icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Monumenten in Den Haag
Favoris

Den Haag biedt een schat aan indrukwekkende monumenten. Ieder met een bijzonder verhaal.

In Den Haag zijn ruim 1100 rijksmonumenten en meer dan 1300 gemeentelijke monumenten. Een monument is een gebouw of object dat cultuurhistorische waarde(n) bezit. Dat kunnen gebouwen uit de middeleeuwen zijn zoals de Grote- of Sint Jacobskerk en de Ridderzaal maar ook veel jongere objecten, zoals de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout.

Ontdek het verleden en ervaar hoe belangrijk het is dat wij herdenken aan wie of wat wij onze Vrijheid, Vrede en Recht te danken hebben. Sta stil bij het Joods monument voor de 12.000 gedeporteerde Joden uit Den Haag, leef mee met De Scheveningse Vissersvrouw die haar geliefde op zee verloren heeft en ervaar trots bij het Onafhankelijkheidsmonument dat de stichting van Nederland vertegenwoordigt. 

 

Bekijk hier ook de kaart met alle monumenten in Den Haag

Maak een virtuele tour door Den Haag

Stap binnen bij het prachtige Vredespaleis en krijg een exclusieve virtuele tour door deze architectonische parel van Den Haag. Wandel door de virtuele ruimtes van het wereldbekende Mauritshuis en bekijk meesterstukken zoals het Meisje met de Parel. Tijdens deze tour ontdek je vele bekende en onbekende parels van Den Haag.

Naar de virtuele tour

De leukste Haagse cultuurtips in je inbox?

Ontvang twee keer per maand onze nieuwsbrief
Retour en haut