icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Sehenswürdigkeiten

Renbaan Duindigt

Waalsdorperlaan 29, 2244 BN Wassenaar
Favoriten
Renbaan Duindigt
Sport
Outdoor
Favoriten
Renbaan Duindigt
Renbaan Duindigt
Renbaan Duindigt
Renbaan Duindigt

Altijd al een keer naar een paardenrace gewild? Kom gezellig een dagje naar Renbaan Duindigt. Met je gezin, collega's of vrienden genieten van de sport en het spel, een bijzondere locatie met een sfeervolle ambiance. Jong tot oud, iedereen heeft het naar zijn zin op Renbaan Duindigt. Wil je een gokje wagen dan kan dat, maar hoeft uiteraard niet. 


Geschiedenis van Renbaan Duindigt
De eerste renbaan in Wassenaar lag op het Landgoed Clingendael. De adel werd uitgenodigd te komen kijken, gewone toeschouwers waren niet welkom. De renbaan moest sluiten voor de aanleg van een spoorlijn.

Op verzoek van de Nederlandsche Harddraverij- en Renvereeniging (NHRV) richtte renstalhouder Walter Joachim Jochems op 19 mei 1906 op zijn gelijknamige landgoed de nieuwe renbaan op. Deze was wél open voor gewoon publiek. De renbaan was 1600 meter lang. In het midden was een steeple-chasebaan. Aan de noordkant lag een duin waarop tribunes kwamen.

Wedden
Ook in die jaren werd er gewed, er was een zeshoekige totokiosk. De Kamer legde het wedden in 1911 aan banden. Het ging daarna slecht met renbaan Duindigt, totdat de komst van de Duitsers de paardensport weer deed herleven. Zij hieven ook het wedverbod op, dus werd er veel geld verdiend. Ook hebben de Duitsers Duindigt gebruikt om er op Londen gerichte V1- en V2-raketten op te stellen.

Sinds 1949 mag er weer gewed worden. In de jaren zestig en zeventig werden de koersen veel bezocht en wilde men daar gezien worden. Sindsdien zijn de bezoekers meer geïnteresseerd in de paardensport en het wedden.

Renners en dravers
Renbaan Duindigt is nu de enige baan in Nederland die zowel voor ren- als drafkoersen gebruikt wordt. Het drafcircuit is er in 1940 aan toegevoegd. Men houdt er traditioneel iedere zondag paardenraces, behalve in januari en februari. Per koersdag worden er 8 tot 12 races georganiseerd.

Nach oben