icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3

EIBER Bier

Televisiestraat 2, 2525 KD Den Haag
Favoriten

''In 2006 maakte ik voor het eerst kennis met het bier brouwen, ik begon namelijk met werken in Het Brouwcafé in Scheveningen. Ik leerde steeds meer over bier en raakte erg enthousiast over dit mooie product. Hier is dan ook mijn droom begonnen: Een Haags bier op de markt zetten en dan het liefst natuurlijk in een eigen brouwerij in Den Haag. Begin 2016 ben ik begonnen met het op grotere schaal brouwen van EIBER Bier en inmiddels hebben we ongeveer 75 verkooppunten in en rondom Den Haag. We brouwen momenteel onze basisbieren Hof Blond, De Baron en Zeer Hoppig Bier. Het vierde komt bijna op de markt. Daarnaast brouwen we jaarlijks graag leuke en exclusieve seizoensbieren. En met die eigen locatie zijn we hard aan de slag!''

LOUISE
''Dat Jasper zijn eigen biermerk wilde beginnen, kwam voor mij niet als een grote verrassing. Hij heeft mij nogal aangestoken met zijn passie voor bier. Ik word dan ook heel blij van een lekker speciaalbiertje op een terras. Ik kan mij niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst wijn heb besteld! Al jaren hebben we het over zijn droom, wat inmiddels ook mijn droom is geworden. Samen denken we na over de toekomst van EIBER en daarnaast ga ik zoveel mogelijk mee naar leuke marktjes, houd ik mij bezig met social media en de creatieve kant voor EIBER.''

'EIBER'
Wij merken dat veel mensen niet weten waar de naam vandaan komt. Wanneer je vertelt dat een eiber een ander (Nederlands) woord voor ooievaar is, zijn de reacties dan ook erg leuk. We hebben voor deze naam gekozen omdat deze vogel natuurlijk terug te vinden in het stadswapen van Den Haag. Voor ons logo hebben we alleen wel gekozen voor een meer eigentijdse uitvoering van de ooievaar. Daarnaast zitten in de naam EIBER dezelfde letters als het woord BIER, dus dat leek ons nog een mooie reden. Eigenlijk is het aan de vader van Jasper te danken, want tijdens een muziekavondje in het Paard van Troje kwam hij ineens met dit idee! We vonden het meteen lekker bekken: 'Mag ik een Eiber, alstublieft?'. Of natuurlijk voor de echte Hagenezen onder ons:

'Geift u mè mâh ein lekkeâh Èbâh bieâhtje'.

LOKAAL
En dan doelen we niet op bierlokaal of proeflokaal (ook heel leuk). Maar wij vinden het heel inspirerend om met andere lokale ondernemers toffe samenwerkingen aan te gaan. Zoals we nu bijvoorbeeld hebben gedaan met De Worstelier, waaruit de bierworst met De Baron erin is ontstaan. Hebben wij onze eigen kaas gemaakt samen met Alexanderhoeve Annelies van den Ende uit de Bankstraat. Ook hebben wij een samenwerking met koffiebranderij Roast Factory, is Eiber te vinden in de Haagse Pakketjes en geven wij regelmatig een bierproeverij op de boot van The Hague Boat. Van dat soort samenwerkingen krijgen wij veel energie en dat is ook wat wij willen blijven doen. Dat lokale gevoel hopen wij uit te dragen via ons biermerk en dat willen wij ook vooral zo behouden.

NIET ALLEEN BROUWEN
Met een eigen biermerk sta je niet dag en nacht te brouwen, maar doen we ook nog veel andere leuke dingen! Naast het brouwen kan Jasper namelijk ook nog heel leuk vertellen over bier. Jasper drinkt ook niet graag alleen en daarom geeft hij geregeld leuke bierproeverijen waar hij zijn brede kennis deelt over bier en ondertussen wordt er natuurlijk bier geproefd. Kijk voor meer informatie op de website van Eiber Bier.

Wij staan ook graag op gezellige marktjes of festivals, dus het lijkt ons leuk om jullie daar te ontmoeten! En wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom EIBER? Volg ons dan via de website, Facebook en Instagram.

PROOST!
Jasper en Louise 

Nach oben