icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Winkelen

Grote Marktstraat

Grote Marktstraat, 2511 BJ Den Haag
Grote Marktstraat
Favorieten

De Grote Marktstraat is één van de belangrijkste winkelgebieden in het centrum van Den Haag. De winkelstraat loopt van de gezellige Grote Markt met z'n vele cafés tot het Spui waar je een grote Pathé bioscoop vindt. Een groot aantal warenhuizen is hier gevestigd in prachtige panden, zoals de Bijenkorf, UNIQLO, Peek & Cloppenburg, sportketen Decathlon en natuurlijk de nieuwe Passage.

De Grote Marktstraat is één van de belangrijkste winkelgebieden in het centrum.

Zeven dagen per week open

Zeven dagen per week kun je in de Grote Marktstraat winkelen, want de warenhuizen en winkels hier zijn elke dag geopend. Tijdens of na het shoppen kun je even bijkomen bij café-restaurant Rootz of op het gezellige terras van de Grote Markt. En dankzij de tramtunnel onder de Grote Marktstraat zijn de winkels gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. 

Grote Marktstraat Den Haag
Grote Marktstraat
Op de Grote Marktstraat vind je de grote warenhuizen zoals de Bijenkorf.

Winkelboulevard met internationale allure
De vele toonaangevende winkelketens en prachtige gebouwen van verschillende bouwstijlen in de dynamische Grote Markstraat creëren een winkelboulevard met internationale allure. De robuuste Bijenkorf is in 1926 gebouwd en is het eerste gebouw in Nederland met roltrappen. Het gebouw van Peek & Cloppenburg uit 1929 is gebouwd in de stijl van de Haagse School. Het nieuwe gedeelte van de Passage is ontworpen door de architect Bernard Tschumi en heeft dezelfde hoge, glazen kap als het historische gedeelte, maar dan anno nu. En niet te vergeten de Antwerpse allure van de 'Markies'. Het oudste gebouw in de Grote Marktstraat is café-restaurant Rootz, 'De Belg van Den Haag', dat gevestigd is in een 17e-eeuws monumentaal koetshuis.

Warenhuizen
Miljoenen mensen komen jaarlijks naar de Grote Marktstraat om één van de vele grote warenhuizen te bezoeken. Je vindt hier onder andere de HEMA, Peek & Cloppenburg, C&A, Mediamarkt en de Bijenkorf. Ben je op zoek naar internationale topmerken? Dan ben je bij de Bijenkorf aan het juiste adres. Stijlvolle kleding voor iedere gelegenheid voor het hele gezin vind je bij verschillende winkels. Daarnaast vind je in de nieuwe Passage een mix van nationale en internationale toonaangevende retailers. Voor ieder wat wils in de Grote Marktstraat, en de winkels zijn alle dagen van de week open!

Grote Marktstraat
Grote Marktstraat
Het nieuwe moderne gedeelte van de Passage, ontworpen door architect Bernard Tschumi, gaat over in de historische Passage. 

Openingstijden
De winkels in de Grote Marktstraat zijn dagelijks geopend. De meeste warenhuizen zijn open tot 18:00 uur, en tijdens koopavond op donderdag tot 21:00 uur. De Bijenkorf Den Haag hanteert doordeweeks ruimere openingstijden en is tot 20:00 uur geopend. Tijdens de feestdagen in het voorjaar zijn de meeste winkels ook open op de tweede feestdag (Tweede Paas- en Pinksterdag). Rond de feestdagen in december gelden er extra koopavonden in de Grote Marktstraat: voor Sinterklaas en Kerstmis zijn de winkels open tot 21:00 uur.

Grote Marktstraat Winkelgebieden Den Haag
Ook in de avond ziet de Grote Marktstraat er gezellig uit.

Tramtunnel
De tramtunnel in Den Haag, ook wel bekend als het Souterrain, bestaat uit een tram- en lightrailtunnel van 1250 meter, twee stations (Spui en Grote Markt) en een parkeergarage van bijna één kilometer lang met ruimte voor zo'n 300 auto's. De tunnel begint op de Prinsengracht en loopt onder de Grote Marktstraat en de Kalvermarkt door richting Centraal Station. De tram rijdt op het laagste niveau en daarboven bevinden zich de parkeerlagen. De Haagse tramtunnel is in zijn geheel ontworpen onder leiding van architect Rem Koolhaas.

Affiche Galerij 
Sinds 2004 kun je in het Souterrain bij halte Spui de Affiche Galerij bewonderen, terwijl je op de tram wacht. In de Affiche Galerij zijn jaarlijks verschillende tentoonstellingen van posters en affiches te zien. De galerij is een glazen vitrine van 100 meter lang. Het Haags Gemeentearchief bedenkt en organiseert de exposities in de tramtunnel. De Affiche Galerij is te vinden op station Spui, onder het kruispunt Spui/Grote Marktstraat en is dagelijks geopend van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. De toegang tot deze bijzondere galerij is gratis.
 

De Affiche Galerij
In de Affiche Galerij in de tramtunnel is een bijzondere tentoonstellingsruimte. Je kunt hier affiches en posters bekijken. 

Grote Markt
De Grote Markt is één van de gezelligste pleinen van Den Haag. De Grote Markt is een voormalig marktplein waar je nu verschillende unieke restaurants en cafés vindt met elk een eigen sfeer'. Lekker ontbijten of lunchen, een biertje drinken in een bruin café, dineren met passende wijnen, een borrel met collega's of vrienden, vergaderen: je kunt prima de hele dag blijven hangen op de Grote Markt! Ook vinden er op de Grote Markt regelmatig (gratis) concerten, festivals en events plaats.

Spuimarkt
Spuimarkt op de hoek van de Grote Marktstraat en het Spui is in korte tijd uitgegroeid tot een trekpleister in het centrum van Den Haag. Het moderne winkelcomplex biedt een breed assortiment aan winkels, horeca en entertainment met Pathétheater IMAX en het Hommerson Casino. Een modern winkelcomplex met roltrappen en liften die van buiten naar binnen en boven naar beneden terug zoeven. Ook is er helemaal bovenin het complex een sportschool met zwembad aanwezig. Ondergronds is nog een wereld te ontdekken. Neem de roltrap en je vindt er twee bijzondere supermarkten: Amazing Oriental alles op het gebied van Aziatische keuken en Ekoplaza voor de biologische keukenprins.

Bereikbaarheid
Het centrum van Den Haag is gemakkelijk bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en de fiets. De Grote Marktstraat is via de tramtunnel met verschillende trams vanaf Centraal Station te bereiken. Vanaf zowel Den Haag CS als Station Hollands Spoor is het tien minuten lopen naar de Grote Marktstraat. Naast parkeren onder de Grote Marktstraat kun je je auto ook kwijt bij de Parkings Spui, Centrum en Turfmarkt. Ook vind je bij de Grote Marktstraat een gratis bewaakte fietsenstalling.

Grote Markt Den Haag
Op de gezellige Grote Markt is het fijn bijkomen van het shoppen. 
Omhoog