icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Sport und Outdoor

Car Jeans Stadion - ADO Den Haag voetbalstadion

Haags Kwartier 55, 2491 BM Den Haag
Favoriten
Car Jeans Stadion
Favoriten
Car Jeans Stadion
The home port of ADO Den Haag (The Bingoal Stadium) located on the Forepark. 

Sinds de zomer van 2007 is de voetbalclub ADO Den Haag, gevestigd in het voetbalstadion aan het Prins Clausplein te Den Haag. Het stadion heeft echter veel meer te bieden dan alleen een 'voetbalfunctie'. Het gebouw is geschikt voor tal van evenementen. Het stadion biedt plaats aan 15.000 toeschouwers en is in het seizoen 2007/2008 officieel in gebruik genomen door ADO Den Haag. Daarvoor speelde ADO nog in het inmiddels grotendeels afgebroken Zuiderpark Stadion. ADO Den Haag traint er echter nog wel. 

WK Hockey
Het stadion was in 2014 de thuisbasis voor het wereldkampioenschap hockey voor mannen en vrouwen. Dit stadion was voor het voetbal al voorzien van een kunstgrasmat, voor de gelegenheid werd er een hockey kunstgrasmat aangelegd en werden de doelen en lijnen vervangen. Na afloop van het seizoen 2019-2020 werd er weer een natuurgrasmat aangelegd.

ADO Den Haag
ADO (Alles Door Oefening) Den Haag is opgericht op 1 februari 1905. De club zag het levenslicht in het toenmalige café 'Het Hof van Berlijn' aan de Papestraat 32 in Den Haag. Het café was eigendom van de vader van één van de jongens (Jan van Gulik) die de club oprichtten. Het waren jongens die destijds dagelijks na schooltijd voetbalden aan de voet van de Haagsche Toren. Vanaf die periode tot nu is ADO enorm gegroeid. ADO is nu al jaren een topper in de Nederlandse Eredivisie. Naast het eerste team heeft ADO ook een eigen jeugdopleiding en maakt het dus een echte topsportvereniging.

ADO Vrouwen
Sinds 2012 is daar ook het Dames team onderdeel van.Dat vrouwenvoetbal booming is de laatste jaren is wel gebleken. Vooral de ADO dames dragen hier in Nederland hun steentje aan bij. Sinds 2012 is het eerste dames team van ADO en feit en spelen de dames mee voor de prijzen. In het eerste seizoen eindigde de vrouwen als 5e, maar als 2e Nederlandse club. Door een deelname aan de BeNe League ziet men het team elke week groeien. De statistieken wijzen dan ook dat ADO het beste vrouwenteam van Nederland is. Dat de ADO vrouwen, net als de ADO mannen onderdeel van een topclub zijn bewijzen ze keer op keer!

Bereikbaarheid
Het Bingoal Stadion is gemakkelijk met verschillende vervoersmiddelen te bereiken. Met de auto volg je via de A4 afrit 8, Leidschendam (route N) en via de A12 afrit 5, Nootdorp (route Z). Met het openbaar vervoer is het Bingoal Stadion ook goed te bereiken. Randstadrail 3 en 4 (halte Forepark), lijn 19 (halte Station Ypenburg). Ook met de trein en bus 30 stap je uit bij de halte NS Station Den Haag Ypenburg. Alle haltes liggen op zo’n tien minuten lopen van het stadion. Woon je in de omgeving van het Bingoal Stadion dan is het verstandig om met de fiets te komen.

Nach oben