icon filter Resono Pin 1 Resono Pin 2 Resono Pin 3
Unbedingt ansehen

Statenkwartier

Prins Mauritslaan, 2582 LL Den Haag
Favoriten
Statenkwartier Den Haag
Favoriten
Statenkwartier Den Haag
Statenkwartier Den Haag
Statenkwartier Den Haag

Het Statenkwartier heeft een rijke geschiedenis die rond 1895 dateert. De 19-eeuwse wijk, met veel bijzondere architectuur, prachtige straten, pleinen en lanen is één van de mooiere wijken van Den Haag. Architect Berlage drukte hier zijn stempel op het Kunstmuseum Den Haag en monumentale villa’s als Villa Henny. Het aanbod van kleding tot wonen en van slapen tot eten is door heel het statenkwartier te vinden, maar heeft natuurlijk zijn grootste aanbod op de Frederik Hendriklaan. Toch is er in het statenkwartier nog meer te beleven en te zie naast de mooie, in art-nouveau stijl ontworpen gebouwen. In het statenkwartier vindt je ook het Museon, Omniversum, het Fotomuseum Den Haag. Dit brede aanbod van kunst en cultuur biedt je voldoende mogelijkheid voor iedere leeftijd. Deze Haagse wijk met veel geschiedenis, die toch ook meegaat met zijn tijd, is zeker een bezoekje waard.

Frederik Hendriklaan
De Frederik Hendriklaan, ook wel ‘de Fred’ genoemd, is dé winkelstraat van Scheveningen. De altijd drukke straat geeft je bij aankomst meteen een warm gevoel en de prachtige bouw in de wijk ‘het statenkwartier’ zorgt voor buitenlandse allure. Op de Fred vindt je een uitgebreid assortiment aan winkels, naast het shoppen voor kleding, vrijetijdsartikelen en vakanties kan je in deze prachtige winkelstraat ook je boodschappen doen. Naast de verschillende winkels biedt de Fred je een uitgebreid assortiment aan cafés, lunchrooms en restaurants. Tijdens het winkelen even een wijntje nuttigen of een exotisch gerecht eten bij één van Nederlands lekkerste toko´s behoort hier tot de mogelijkheden. Zoek je een mooie winkelstraat, met karakter en vol gezelligheid, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de Frederik Hendriklaan!

Horeca
Naast de verschillende horeca gelegenheden die de Frederik Hendriklaan biedt, heeft het statenkwartier nog meer mooie plekjes. Één van die plekjes is Brasserie Berlage. Gelegen naast de verschillende musea, is dit een mooie zaak om te bezoeken tijdens een cultuurdagje. Een mooie tentoonstelling bewonderen in het Kunstmuseum Den Haag of op ontdekkingsreis bij het Omniversum en daarop aansluitend een heerlijke lunch of high tea bij Brasserie Berlage is de ideale combinatie. Net buiten het statenkwartier bevindt zich het gezellige en knus ingerichte restaurant De Huyskamer. Met altijd verse ingrediënten en met zorg bereide gerechten is het hier smullen geblazen. Op loopafstand van het Circustheater en het World Forum zit de Huyskamer op de juiste locatie. Combineer cultuur en horeca en geniet van een heerlijke dag weg in dit mooie stukje van Den Haag.

Cultuur
In de omgeving van het statenkwartier is er het naast winkelen, nog veel meer te beleven! Neem een kijkje bij één van de tentoonstellingen in het Kunstmuseum Den Haag of het Fotomuseum en ervaar de culturele kant van Den Haag. Kunst en cultuur passen perfect bij het uiterlijk van de 19eeuwse wijk, de invloed van architect Berlage is te zien in alle gebouwen, zo ook in het Kunstmuseum Den Haag. De link tussen kunst, cultuur en deze bijzondere Haagse wijk is dan ook snel gelegd! Ideaal voor een dagje uit met de kinderen is het Museon, waar je door interactieve tentoonstellingen en activiteiten de natuur, wetenschap en mens op een nieuwe manier ervaart. Enorme beelden van dinosauriërs en andere exotische beesten komen je tegemoet tijdens een bezoekje aan het Museon en je waant je zowaar in de prehistorie. Naast het Museon ligt het Omniversum, het omnimax filmtheater geeft een kijk op de wereld die je nog niet hebt gezien. Door middel van deze techniek waan je je echt terug in de ijstijd of midden in de South Pacific tussen de vissen. Zie de wereld en Den Haag door een andere bril en ervaar het rijke cultuuraanbod dat het Statenkwartier je biedt.

Scheveningen
Wie aan Den Haag denkt, denkt aan het strand en wie aan het strand denkt, denkt direct aan Scheveningen. Misschien wel het bekendste strand van Nederland en voor vele mensen een ontspannend dagje weg. De stranden van Scheveningen bieden voor ieder wat wils, jongeren en jong volwassenen zoeken hun ontspanning op het Zwarte pad, Scheveningen bad biedt families het nodige overzicht en vele activiteiten en kijkduin geeft de jonge gezinnen en ouderen wat meer ruimte en rust. Maar Scheveningen is meer dan strand, de pier en het Kurhaus. Scheveningen biedt in het centrum mooie gelegenheid tot shoppen in de gezellige en knusse Keizerstraat. Daarnaast biedt de haven je inkijk in het leven van de vissers en de vishandel en kan je bij de vele restaurants genieten van heerlijke visgerechten. Beleef Scheveningen optimaal en geniet van Den Haag op een manier als nooit te voren! 

Veranstaltungen an diesem Ort

Nach oben