icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Wandeltocht

Scheveningen Light Walk

Scheveningen Light Walk met mensen gehuld in kerstlampjes.
Wijk
Scheveningen
Bezoek website

Op zaterdag 7 december 2024 is het weer zover: duizenden enthousiaste wandelaars zullen hun wandelschoenen aantrekken en deelnemen aan het grootste lichtfeest van Scheveningen. De afstanden voor de Scheveningen Light Walk zijn vernieuwd. Er is de keuze uit een wandeltocht van 5 KM (familiewandeling), 10 KM en 15 KM. Onderweg zijn er vele lichtacts en muzikale acts te bewonderen. Ook een winterse lekkernij en warme drank zijn inbegrepen.

Scheveningen Light Walk Haven
Lightwalk

Speciale extra's voor deelnemers

Om de wandelervaring compleet te maken, ontvangt iedere deelnemer een echte Scheveningen Light Walk pet met verlichting, een tasje en een wandelkaart aan een Scheveningen Light Walk keycord. Deze extra's zorgen voor een praktische en feestelijke touch aan de wandeltocht. De wandeltocht is compleet verzorgd met onderweg veel unieke (licht)acts, winterse lekkernijen en warme dranken.

Familiewandeling

Het grootste lichtfeest van Scheveningen is écht voor iedereen! Speciaal voor gezinnen is er een Familiewandeling (5 KM). Deze wandeling start wat eerder, tussen 17.00 en 18.00 uur. Zo hebben alle gezinnen voldoende tijd om de route af te leggen. Daarnaast zal er op de route voldoende entertainment en animatie te vinden zijn, zeker ook voor de kinderen. Voor gezinnen die willen deelnemen aan de familiewandeling geldt er dit jaar een speciale actie: bij inschrijving van minimaal twee volwassenen wandelen de kinderen t/m 12 jaar gratis mee (maximaal 3 kinderen). Kinderen dienen zich wel te registreren.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is verbonden aan de vijfde Scheveningen Light Walk. De stichting, die in één adem genoemd wordt en onlosmakelijk verbonden is met Scheveningen, komt jaarlijks vele malen in actie voor zwemmers en watersporters, maar ook voor de beroepsvaart. De KNRM, voor een groot deel afhankelijk van haar vrijwillige redders, is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren. Tijdens het inschrijven is er de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen.

Scheveningen Light Walk
Scheveningen Light Walk

Finish locatie

Finish locatie volgt. Vorig jaar was de finish op de boulevard van Scheveningen ter hoogte van het Kurhaus. Na de finish krijgen de wandelaars hun unieke wandelpin.

Tarieven, starttijden en entertainment

  • Kinderen van 0 t/m 5 jaar gratis
  • Regulier tarief kinderen van 6 t/m 12 jaar €6,50
  • Regulier tarief volwassenen (afstand) € 22,00 - € 29,00
  • Familiewandeling t/m drie kinderen per twee volwassenen gratis
  • Groepen van vier wandelaars kunnen gebruik maken van een actie door zich in te schrijven als groep: 4 personen voor de prijs van 3.
  • Vanaf 5 personen is het ook mogelijk om je aan te melden als reguliere groep.

De eerste wave vertrekt met zonsondergang, want voor het optimale effect van de lichtgevende en muzikale acts is het belangrijk dat het donker is. Deze variërende starttijden zorgen ervoor dat iedereen voldoende tijd heeft om de afstand af te leggen en tegelijkertijd te genieten van het betoverende entertainment langs de route.

  • 16.15 en 16.30 uur: start 15 km
  • 17.00 tot 17.30 uur: start Familiewandeling (5 km)
  • 18.00 tot 18.45 uur: start 10 km
Winter sferen in de winkelstraten van Den Haag
Tip

Beleef de gezelligste winter in Den Haag

Dagen en tijden

zaterdag 7 december
16:15
Omhoog