icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Hotels

The Collector

Haagsche Bluf 52, 2511 CP La Haye
The Collector
Faciliteiten
Lift, Met bar
Sterren
4
Contact
+31 (0)70 850 5480
Bezoek website
Favorieten

Middenin het bruisende centrum van Den Haag, in de Haagsche Bluf, bevindt zich lifestyle boutique hotel The Collector. Het hotel is een basecamp voor explorers met een neus voor avontuur. Een intieme plek waar persoonlijke verhalen worden gedeeld en er plek is voor eigenzinnigheid.

Artwork van kunstenares Julie Goindoin
De uiteenlopende ideeën en het vakmanschap waarmee alle kamers zijn ontworpen creëren een betoverend effect. The Collector telt een totaal van 57 kamers, variërend van comfort kamers tot luxueuze suites. Elke kamer heeft zijn eigen karakter door het handgemaakte artwork van kunstenares Julie Goindoin. De artworks zijn gebaseerd op twee klassieke portretten: één van de Franse Hertogin Elisabeth Of Austria Queen Of France en een anoniem portret, welke in het Mauritshuis tentoongesteld wordt. Elk artwork vertelt zijn eigen verhaal en bestaat uit verscheidene unieke verzamelingen van cassettebandjes, delen van Barbiepoppen en kwartetspellen.

Historie meets modern in de Haagsche Bluf
The Collector ligt achter acht verschillende monumentale gevels in de Haagsche Bluf. Dit unieke hofje in het hart van de Hofstad staat bekend om zijn eclectische architectonische bouwstijlen. Dit concept is vertaald naar The Collector’s interieur, waar vintage items uit de jaren ’50 en 60 worden gecombineerd met moderne stukken om een luxueus en verrassend effect te creëren.

Basecamp
Basecamp is de lobby van het hotel waar mensen als eerste kennismaken met The Collector. Het is de plek waar explorers worden verwelkomd voor een luxe verblijf en lokalen uitgenodigd zijn voor een kop (specialty-)koffie, een eigenzinnige lunch en bijzondere cocktails en bites in de avonduren.

The Collector’s Crowd
Bij The Collector worden explorers met een onvermoeibare nieuwsgierigheid naar de wereld, het onbekende, nieuwe culturen en verhalen verwelkomd. Het hotel bestaat zelf immers ook uit individuele verzamelingen: de mix van architecturale stijlen, de historische gevels, het eclectisch design van de kamers en de uiteenlopende kunstobjecten maken deze plek tot een intieme hub waar kleurrijke contrasten worden gevierd.

Ruimte om te delen
Verzamelen is iets wat iedereen doet. Zelfs als het niet wordt gepind, gepubliceerd of ingelijst: iedereen heeft een eigen persoonlijke collectie. De items symboliseren momenten en ideeën die ons doen hebben laten stoppen, denken en soms zelfs van richting hebben laten wijzigen.

 

The Collector
The Collector
The Collector
The Collector
The Collector
The Collector room
The Collector
Omhoog