icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Museen

Museum Sophiahof - van Indië tot nu

Sophialaan 10, 2514 JR Den Haag
Favoriten
Museum Sophiahof
Öffnungszeiten
Jetzt geöffnet
Heute
-
Dienstag
11:00 – 17:00
Mittwoch
11:00 – 17:00
Donnerstag
11:00 – 17:00
Freitag
11:00 – 17:00
Samstag
11:00 – 17:00
Sonntag
11:00 – 17:00
Geopend vanaf 28 juni 2019
Passend für
rollstuhlfreundlich
Art von Museum
Historisches
Favoriten

‘Museum Sophiahof – van Indië tot nu’ is een nationaal museum waar de betekenis van het koloniale verleden van Nederlands-Indië voor het Nederland van nu tot leven komt en waar de betekenis van kolonisatie, oorlog en migratie tastbaar wordt.

Op 27 juni 2019 is Museum Sophiahof officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Het museum beschikt over een tentoonstellingsruimte, zalen voor evenementen en culturele programma’s, vergaderzalen, kantoren, een kenniscentrum/bibliotheek, een museumwinkel en een museumcafé.

Tentoonstelling ‘Vechten voor Vrijheid’
De eerste tentoonstelling 'Vechten voor Vrijheid. De vele gezichten van verzet’, is samengesteld door het Indisch Herinneringscentrum en Moluks Historisch Museum, met bijdragen van onder andere Pelita. We vertellen de verhalen van verzetsstrijders en van de gewone man of vrouw die grote of kleine daden van verzet pleegde. Ook staan verhalen van nazaten centraal: wat betekenen de verhalen voor hen? Vechten voor Vrijheid is nog tot en met juli te zien.

Kennis en expertise
Als u op zoek bent naar informatie over het koloniale verleden, Tweede Wereldoorlog en dekolonisatie, en de migratiegeschiedenis en cultuur van mensen met wortels in Nederlands-Indië, dan kunt u in Museum Sophiahof terecht. Ons kenniscentrum/bibliotheek biedt aan wetenschappers, studenten, scholieren en andere belangstellenden toegang tot een (digitale) collectie publicaties en wetenschappelijk werk.

Publieksprogramma’s en educatie
Museum Sophiahof ontwikkelt in samenwerking met verschillende partners publieksprogrammering en educatieve programma’s voor o.a. het basis-, voortgezet en vervolgonderwijs.

Nach oben