icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Koninklijk - Paleis Noordeinde

Koninklijk Den Haag

Favoris

Den Haag is de hofstad van Nederland. Het is de stad van de koninklijke familie én die van de regering. En daarmee ook een stad van vele bijzondere historische monumenten en paleizen.  

Koninklijke podwalk door Den Haag

Zeg je koninklijk, dan zeg je Den Haag. Het is dé hofstad van Nederland, waar de huidige koning woont en werkt. In deze podcast die je ook kan beluisteren als podwalk, loop je langs de Koninklijke route. Terwijl je langs de bijzondere paleizen, standbeelden en middeleeuwse gebouwen loopt, hoor je de bijzondere verhalen achter de historie van het huis Oranje-Nassau. Van de 16e eeuw tot nu!

'Welkom in dé koninklijke stad aan zee'

Royal Tour

In en rondom de stad vind je vele koninklijke bezienswaardigheden. Al wandelend kom je langs vele historische monumenten, woon- en werkpaleizen en soms rijdt er plots een mooie koets voorbij. Ook kun je de koninklijke familie zomaar tegenkomen op straat of in één van de winkels waar ze zelf graag komen. En zijn jou de kroontjes op de lantaarnpalen wel eens opgevallen? Je vindt ze langs de route van de glazen koets die loopt van de Koninklijke Stallen via het Binnenhof naar het Lange Voorhout tot het Paleis Noordeinde.

Wil je meer over deze locaties weten? Luister, wandel en bekijk dan de "Royal Tour", een koninklijke wandeling met audio- en videofragmenten. Met deze 'Royal Tour' ontdek je de rijkdom van de hofstad. Wandel langs de vele paleizen, historische monumenten en de prachtige paleistuinen en laat je betoveren door de beelden en verhalen uit onze Koninklijke geschiedenis. Op enkele locaties zie je op de grond "Gouden tegels" liggen, lees vooral ook deze korte teksten. 

Royal Tour - een koninklijke wandeling
Royal Tour - Een koninklijke wandeling
Vredespaleis
Haagse paleizen
Stel shoppend in het Museumkwartier Den Haag
Vorstelijk winkelen
Een bezoeker in rolstoel in het Mauritshuis
Koninklijke rolstoelroute
Paleis Noordeinde Den Haag
De Oranjes in de NRC
Paleistuin
Podcast: Het Huis van Oranje Nassau
Vredespaleis
Podcast: Leeuwarden: de stad van ‘Marijke Meu’
Scroll
Retour en haut