icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Theaters

Theater Diligentia

Lange Voorhout 5, 2514 EA Den Haag
Diligentia © Jaap Reedijk
Contact
070 361 0540
Bezoek website
Favorieten
Diligentia is hét podium voor cabaret, comedy en kleinkunst. Hier zie je bekende cabaretiers als Daniël Arends, Kirsten van Teijn, Najib Amhali, Lebbis & Jansen en nog veel meer!

Jouw club vol comedy

Diligentia heeft een veelzijdige programmering vol artiesten die ieder op een eigenzinnige manier humor gebruiken om hun verhaal te vertellen. Een verhaal dat kan schuren, hartstikke absurd is, waarin je je kunt herkennen of dat je laat huilen van het lachen. Diligentia gelooft namelijk in de krachtige én ontkrachtende werking van humor.

De brede en ondiepe theaterzaal, die interactie tussen de artiest en het publiek goed mogelijk maakt, is uitermate geschikt is voor cabaret. Hoewel de theaterzaal er met de rode, pluche stoelen en gouden details traditioneel uitziet, zie je op het podium vernieuwende artiesten die niet bang zijn om waar nodig met tradities te breken.

Geschiedenis en architectuur

Diligentia is gevestigd in een monumentaal pand op het Lange Voorhout. In 1805 werden er twee zalen in het pand gebouwd waar de Koninklijke Maatschappij voor Natuurkunde vergaderde en hun onderzoeken ontwikkelden en presenteerden. Dit deden zij onder de naam ‘Diligentia’. Vanaf 1821 verhuurde de Koninklijke Maatschappij de zalen ook aan een nieuw gezelschap, Concert in Diligentia, dat klassieke concerten verzorgde. In 1853 werden de twee zalen samengevoegd tot één zaal; de brede en ondiepe zaal zoals die nu nog steeds in het theater te zien is

Toegankelijkheid

Diligentia is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Daarnaast beschikt het theater over een installatie voor slechthorenden. Meer informatie over de faciliteiten voor bezoekers met een beperking vind je op de website van Diligentia.

Bereikbaarheid

Reis je met de auto? Op loopafstand van het theater vind je de parkeergarages Interparking Museumkwartier, Q-park Malieveld en Parkeergarage Parkstraat. Er zijn drie parkeerplaatsen voor gehandicapten recht voor de ingang van Diligentia. Deze zijn publiekelijk beschikbaar en kunnen niet gereserveerd worden.

Bezoekers die op de fiets komen, kunnen hun fiets voor de deur van Diligentia stallen.

Diligentia is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn bus- en tramhaltes op loopafstand. Kijk op 9292.nl voor de meest actuele reisinformatie.

In Diligentia zie je je favoriete cabaretiers in actie © Bas Kijzers
In Diligentia zie je je favoriete cabaretiers in actie (c) Bas Kijzers 
Omhoog