icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Meisje met de parel in het Mauritshuis

Top 10 highlights

Favoris
Met de meeste bezienswaardigheden per vierkante meter van Nederland, ademt Den Haag volop cultuur en historie. De hofstad heeft wat dat betreft een prominente plaats in Europa en de wereld. Ontdek Den Haag en bekijk hier onder de top 10 highlights!

1 Mauritshuis

Het Mauritshuis museum in Den Haag toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel en De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt zijn permanent te zien in het museum aan de Hofvijver.

Meer over het Mauritshuis
Mauritshuis Den Haag

2 Binnenhof - Ridderzaal

Het Binnenhof, de Ridderzaal, het Torentje van de minister-president en de Hofvijver in Den Haag behoren tot de meest herkenbare plaatsen van Nederland. Al eeuwenlang is dit het centrum van de Nederlandse Politiek

Meer over het Binnenhof
Ooievaart vaart op Hofvijver bij Binnenhof

3 Paleis Noordeinde

Paleis Noordeinde, met zijn sierlijk aangelegde tuin, is gelegen aan het Noordeinde, één van de meest elegante winkelstraten van Den Haag. Paleis Noordeinde is het middelpunt geweest van belangrijke gebeurtenissen in het leven van de koninklijke familie.

Meer over Paleis Nooreinde
Paleis Noordeinde

4 Vredespaleis

Voel de warmte van de vredesvlam in je rug en kijk uit op het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag: het Vredespaleis. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage.

Meer over het Vredespaleis
Vredespaleis in Den Haag

5 De Pier

De bekendste attractie aan de Nederlandse kust is inmiddels een ware foodboulevard geworden met een eigentijds aanbod van streetfood, restaurants, bars, terrassen, overdekte winkels en exclusieve hotelsuites met panoramisch zicht op de Noordzee. 

Meer over de Pier
Koppel wandelt op strand Scheveningen met de Pier en het reuzenrad op de achtergrond

6 Denneweg

De Denneweg, vroeger dé antiekstraat van Den Haag, is tegenwoordig een 'must' voor liefhebbers van lifestyle en design op internationaal niveau. Met z'n aangrenzende straatjes en grachten is de Denneweg als een openluchtwarenhuis met speciaalzaken waar service hoog in het vaandel staat.

Meer ovder de Denneweg
Denneweg

7 Escher in Het Paleis

Op de kop van het Lange Voorhout in Den Haag staat een klein 18e-eeuws paleisje dat tegenwoordig gewijd is aan het werk van M.C. Escher (1898-1972). De Nederlandse graficus die water omhoog laat stromen, vogels in vissen verandert en handen elkaar laat tekenen.

Meer over Escher in het Paleis
Escher in het Paleis

8 Museum Voorlinden

Voorlinden is een particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op een prachtig landgoed in de duinen van Wassenaar, op steenworp afstand van Den Haag. Zakenman en kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh opende hier in 2016 zijn droom: een museum van internationale allure dat zijn vermaarde kunstcollectie herbergt.

Meer over Museum Voorlinden
Museum Voorlinden Wassenaar

9 Clingendael

Clingendael is één van de mooiste landgoederen van Nederland. 't Prachtige landgoed tussen Den Haag en Wassenaar kent een eeuwenoude historie die duidelijk voelbaar is in de natuur en de cultuur. Het park is aangelegd in Engelse landschapsstijl met mooie gebouwen, tuinen met indrukwekkende boomgroepen en spiegelende waterpartijen.

Meer over Clingendael
Park Clingendael

10 Van Kleef

In het centrum van Den Haag is de enige nog overgebleven jenever- en likeurdistilleerderij te vinden: Van Kleef. Hier loop je niet alleen naar binnen voor 'Bruidstranen' of Haagse whisky maar ook voor een bijzonder verhaal.

Meer over Van Kleef
Likeurdistilleerderij Van Kleef
Retour en haut