Prinsjesdag - Dinsdag 17 septembâh 2019

Prinsjesdag De Haag, tradisiegetrâh de dâhde dinsdag van septembâh, is ondâhtusse veil meâh dan de optoch van de Gâhwe cq. Glaze Koets met kauning Willem-Alexandâh en kauningin Maxima, de traunrede in de Riddâhzaal en de ballekonscène bè Palès Noâhdènde. Voâhafgaand an deize feistelijke dag wogde d'r in hofstad De Haag allerlè ekstra aktivitète georganiseâhd. Van de PrinsjesHatwalluk op ut Lange Voâhhâht tot an de spektakelère stgandoefening van de Kavalerie Ere-Eskogt in Scheiveningûh. Kogtom: genoeg reideen voâh un daggie ùit of un wiekendje weg rond Prinsjesdag in De Haag!

Dinsdag 17 septembâh 2019: Prinsjesdag

Dinsdag 17 septembâh 20190 is natuâhlijk Prinsjesdag zelluf met de rètâhr van de Glaze Koets. Voâh kindâh vinde d'r leuke aktivitète plaats, en ut Residensie Orkes speilt 's avons tradisiegetrâh ut Prinsjesdagkonsegt.

Hofstad De Haag

De Haag issun kauninklijke stad met un haug aaibaahhèdsgehalte. De Kauninklijke Familie kajje tenslotte zaumaah teigenkaume op stgaat of in ein van 'hun' winkeltjes. Auk stgùikel je in de stad auvâh de Oranjes met de veile historiese monumente, de anwezighèd van waun- en werrekpalèze, vogstelijke roetes en patsâhbake met paahdûh.

Haagse roetes

Onze online wandelroetes neime je mei langs de veborrage hotspots en bekende haailaaits in De Haag: van stgande tot winkelstrate en van resterans tot palèzûh. Speiciaal voâh wie meâh van hofstad De Haag wil zien, hebbe we twei leuke wandelinge doâh de binnestad samegesteld. Je hoef d'r nie 'ns un app voâh te downloade: de Haagse roetes zèn gratis te raadpleige via dehaag.com!

Vogstelijk winkele

Van kauning Willem Alexandâh en kauningin Máxima is bekend dat zè liefhebbâhs zèn van Haagse winkels en resterans. Rond de Denneweg wogde dan auk reigelmatag hofâhtau's gesignaleâhd. Auk op ut Noâhdènde, waah de kauning zèn werrekpalès hep: de sjieke winkelstraat staat bè veil Hagenaahs nie voâh niets bekend vanweige ze karaktâhristieke maudeboetiekkies, galeries, antiek- en kunszakûh.

Eite en drinke

Eite en drinke innut centrum van De Haag beteikent geniete langs historiese grachte, op plène, terrasbaute, van kitsch, stgak en minimalisties tot Âhd-Hollandse gezellighèd. Zinneprikkelende praudukte, un goed glas wèn, sublieme setting en de glimlach van de dame in de bediening. Met smaak, zau eite we in De Haag!

Stad an zei

Eive bèkaume van alle festivitète rond Prinsjesdag? De 11 kilaumeitâh stgand van De Haag leg op slechs un kwagtieâhtsje vannut centrum. Heâhlijk om te ontspanne bè ein van de rielekste stgandtente met blik vrèje blik op de horizon. Je voelt je zau op vekansie!

Meâh info en tips

Op zoek naah meâh tips en praktiese infoâhmasie auvâh berèkbaahhèd, pagkere en De Haag in ut algemeint? Kèktan hieâhondâh.