?

De speciaalzaak Veggie 4U op Weimarstraat nummer 76 is een walhalla voor de veganist/vegetariër.

Meer informatie

Shoppen in het Regentessekwartier

Sprinkelhop - Weimarstraat 19

Zeg maar alvast sorry tegen jezelf want hoe je het ook wendt of keert, Sprinkelhop wil je helemaal leegkopen. Hier vind je vintage interieur-items en woonaccessoires die nie-mand anders heeft. Cool!

Huna Outdoor - Regentesseplein 220

Hé avonturier, bij het familiebedrijf Huna hebben ze voor een gigantisch aanbod aan kampeer- en buitensport producten. Ook leuk om te weten: deze outdoorzaak bestaat al meer dan 75 jaar!

Stokstaart - Weimarstraat 65

Als kinderen een voorliefde voor shoppen ontwikkelen dan is de kans groot dat dat begint bij Stokstaart. Deze winkel vol duurzame en mooie kleding, kinderboeken, speelgoed en accessoires is een fijne shop voor jong en oud.

Sprinkel Hop
Studio Limonada
Fijn winkelen bij Sprinkelhop of Studio Limonada.

Bokstijn - Weimarstraat 187

De bekendste feestwinkel van Den Haag is Bokstijn. De zaak bestaat al sinds 1908 en heeft alles op het gebied om een feestelijke glimlach op je gezicht te toveren.

Kali Tengah - Koffie en Thee - Weimarstraat 54

Koffiedrinkers en theeleuten doen er goed aan binnen te wandelen bij Kali Tengah, een winkel op de Weimarstraat gespecialiseerd in de verkoop van thee en koffiebonen. Gelijk zin in een bakkie (leut)? Geen probleem!

Het levendige Regentessekwartier 

Het Regentessekwartier is volop in beweging. Vind je op de ene hoek van de Weimarstraat weer een nieuw creatief boetiekje, is er op de Beeklaan weer een nieuwe horecazaak geopend. Dat maakt deze oogstrelend mooie wijk levendig. En dat op nog geen steenworpafstand van de Haagse binnenstad. Die dynamiek zie je terug in de monumentale woningen. Die zijn van statige herenhuisgrote, knus en piepklein en alles daar tussenin. Winkels, horeca, sport, cultuur en architectuur: het Regentessekwartier heeft het allemaal. 

'Zin in een potje jeu de boules? Onder de bomen van het Koningsplein kun je terecht!'
Park de Verademing
De Verademing
Sportievelingen opgelet: bji sportcomplex de Verademing kun je je geluk niet op!
Retour en haut